Létezik ilyen? Még régebben hallottam egyik ismerősömtől, hogy az egyik vallásos barátja egyszer egész éjszaka imádkozott és másnap tudott másik nyelven beszélni (talán héber, vagy nem tudom pontosan melyiken)
Én a magyaron kívül két másik nyelven is folyékonyan beszélek, és ehhez még imádkoznom sem kell :)
A viccet félretéve: olyanról már hallottam, hogy valaki hirtelen elkezdett egy, az ő (és környezete) számára teljesen ismeretlen nyelven beszélni, akár olyan dialektusban is, amely már évszázadokkal ezelőtt kihalt. Tudósok vitatkoznak rajta, hogy ez a reinkarnáció bizonyítéka, esetleg valamiféle tudatalatti szuggesszió. Mindenesetre én csak akkor hiszem el az ilyesmit, ha látom.
Ez az imádkozós héber tanulás szerintem kamu.
én egyszer egész éjszaka nem imádkoztam, és másnapra elfelejtettem héberül beszélni...
a kérdés, ill. a történet meg úgy marhaság, ahogy van.
Szia!
Létezik ilyen. Nyelveken szólásnak hívják. Mennyei kódolt beszéd, amit a sátán nem ért, de Isten igen! Én is és a gyülekezetem tagjai is mind szólnak nyelveken.
Én egy virrasztás (imádkozás, Istennek éneklés) éjszakáján kezdtem nyelveken szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!