Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Így is bűn a válás? Többi lent.

Így is bűn a válás? Többi lent.

Figyelt kérdés
A férjem nem foglalkozik velem soha nem megyünk sehova,reggel elmegy dolgozni és este jön haza.Kérdezem tőle szeret e,de nem válaszol együtt kell élnem a testvéreivel pedig én nem szeretnék a testvéreivel élni.Megfáradtam nagyon elnyomottnak és egyedül érzem magam.
2014. jún. 10. 20:10
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
34%

Nem bűn a válás.

Bűn magadat büntetni egy romlott kapcsolatban.

2014. jún. 10. 20:16
 2/30 Komlós Henrietta ***** válasza:
0%

Sok kapcsolat akkor megy tönkre, amikor a felek összeköltöznek. Akkor derül ki, kinek milyen rigolyái vannak. Ha ezekkel képtelen vagy együtt élni, akkor addig válj el, amíg nincsenek gyerekeitek, mert utána késő lesz.

A válás pedig csak vallásos szemszögből bűn. De ha a férjed tényleg olyan vallásos lenne, törődne a lelki világoddal, így viszont semmiben sem másabb egy világi embernél.

2014. jún. 10. 20:44
 3/30 A kérdező kommentje:
A férjem nem keresztény én időközben tértem meg.
2014. jún. 10. 20:49
 4/30 yuda ***** válasza:
49%

Kétféle választ fogsz kapni alapvetően, hiszen nyilvános fórum, ezért beírnak hívők és nem hívők.

Alapvető különbség, hogy hívőknek Isten igéje a mérce és Istennek akarnak tetszeni.

Nem hívőknek nincs istenük. Saját maguk a mércéjük, így ők nem Isten akaratát képviselik. Számukra nem drága, ha valaki párkapcsolatban él 20. társával, vagy bele- és kiugrik kapcsolatokból. Ezért világi.

Valójában mindenkit Isten ítél meg, akár tetszik neki, akár nem. A hívők előnyben vannak, hiszen tudják mit kell tenniük, hogy a végeredmény jó legyen.

Jézus ilyeneket mond a házasság megszakításával kapcsolatban. Többségében egyetlen elfogadható indok van és ezt jó szem előtt tartani, de ezt úgyis látni fogod. beollózom.

Ne nekem higgyél, hanem lásd Isten véleményét.

Máté Evangéliuma:19:9 Mondom pedig néktek, hogy aki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és aki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő.

Márk Evangéliuma:7:21 Mert onnan belőlről, az emberek szívéből származnak a gonosz gondolatok, házasságtörések, paráznaságok, gyilkosságok,

Márk Evangéliuma:10:11 Ő pedig monda nékik: Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságtörést követ el az ellen.

Márk Evangéliuma:10:12 Ha pedig a feleség hagyja el a férjét és mással kel egybe, házasságtörést követ el.

I. Korintus levél:6:9 Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők...

I. Korintus levél:7:10 Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék.

Zsidó levél:13:4 Tisztességes minden tekintetben a házasság és a szeplőtelen házaságy; a paráznákat pedig és a házasságrontókat megítéli az Isten.

2014. jún. 10. 20:52
 5/30 anonim ***** válasza:
0%
Ha mindent megtettél, hogy szerethető legyél, ő meg semmit, akkor igen.
2014. jún. 10. 21:26
 6/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell elválnod, csak hagyd ott.
2014. jún. 10. 21:37
 7/30 anonim ***** válasza:
70%
Válás helyett inkább le kéne ülni és meg kéne beszélni a problémát őszintén. Biztos, hogy neki is vannak problémái, te is elmondod a sajátodat és közösen próbáljátok megoldani.
2014. jún. 10. 22:55
 8/30 anonim ***** válasza:
46%

"Nem hívőknek nincs istenük. Saját maguk a mércéjük, így ők nem Isten akaratát képviselik. Számukra nem drága, ha valaki párkapcsolatban él 20. társával, vagy bele- és kiugrik kapcsolatokból. Ezért világi." - bocsi, de ez baromság, és ezt hívőként mondom. Attól, hogy valaki nem hívő, még nem fog feltétlenül ki-be ugrálni egyik kapcsolatból a másikba, és ugyanúgy megbecsülheti a társát, mint a legigazabb keresztény. Lehet, hogy hívő körökben kevesebb a megcsalás, a válás, de ez így akkor is ferdítés.

Kérdező! Én is azt javaslom, hogy első körben beszéld meg a férjeddel, hogy mi is a probléma. Egyébként ha reggeltől estig dolgozik, akkor el is hiszem, hogy nincs kedve sehova se menni, fáradt... viszont megértem, hogy te meg vágynál közös programokra. Nem jó, ha unalmas egy kapcsolat... beszéljétek meg, aztán ha nem lesz változás, akkor lépj. Szomorú dolog a válás, én is annak tartom, de van, amikor egymáshoz nem illő emberek kerülnek össze és jutnak el a házasságig. Néha jobb, ha nem maradnak együtt.

2014. jún. 11. 00:42
 9/30 anonim ***** válasza:

Tényleg beszélj vele, hogy mi a probléma.

Lehetőleg ne akkor, mikor a legfáradtabb.

Amúgy igen: a válás bűn. Részedről is. Tudod, a Biblia szerint tűrnöd kell.

Azért jobban jársz, ha teszel is valamit érte.

2014. jún. 11. 01:27
 10/30 anonim ***** válasza:
0%

"a Biblia szerint tűrnöd kell"

Hol ír ilyet a Biblia?

2014. jún. 11. 02:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!