Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ember lehet egyedül annyira...

Az ember lehet egyedül annyira gonosz, mint amilyen? Vagy tényleg van gonosz és jó hátszél?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam már, hogy amiket emberek tesznek, főleg amik háborúkban történnek azokban. Hogy azokat egyedül teszik, vagy valami ördög féleség is benne lehet?

Mert elég nehéz elhinni, hogy vannak szinte szent, és minden féle ember közt olyanok is.

De nem tudom igazán, mi az igazság...

2014. ápr. 4. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ó, neked fingod sincs milyen kegyetlen minden ember... A többségnek nincs, de én pl biológiát tanultam. Dióhéjban, bámrennyire szeretem az álatokat azt mondták öld meg boncold fel köhögés nélkül ment. És nem csak nekem, senki nem ellenkezett. Ugyanez orvosin, állatorvosin, de a vágóhíd, vagy akár egy házi disznóvágás sem más. Amiben most élsz, csak egy illúzió, nem kell nagyon noszogatni egy embert, hogy pl meg tudjon ölni valamit, és csak az első pár alkalommal viseli meg, utána rezzenéstelen arccal tudja csinálni. Nos igen, végül is nem növényevők vagyunk...
2014. ápr. 4. 15:14
 2/4 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 4. 15:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, ezt már láttam, jó kis film.
2014. ápr. 4. 19:59
 4/4 Szeressük egymást ***** válasza:

Szerintem az emberiség el van szakadva Istentől, ezért eleve gonosz hátszél fújja és veszi körül, hacsak oda nem fordul Jézushoz, mert akkor Isten országának lesz a polgára. :-)

Ebben az állapotban az emberiség romlását csak lassítani tudja Isten. Egyének életét viszont képes megváltoztatni, megszentelni.

A háború nem egészen olyan mint egy állat leölése és felboncolása. Egy háborúban láthatja valaki amint a saját családját írtják ki. Olyan traumák és sérelmek érhetik az embereket, (azokat is akik köhintés nélkül állatokat boncolnak) amiktől egész hátralévő életükben szenvedhetnek. Minél nagyobb az igazságtalanság és a sérelem, annál valószínűbb, hogy aki elkövette az a gonosz befolyása alatt tette.

Sajnos a legtöbb ember aki kegyetlenkedve vért ont, az mentegeti magát. Mindegy hogy valaki parancsra, vagy gonosz hátszél miatt gyilkol ártatlanokat, annak az életével kell fizetnie. Még az ÚSZ is meghagyta ezt a törvényt, ezért van az államhatalom kezében fegyver, és ezért nem évülnek el a háborús bűnök.

2014. ápr. 5. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!