Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hivok, vallasosak - mit...

Hivok, vallasosak - mit jelent a 'lelek sotet ejszakaja', etelte valaki?

Figyelt kérdés
Hallottatok rola, olvastatok rola, talalkoztatok mar vele, hol, mikor, ateltetek valami ilyesmit ? Csak katolikusok ismerik ezt? Vagy a reformatus, evangelikus es gyulekezetbe jaro valllasoak is tudnak rola valamit ? Dark Night of the Soul - igy mondjak angolul.

2013. aug. 29. 15:08
 1/4 A kérdező kommentje:
'Atelte valaki a lelek sotet ejszakajat ?
2013. aug. 29. 15:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Én átéltem. Az után történt, hogy azt kérdeztem tőle, hogy honnan tudom, hogy valóban hiszek benne és ő velem van? Borzalmas volt az a pár nap, teljesen elhagyatva éreztem magam.
2013. aug. 29. 15:44
 3/4 nagylzs ***** válasza:

Ez mi lenne? Én még csak "A lélek hosszú, sötét teadélutánja" c. művet olvastam. Az nagyon tetszett.

[link]

2013. aug. 29. 16:52
 4/4 anonim ***** válasza:

...azt hiszem,hogy Avilai Teréz: A belső várkastély titka című művében beszél róla, és még olvastam hasonlóról a "Tudatlanság felhője" című műben Ekhart mestertől, akik a megvilágosodásukról próbáltak meg írni...

...az igazság az, hogy beazonosítani nem igazán vagyok képes ezt a szóképet, pedig teljesen bizonyos vagyok abban, hogy magam is átéltem, szükségszerűen, és nagyon is lehetséges, hogy ma is csak azt élem...:)de azt annak bizonyosságában, hogy tudom, hogy csupán halálra ítélt földi ember vagyok...azaz a testi halált el kell szenvednem, mert a bűn zsoldja a halál, és mert a földi ember a halál törvénye alá vettetett...ez Isten rendelése...aki megszületett meg is hal (aki formában tudatosul,megérti, a formának meg kell szünnie, hogy a formából megszülethessen az ÉLET...(fel kell támadnia az anyaginak, ismét lélekké válnia, amely az ÉLET, ezért szükség lélekből (szívből, őszintén) élnie az embernek, önön lelkével azonosulnia, akkor lesz (lehet) része a feltámadásban...

...nehéz dió ez, mert az ember aligha tudja, mi az amit ő gondol, és mi van a lelkéből...vagy ti tudjátok?...

2013. szept. 25. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!