Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten elítéli a jósokat, és a...

Isten elítéli a jósokat, és a spiritizmust gyakorlókat?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 15:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
jav*: megbocsájt
2010. jan. 2. 16:27
 12/28 anonim ***** válasza:

elnézést,de félreértettem,azt hittem isten előtérbe helyezi a szeretetet és azelfogadást,megbocsájtást,mint egyéb gonoszságokat,bűntetést,kínzást,pokolban égetést..

sajnos nyíltan kijelenthhetem,hogy a bibliai isten mindenkit,aki hibázik a pokolba tesz örökké szenvedni,nincs megbocsájtás,nincs szeretet,mertél homokos lenni édes fiam,mondá az úr,és felszúr egy vasvillára,és lehajít vele a pokolba..mertél lopni,mert éhes voltál?levágja az isten a saját kezével a kezedet,mert ő igazságos!!!!

valaki önkielégítést végez,annak meg mást vág le...ilyen az igazságos isten...félelmetes!

félhettek is,istenfélők!Én nem félek,engem nincs oka bántani,hisz az én istenem jó,még bántani se tudna,akármit is teszek!az ő gyermeke vagyok,és szeretetet akarok hozni a sok buta értelmetlen gonoszságba,és háborúskodásba!!

Az a feladatom,hogy az embereket felébresszem a szeretet haltalmas erejére,és fontosságára!!

Ne kelljen törvénybe megszabni,mit szabad,és mit nem!Ha a bibliában nem lenne felsorolva az ölés,ti tényleg öldökölnétek???Nem volna egy cseppnyi érzés bennetek?

2010. jan. 2. 16:36
 13/28 anonim ***** válasza:

mindenki magának ébredjen már fel!mikor fogja az ember megérezni,mikor tesz jót és mikor rosszat?

amíg a gyerekek állatot kínoznak,addig még nem jött el az idő!

ha a gyerekek változnak,tudják mi fáj a másiknak,ami nekik is fájna,akkor nem tesznek ilyet,és felesleges lessz az embereket ilyesztegetni az istennel!Akkor fogják megtudni milyen az igazi szerető isten!Addig ez csak néhány ember szívében egy álom..

2010. jan. 2. 16:40
 14/28 anonim ***** válasza:
utolsó: megkérdezhetem, h te milyen, melyik vallást képviselsz? Saját?
2010. jan. 2. 16:41
 15/28 anonim ***** válasza:

én semmilyen olyan vallást nem találtam még,ami isten igaz szeretetét tükrözné,tehát semmilyet..messze van még,mire az én vallásom megjelenik itt a földön..sajnos

de isten áldását kívánom az egész világnak!!!

2010. jan. 2. 16:43
 16/28 anonim ***** válasza:

és szeretem az istent, és ő is engem!!képzeld,még téged is szeret!!! :) csak szeretetből cselekedj mindenki felé! :)

csók!

2010. jan. 2. 16:45
 17/28 anonim ***** válasza:
nem, Isten nem helyezi előtérbe a bűn és a rossz elfogadását, mert ez lényegével ütközik
2010. jan. 2. 16:46
 18/28 anonim ***** válasza:
ha nem lenne bűn,nem tudnánk mi az,így nem tanulhatnánk meg a különbséget jó és rossz között,ezt isten is tudja,és nem ítéli el a bűn áldozatait,különben nem lenne tökéletes!Anyában is az a tökéletes,aki mindíg megbocsájt,bármit is tesz a gyereke,mivel ő szülte,isten gyermekei vagyunk,ő teremtett,szerinted megbírja tenni,hogy örökké büntessen fertelmes kínok közt?Logikus lenne?mert isten is logikus!A tökéletességbe beletartozik!Úgy tesz,mint a világ legjobb szülője!!
2010. jan. 2. 16:52
 19/28 anonim ***** válasza:

Tehát jól sejtettem, h úgymond saját.

Sajnos azt kell, h mondjam, h nem érzed át a vallás és az Istenhívőség lényegét, sakkal többről szól , és összetettebb annál, h "ne bántsuk egymást, szeressünk mindenkit".Sajnos a te vallási fölfogásod üres közhelyekben és személyes vágyakban merül ki, amint mondtam ez egy vallástalan, a vallásossággal ellenkező fölfogás.

Ha mindenki saját maga szabná meg tetszés szerint Isten jelentőségét a világban, akkor ugyanott tartanánk,mint ha nem lenne vallás, tehát annál a föltételezésnél, h nem létezik Isten, ateizmusnál.

Úgy gondolom, amíg nem vagy tisztában Isten és a vallás lényegével , jelentőségével, addig ne keverd bele alaptalanul a világképedbe, attól nem leszel hívő, sem Istenfélő, ha nézeteidet kidíszíted néhány vallási elemmel.

2010. jan. 2. 16:53
 20/28 anonim ***** válasza:
amúgy ha isten lényege a büntetés=rosszat akarás,a sátánnak mi a lényege??????
2010. jan. 2. 16:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!