Jákob kivel birkózott éjszaka?
Kedves Sándor 76 !
Dániel könyve nem tartalmaz Jézus szót,viszont Sirák fia könyve 3 helyen is.
Természetesen az ószövetségi Jézus nem azonos a Názáretivel, mint ahogy Jákob, -később Izrael- fia József sem azonos Mária,a Názáreti Jézus szüzen fogant anyja az "Istenanya" jegyesével, Józseffel, az áccsal, akinek a legenda szerint az USA-beli Új mexikóban található "Lorettói csigalépcső" készítését is tanúsítják:
Igaz,a Daniel konyve nem tartalmaz "Jezus" szot.
Amikor Egy angyal uzenetet vitt Danielnek,Egy hatalmas ereju angyal[Mihaly ]ment neki segiteni,mert nem birt el egyedul azokkal akik feltartottak ebben a megbizatasban.
Mihaly,mint tudjuk ,Jezusra utal itt is es mashol is a Bibliaban.
A Judas levele 9-dik verse Mihalyt,Arkangyalkent is azonositjak,ami szinten Jezusra utal.
A Jelenesek 12;7-dik verse szerint Mihaly harcra kelt az egben az angyalaival,es a sarkany is harcra kelt az angyalaival,de Mihaly legyozte ot.
Ezt a gyozelmet Jezus aratta,mert hatalmasabb minden mas teremtmenynel.
Tehat a Daniel konyveben feljegyzett esemenynel is Jezus volt a segito,aki Mihaly.
Megegyszer nem Jezussal birkozott Jakob,hanem egy atlag angyallal.
Mivel az angyalok is Isten elott allnak,ezert mondhatta Jakob ,lattam Istent es nem haltam meg.
Van még egy olyan változat is, hogy Szamáellel (SamaEL) birkózott.
Jákob ég és föld között középen az önmagában lakozó mélységgel (saját "démonával") viaskodott és miután, a hajnal eljövetelekor győzött, kapott egy új nevet... egy olyan nevet, ami több az ember születésekor kapott biológiai nevénél.
Jelzem mindenkinek, hogy megjelent (végre) egy normális, használható és értelmes Zohár-fordítás (egy fejezet, majdnem 1.000 oldal) magyar nyelven,
ajánlom mindenkinek, akit komolyabban érdekel a Biblia mögöttes ezotériája... az sem baj, ha elmúlt már 40 éves.
Itt látható:
..
Az én példányom ma érkezett meg és tanúsíthatom, hogy nem egy "hermites" színvonalú könyvről van szó. Végre ezt is elértük. :-)
Ajánlom!
Még egyet elmondok nektek:
a zsidó bölcseleti szövegek úgy vannak megírva, hogy szükségeltetik hozzájuk az olvasó intenzív figyelme, jelenléte...
..és véleményem szerint kiváló edzői és fejlesztői az értelemnek.
(Nekem, személy szerint a Salamonnak tulajdonított szövegek a kedvenceim a Bibliából.
.. Károli Gáspár régi szövegei is nagyon használhatóak, de nálam az "ász" az IMIT-Biblia múlt század eleji (héber-és)magyar nyelvű fordítása...
...Kimondottan szeretem a fizikai könyveket, igaza volt Ronnak, hogy "hozzáadott/hozzárendelt tömeg" nélkül (a jelenlegi létszintünkön) sokkal nehezebben megy a megértés. (=az információ beépülése)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!