Van itt olyan ember, aki önszántából lett vallásos? Ha igen, miért?
Tehát olyan emberek, akiket gyerekkorukban nem cincáltak templomba, a szülei/barátai nem voltak vallásosak, senki nem beszélte tele a fejüket, magyarul semmilyen befolyás nem érte őket az életük során, de ők mégis valami oknál fogva vallásosak lettek.
Én még abban sem vagyok biztos, hogy ilyen ember létezik. De ha tévednék, leírnátok mi vezetett rá titeket arra, hogy vallásosak legyetek?
És milyen a nem tucat gondolkodás? :D
Az emberiség az Etila 23 nevű galaxis, 4. bolygójának, 9. holdjáról származik, ahonnan szárnyas koalák hátán jutott el erre a bolygóra 43,985 év alatt. Életünk egyetlen célja, hogy megidézzük Marackorát, a nagy és hatalmas sárkányfejű, kutyafarkú, malactestű démont, aki a szárnyas koalákat teremtette. Halálunk után pontosan 3,892 milliszekundum után a lelkünk átkerül a Mozomisz galagxis lélekgyűjtőjébe, ahonnan a nagy és hatalmas Marackora megidézése után kortyolni fog, így egyesítve az embereket.
Senki nem lesz vallásos attól, hogy gyerekkorában templomba "cincálták". (citálták)
Aki felnőtt korában is aktívan gyakorolja a vallását, az meggyőződésből teszi. Én vegyes házasságban születtem, egyik szülőm sem gyakorolta a maga vallását, én 20 éves korom körül lettem hívő. A miért rám és Istenre tartozik.
Hogy a többi kommentre is reagáljak:
Mulder614:
A vallás pedig pont ezekre ad választ. Valakinek kielégítőt, valakinek kevésbé kielégítőt. :)
#16:
Igazából amíg engem nem próbálnak bevonni, addig elvagyunk egymás mellett. Amint előkerül ez a téma, ott derül ki, hogy a későbbiekben hogyan jövünk ki egymással.
#20:
Egészség!
#22:
Köszönöm, hogy legalább ennyit megosztottál.
U.i.: Igen, van olyan szó is hogy citál, de nem hiszem, hogy egy templomba be szoktak idézni valakit. Bár nem tudom nálatok mi a módi.
"de nem hiszem, hogy egy templomba be szoktak idézni valakit. Bár nem tudom nálatok mi a módi."
Én még olyat sem láttam, hogy valakit rángatnak és szaggatnak annak érdekében, hogy templomba menjen. De nem tudom, hogy nálatok mi a módi :) Mindenesetre attól még senki sem lett vallásos, hogy kényszerítették a templomba járásra. Ebben azért talán megegyezhetünk.
Hát lehet nem fizikailag, de azt el tudom képzelni, hogy mondja a gyerek: "Nem akarok menni!", és erre jön a válasz, hogy "Márpedig jössz". Nekem ez felér egy cibálással, de ez nem is lényeg.
Igazad van, attól mert valaki templomba jár nem lesz egyből vallásos, de ez okozhat valamiféle berögződést, ami már ahhoz vezethet.
#24:
Érdekes történet, köszönöm hogy megosztottad.
Igen.Abszolut nem kaptam vallásost nevelést,a szuleim csupán azt tanították meg nekem a hittel kapcsollatban,hogy érdemes hinni abban amit igaznak hiszek.
Most már jó néhány éve vagyok vallásos,(nem keresztény),és ugy érzem sokkal rendezetebb és nyugodtabb az életem.
:)
Ráhúzni? :D
Én valahogy úgy éreztem illedelmesnek, hogyha más megosztja velem a saját dolgait, én is megosztom vele az enyéimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!