Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Így is bűn a válás? Többi lent.

Így is bűn a válás? Többi lent.

Figyelt kérdés
A férjem nem foglalkozik velem soha nem megyünk sehova,reggel elmegy dolgozni és este jön haza.Kérdezem tőle szeret e,de nem válaszol együtt kell élnem a testvéreivel pedig én nem szeretnék a testvéreivel élni.Megfáradtam nagyon elnyomottnak és egyedül érzem magam.
2014. jún. 10. 20:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A vallás NEM!!!! mondja azt, hogy az asszonynak mindent el kell tűrni, még a bántalmazást is! Ha a férjed megvert, és nem hajlandó változtatni semmin, akkor hagyd ott!

Igaz, az előbb még azt írtam, hogy próbáljátok megbeszélni a dolgokat, de most, hogy írtad, hogy megvert stb, már látom, hogy nincs mit megbeszélni ezen. Lépj le minél előbb!

2014. jún. 11. 14:18
 22/30 anonim ***** válasza:

Vegyél egy ilyen csukát és rúgd farokba:

[link]

2014. jún. 11. 14:42
 23/30 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat.Nem a vallásal van a baj hanem a férjemmel ő nem hívő és tudom ,hogy Isten nem ilyen és nem helyesli ezt a viselkedést.
2014. jún. 11. 15:28
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

"A vallás NEM!!!! mondja azt, hogy az asszonynak mindent el kell tűrni, még a bántalmazást is!"

Így igaz.

A bántalmazást nem is kell tűrni.

De a fegyelmezést akkor is, ha az verés. A férjnek erre joga van a Biblia szerint.

2014. jún. 11. 18:41
 25/30 anonim ***** válasza:
Hát... én akkor sem tűrném el a férjemtől az effajta "fegyelmezést". Követ rám.
2014. jún. 11. 19:57
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

Akkor te nem tartod be a Biblia előírásait.

Nem gond, mert kissé már elavultak... csak szólok.

Eszerint te nem vagy igazi keresztény.

2014. jún. 11. 22:49
 27/30 Komlós Henrietta ***** válasza:
100%

"A férjeknek úgy kell szeretniük feleségüket, mint a saját testüket (...) Mert soha senki nem gyűlölte a saját testét, hanem táplálja és dédelgeti" (Efézus 5:28-29)

Ezt írja a Biblia. Talán vannak olyan emberek, akik még magukat is megverik fegyelmezésképpen, de egy nőt megütni azért akkor is túlmegy a határon. Az a vallás, ami a Bibliából azt hozza ki, hogy még a testi fenyítést is tűrnie kell a feleségnek, nem hinném, hogy megértette a Szentírás lényegét... és ezt ateistaként írom.

2014. jún. 12. 06:47
 28/30 anonim ***** válasza:

1. Ülj le a férjeddel erről beszélni, és ülj le a lelkészeddel is beszélni. Azon kívül keress a gyülekezetedben egy idősebb ÉS hívő ÉS hívővel az első házasságában élő hölgyet, és vele beszélj.

2. Vannak olyan esetek, ahol a Biblia megengedi a válást, de ezek kivételesek. Ezt innen egy kommentelő sem fogja neked eldönteni.

3. Amit leírtál, az viszont nem tartozik a kivételes esetek közé, a Biblia alapján ezért nem lehet elválni.

2014. jún. 12. 10:40
 29/30 anonim ***** válasza:

A testi fenyítést NEM kell tűrnie, még fegyelmezésképpen SEM.

(Előző voltam 28/hívő/református)

2014. jún. 12. 10:41
 30/30 anonim válasza:
A Biblia szerint is az élet célja a boldogság elérése, természetesen mások boldogsága által. Mivel a házasságodban vélhetően egyikőtök sem boldog..., miért is vagytok még együtt? Az ilyen kapcsolatok inkább az egymáson való élősködésen alapulnak, mintsem a kölcsönös boldogságon. No offense!
2014. jún. 18. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!