Van itt olyan ember, aki önszántából lett vallásos? Ha igen, miért?
Tehát olyan emberek, akiket gyerekkorukban nem cincáltak templomba, a szülei/barátai nem voltak vallásosak, senki nem beszélte tele a fejüket, magyarul semmilyen befolyás nem érte őket az életük során, de ők mégis valami oknál fogva vallásosak lettek.
Én még abban sem vagyok biztos, hogy ilyen ember létezik. De ha tévednék, leírnátok mi vezetett rá titeket arra, hogy vallásosak legyetek?
Mi percre pontosan tértünk meg a párommal, előtte nem voltunk se vallásosak, se hívők. Ma már átadtam életemet Jézusnak, ahogy a másik felem is és Isten vezeti életünk azóta is.
Többet nem írok, mert a kérdésedből látszik, hogy tök mindegy mit írnék, vagy kinevetnél, kigúnyolnál, meghazudtolnál. Aki testvérem az tudja miről írok.
Egyes, nagy koponyák meglátása szerint olyan, hogy szabad akarat, nincs is. Olyan ember nincs, akit nem értek benyomások! Emellett személyiségtípus-függő is: problémák feldolgozására milyen mintákat követ.
Utolsó amit ír.. valóság, hát persze. Ez is tipikus az embernél: amiben hisz, az rögtön szentté, valóságnál is valóságosabbá lesz. Biztos mindenki tudja a maga útja helyességét, de én azt mondom erre, hogy a vak hit káros.
Nos, a kérdésem nem támadó jellegű. Csak szeretném megérteni Én, mint "kívülálló", hogy az emberek milyen indíttatásból lesznek vallásosak.
Az én meglátásom szerint a legtöbb ember inkább beleszületik a vallásos közegbe, és ezáltal akaratán kívül "rá lesz kényszerítve" arra, hogy ő is gyakorolja a vallást.
Ugyan úgy, mintha valakibe gyerekkorától kezdve azt sulykolják, hogyha lopsz, akkor Te vagy a legrosszabb. Ilyenkor az illető valószínűleg nem fog lopni.Úgy gondolom, hogy tiszta, racionális gondolkodású emberek nem hisznek az ilyesmiben.
Több dolgot is írhatnék, hogy én személy szerint miért ítélem el az egész egyházat úgy ahogy van.
Egy nyíltabb vitában lehet, hogy ezeket az érveket be is vetném, de itt, most nem lépnek fel támadóan senki ellen.
Legalábbis ezalatt a kérdés alatt. Csupán kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!