Ezt hogy kell érteni? CSELEKEDETEK 15:29 " tartozkodj a vértől" (akármelyik fordítás)
Drága utólsó válaszoló!
Én nem vagyok tanú,de a te helyedben nagyon szégyellném magam ezért a valászért.
Akármilyennek is állítjátok,vagyis próbáljátok beállítani őket,soha sem vélekednének,és beszélnének senkiről sem így ,ahogyan te tetted.
Ne vedd sértésnek de szerintem sokkal műveletlenebb vagy mint ők.
Van egy sebész orvos ismerősöm,és tőle kérdeztem egyszer,hogy mi a véleménye arról:hogy a tanúk,hogyan állnak a vér kérdéshez?
Azt válaszolta,hogy azáltal,hogy nem engednek maguknak vért adni,sokkal jobb és olcsóbb orvosi kezelésben részesülnek,és ami a legfontosabb ,sokkal hamarabb meggyógyulnak mint,azok a betegek akik vért kaptak.
Nem beszélve a sok betegségről amit megkaphatnak a vér által,amire még nem is vizsgálják a vért.
Legközelebb,ha írsz,azért jó lenne ha elgondolkodnál azon ,hogy kinek mit írsz,mert itt csak azt mutattad meg,hogy te milyen intelligenciával rendelkezel.
Ami a kérdést illeti:mindenkinek saját joga,hogy hogyan dönt a saját életéről!!!Ezt a jogot SENKINEK nincs joga elvenni és megítélni!
"Drága utólsó válaszoló!
Én nem vagyok tanú,de a te helyedben nagyon szégyellném magam ezért a valászért.
Akármilyennek is állítjátok,vagyis próbáljátok beállítani őket,soha sem vélekednének,és beszélnének senkiről sem így ,ahogyan te tetted.
Ne vedd sértésnek de szerintem sokkal műveletlenebb vagy mint ők.
Van egy sebész orvos ismerősöm,és tőle kérdeztem egyszer,hogy mi a véleménye arról:hogy a tanúk,hogyan állnak a vér kérdéshez?
Azt válaszolta,hogy azáltal,hogy nem engednek maguknak vért adni,sokkal jobb és olcsóbb orvosi kezelésben részesülnek,és ami a legfontosabb ,sokkal hamarabb meggyógyulnak mint,azok a betegek akik vért kaptak.
Nem beszélve a sok betegségről amit megkaphatnak a vér által,amire még nem is vizsgálják a vért.
Legközelebb,ha írsz,azért jó lenne ha elgondolkodnál azon ,hogy kinek mit írsz,mert itt csak azt mutattad meg,hogy te milyen intelligenciával rendelkezel.
Ami a kérdést illeti:mindenkinek saját joga,hogy hogyan dönt a saját életéről!!!Ezt a jogot SENKINEK nincs joga elvenni és megítélni!"
Kapaszkodj meg, te aberrált szabadkőműves jehovista: én meg orvos vagyok, és nem kicsit fárasztó ezt a sok marhaságot olvasni tőletek.
A vérkészítményeket olyan procedúrák és tesztek alá vetik a szakemberek, amelyekről te a négy elemiddel az életben nem értenél meg semmit. Mellesleg nem, traumás beteget nem lehet "egyszerűbb, olcsóbb" módszerekkel megmenteni. Látszik, hogy sem neked, sem a többi destruktív szektás haverodnak fingja sincs a vér élettani szerepéről.
Csak azt nem értem, akkor minek osztjátok itt az észt a semmiből.
Nem tanú a sebész ismerősöm!De azokat a betegeket nagyon sajnálom aki az utánam válaszoló doktor bácsi.Nem tudom elképzelni,hogy ilyen tapló ember ezt a aszakmát válassza.
Az ,hogy valakinek mennyi az iskolai végzettsége szerintem itt nagyon megmutatkozott.
Ebből kifolyólag nem is nagyon hiszem el,hogy a orvos a válaszíró!Az intelligencia szintje valahol a -50-nél van.
Ezekből le lehet szűrni,hogy nagyon sok ember sehol sincs a tanúkhoz!(tisztelet a kivétel)
A tartózkodás valóban sok mindent magában foglal, de mutatok neked egy Jézusi logikát:
"És felelvén nékik, monda: Ki az közületek, a kinek szamara vagy ökre a kútba esik, és nem vonja ki azt azonnal szombatnapon?" (Lk 14,5). Szerintem ugyanez vonatkozik a vér kérdésére: vajon ha a gyermeked élete azon múlik, hogy kap-e vért, akkor adsz-e neki (engeded-e, hogy adjanak neki)? Szerintem a válasz egyértelmű kellene legyen: az élet fontosabb, mint ez a szabály.
És igen, én úgy gondolom, hogy az apostolok cselekedeteiben leírt ige a vérrel kapcsolatosan: "A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól." (Csel 21,25) - csak az étkezésre vonatkozik, és nem a vérátömlesztésre, amivel az életét lehet az embernek megmenteni.
Erre az esetre egyértelmű a Biblia útmutatása:
"Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak." (Jak 4,17)
"vajon ha a gyermeked élete azon múlik, hogy kap-e vért, akkor adsz-e neki"
Ez egy manipulatív, az érzelmekre ható, e témában rendszeresen alkalmazott inkorrekt kérdés. A gyermeked élete vajon többet ér-e az orvos számára, mint a tiéd?
Mellesleg a válasz az, hogy SENKI, egyetlen orvos sem tudja garantálni, hogy az esetleg általa "egyetlen életmentőként" reklámozott vér, valóban "életmentő" lesz-e. Sokkal jobban járnánk, ha minden orvos a vér nélküli gyógymódokat preferálná.
A vértől való tartózkodás TÖRVÉNY a bibliában, melyet semmiféle egyéb alapelvvel nem lehet felülírni. Ezek torz ügyeskedések csupán, melyek ráadásul egy rendkívül sok tragédiát okozó orvosi gyakorlatra építenek (a tudomány, mint szent tehén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!