20 éves vagyok, eddig nem éreztem szükségét, de nagy szükségem valami szilárd dologban, amiben hihetek. IStenben eddig is hittem, de nem voltam vallásos, nem neveltek így sajnos.
Szeretnék elkezdeni templomba járni, esetleg elmenni gyónni is. De nem tudom milyen egyházak vannak, illetve milyen különbségek vannak köztük, s melyikbe kellene mennem.
Tudná valaki vázolni köznyelven a különböző fajtákat, vagy csak egy-egyet, melynek ő is tagja? Olvasgattam interneten, de nem nagyon láttam át a leírásokat.
Csak a jw.org-ról ne olvasd, mert az egy megmásított szemét..Persze, Zitus, Katy, Sándor, meg a haverjai mindjárt jönnek beoltani, hogy hát ez nagyon nem így van, de attól még a tények azok tények.
Szerezz be inkább egy Károli Bibliát, az a legjobb.
2014. jún. 4. 13:46
12/13 openyoureye válasza:
Jól mondja az utolsó, a jehova tanui átírták a bibliát és teljesen máshogy értelmezik az ott írtakat, mint az eredeti keresztény emberek. A jehova tanui egyébként is alig több mint 100 éves kitalált vallás, akkor már inkább valamely régebbi, komolyabb.
2014. jún. 5. 17:07
13/13 Kvasnika László1973 válasza:
Sziasztok szeretnék válaszolni a válaszokrahaengeditek. Elöször iskezdeném ott hogy nem Jehova tanúi változtatták meg a Bibliát, hanem azok az emberek akik engedtek az ördögnek, és babonás félelemből kivették az Írásokból Jehova Nevét. Jehova tanúi pedig vissza illesztették Istennek engedelmeskedve a Saját Nevét. Pontosan azért mert maga Jézus volt az aki ezt mondta: megismertettem az emberekkel a Te Nevedet és ezek után is megfogom, mert az az örökélet hogy Téged megismerjenek. A Biliában ez áll : mindenki aki segítségül hívja Jehova Nevét megtartatik. Ha az emberek nem ismerik Isten Nevét akkor nem tudják segítségül hívni. Ez pontosan a sátán célja. Ő az aki azt akarja ogy az ember elvesszen. De Jehva nagyobb. Ő az igaz Isten. Azt tudjuk hogy magyarul Jehovának ejtik, amugy meg Jahve. A régi zsidok ezt a Jahve Nevet leröviditették Jah-ra. Mert féltek kimondani Isten Nevét teljesen. Utána már papírra se írták le nehogy az szemétbe kerüljön és ez által megyalázzák Isten Nevét. Ezek után kivették az írásokból is. Na azt már tudjuk hogy a Jah az a Jahve rövid változata. Akkor most együtt tanuljúk meg mit jelent az a szó hogy : allelu vagy hallelú,, azt jeleti : Dicsősség, és ehez tegyük hozzá azt a Jah szót. Ez hogyan hangzik??? : hallelujah vagyis : Dicsősség Jah-nak illetve Dicsősség Jehovának. Sok gyülekezetben mondják ogy hallelujah de szidjáj Jehva tanúit. Ha őket szidják miért mondják azt hogy hallelujah?? Azt mondják Dicsősség Jehovának de ti Jehova tanúi rosszak vagytok. Mi ez ha nem képmutatás. Ezekre mondja Jézus olyanok mint a fehérre meszelt sírok kivülről fehérek ugyan és meg van bennük a kegyesség látszata de belül tele vannak holtak csontjaival. Mert ők maguk nem mehetnek be az örökéletre de még mások elöl is elállják az utat. Mivel?? Hát ezzel az értelmetlen szóharcokkal. Ahelyett hogy segítenének más embereknek is hitre jutni ehelyett elriasszak a nem hivőket Istentől. Akiben nincs ott a szeretet abban nincs ott a Fiú sem és aol nincs ott a Fiú ott nincs az Atya sem. Mivel nincs ott az Isten a rágalmazokban ezért figyeljenek oda azok akik meg akarnak térni de nem tudják merre induljanak. Azt üzeni Jézus hogy a gyümölcseikröl ismerjük meg őket. Isten a szeretet Istene nem a zürzavaré. Ahol rosszindulatú pletykák vannak ott biztos nincs az Isten. Az ige ezt írja mi köze a világosságnak a sötétséghez?? Semmi. Dicsőitelek Jehova minden emberért mert egyedül Tiéd a Dicsősség. Köszönöm hogy Te minden emberért elküldted a Fiad Jézust. Vezess mindenkit a megtérés útjára mert nem emberek ellen van viaskodásunk hanem a magasságban lévő sötétség fejedelmeivel akik a zürzavar mögött állnak. De Te Jehova egyedül vagy Isten a Szeretet Istene. Jézus Szent Nevében kérlek söpörd félre az ördögöt a tanításaidrol és taníts minket a Te parancsolataidra. Tölts be mindn embert a Te szereteteddel Ámen
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!