A keresztények hánykor szoktak lefeküdni/elaludni?
Úgy látom, sokan nem tudnak aludni....:)
Vallástól független, ki mikor alszik. Már aki tud..
Este a tyúkokkal fekszem, nem csoda, hogy ilyenkor már nem tudok aludni..De sötét van, mi a csudát csináljak ilyenkor?
Virrasztani akkor szoktak (régen!) mikor halott volt a háznál. De már megszűnt ez is.
Nem tudom, milyen, mi célból való virrasztásra gondoltál...
"Nem tudom, milyen, mi célból való virrasztásra gondoltál..."
Nagyobb egyházi ünnepek előestéjén is van virrasztás, valamint minden hónapban a templomokban, amikor egész éjjel nyitva van.
Vannak olyan közösségek, ahol szoktak virrasztani. Illetve több ilyen embert is ismerek, akik vallási okokból teszik.
Az én közösségem heti egyszer éjjel 2-3-ig virraszt. Előtte és utána lefekszik mindenki aludni.
Amúgy ezt csak akkor jó megtenni, ha valamennyire önmegtagadás, de nem készít ki úgy, hogy ne tudj utána hétköznapjaidban élni, dolgozni.
Erre nincs szabály, és a lefekvés / elalvás időpontja a személytől függ, nem a vallástól. Én például alapon "bagoly típus" vagyok, általában későn fekszem, és reggel későn kelek. Van, amikor nagyon túlzásba viszem, például tegnap és ma is. :D
A válaszok időpontjából amúgy tényleg sok minden kiderül; tapasztalatom szerint nem én vagyok az egyetlen, aki inkább délután, este és éjszaka "garázdálkodik". :D
A vallási jellegű virrasztás más; a Bibliában van erről szó, hogy időnként lehet / kell virrasztást tartani bizonyos célok miatt. Ezt az időt általában együtt szokták tölteni az egyes közösségek tagjai, imádkoznak, énekelnek, tanítást hallgatnak, beszélgetnek hajnalig.
Off: Ozzy, gondolom, csak vizsgaidőszakban muszáj, nem? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!