Van itt olyan ember, aki önszántából lett vallásos? Ha igen, miért?
Tehát olyan emberek, akiket gyerekkorukban nem cincáltak templomba, a szülei/barátai nem voltak vallásosak, senki nem beszélte tele a fejüket, magyarul semmilyen befolyás nem érte őket az életük során, de ők mégis valami oknál fogva vallásosak lettek.
Én még abban sem vagyok biztos, hogy ilyen ember létezik. De ha tévednék, leírnátok mi vezetett rá titeket arra, hogy vallásosak legyetek?
Szia.
Bár hagyományok szerint reformátusnak kereszteltek, egyáltalán semmilyen vallásos nevelést nem kaptam, a családban senki nem gyakorolt vallást.
Ahogy ment az idő magamtól kezdtem azon gondolkodni, hogy miért halunk meg, Én nem szeretnék, és hogyan kerültünk ide, stb.
Nekünk még annak idején az evolúciót tanították az iskola Biológia óráján, s igyekeztem elfogadni, de valamit már akkor sem értettem.
S 23. évesen találkoztam olyan emberekkel akik válaszoltak nekem az élet kérdéseire, bár ellene voltam a hitüknek és nem igazán fogadtam el azt.
Későbbiekben magamtól kutatgattam Isten létezése után, és olyan logikus meggyőző érveket, igazságokra leltem ami miatt elkezdtem a Bibliát először magam olvasgatni, később csatlakoztam Isten népéhez, a biblia tanítása szerint.
Katy Weaver
Talán még annyit, hogy nem "vallásos" lettem, hanem elfogadtam a Jézus által tanított, és mutatott keresztény életformát.
Katy Weaver
Ezen én is sokat godolkodtam. Jó kérdés!
Engem gyerekkorom otta a biblia alapelvei szerint nelevtek és vallásosnak.
Sokat gondolkodtam azon hogy vajon-e nélkül is vallásos lennék-e.
Szerintem igen. Érdekelne a biblia és az hogy hiteles-e? Létezik-e teremtő? Mi történik a halál után?
Ezekre a kérdésekre keresném a választ.
Én is önszántamból tértem meg.
Hallgattam az igét Jézus beszédét és minden bűnöm rám szakadt és könyörögtem a bűnbocsánatért.
És Jézus levette rólam a bűn terhét.
A legtöbb embert valóban gyerekkorában tesznek tönkre a vallássál, amiből már képtelen valaha is kijönni.
Sajnos én is ismerek olyat aki vallásos nevelést kapott, az egész életére rányomta ezt a bélyegét.
De vannak akik nem ilyen közegben nőnek fel, maguktól keresnek valami kapaszkodót, valamit ami támaszt nyújthat.
Általában érzelmi, mentális problémáik vannak, amik gátolják őket a normális teljes életben. Ezért kibúvónak tökéletes a vallás, kész dogmákat adnak a szádba, nem kell gondolkodni, isten meg amúgy is mindenható, a saját egyéni felelősséget is dobni lehet.
Rendben, akkor kezdem én. :D
Nos, nem vallásos családból származom, bár apám valamilyen szinten az. Nem vagyok megkeresztelve, soha nem volt "rám erőltetve" semmi. Gondolom ezért is vagyok inkább az egyházak ellen (nem a vallás ellen), mint mellettük.
Tudom, a vallásról kérdeztem, de gondolom itt gyakorin kevesebb hindu, buddhista, stb. vallású személlyel találkozom, mint a Magyarországon elterjedtebbekkel.
Magyarországon a legtöbben keresztények. A hívők általában megijesztenek, vagy inkább elborzasztanak. Hogy miért? Mert a szememben ők könnyen befolyásolható, hiszékeny emberek. Nem azzal van a gond, hogy hisznek valamiben, hanem inkább azzal, hogy mindent elhisznek. Furcsának találom, hogy míg a gyerekek úgy 8 éves korukban rájönnek, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, addig még 80 évesen is elhiszik, hogy van Isten (A bibliában leírt formában).
Hogy egy embert sakkban lehet tartani olyan dolgokkal, hogy Menny, és Pokol. Hogy míg az összes munkakerülőt lehordják a sárga földig, addig a Papokat piedesztálra emelik, mert ők "Isten" emberei. Hogy egy ekkora szervezet, mint az egyház, gond nélkül működhet, de közben ha más csinál valami hasonlót, azt törvényszegőnek titulálják, és börtönbe záratják.
Persze, elhiszem Én, hogy mindenki próbál valamiben reményt találni, valami célt az életének, de akkor sem értem miért pont ezt.
A kérdésem arra irányul, hogy mindezek ellenére, akik "önként" döntöttek úgy, ahogy, az miért tette.
Ilyenkor szokott az a rész következni, hogy támadnak az emberek, hogy akkor te miben hiszel, had röhögjünk ki Mi is téged.
Tehát mindenkit megkímélve leírom ide: Abban hiszek, amit a leglogikusabbnak találok. Ezért is furcsa nekem az, hogy ennyi hívő van, mert magamból kiindulva ők ezt találják a leglogikusabbnak, a legelfogadhatóbbnak.
Mi történik a halál után?
Halálunkkor az agyunk által generált tudatunk megszűnik. Innentől kezdve bármilyen más, éppen megszülető életforma lehetsz. Szóval kb. a Reinkarnáció azzal megspékelve, hogy nem viszel tovább semmit a tudatodból, életformától, életmódtól, bármitől függetlenül bármi lehetsz.
Ki teremtette az egész helyet/van-e teremtő?
Az evolúció elméletet teljes mértékben elhiszem. Viszont hogyan lett az élet? Jó kérdés. Túl sok az egybeesés ahhoz, hogy véletlen legyen. Biztos volt egy felsőbb hatalom, aki beindította ezt az egészet, akit nevezhetünk akár Istennek is, de abban biztos vagyok, hogy nem a bibliában leírtak szerinti Isten volt. Abban pedig pláne biztos vagyok, hogy az életünkre nincsen/nincsenek befolyással az "alkotók", pláne nem egyén szinten.
Aztán lehet véletlen volt, erre csak egy időgép adhatna választ. :D
Mi a célja az életnek?
Ez egyszerű kérdés: A túlélés. Ha megnézzük az állatok, ők is csak túlélésre játszanak, akkor nekünk miért lenne magasabb célunk?
Ugyan olyan tucat-gondolkodásod van , mint a vallásosaknak akik ellen érvelsz. Ha neked ennyi a világ, a te dolgod.
Én olyan hívő vagyok, önszántamból tértem meg, nem azért mert weben nőttem fel. És mivel járok gyülekezetbe látom, hogy a legtöbb embernek, aki a vallásba nőtt bele, ugyan úgy volt egy személyes tapasztalata, ami miatt saját maga döntött úgy, hogy valóban ezt az utar akarja járni. Ugyanakkor tudok rengeteg olyat mondani aki vallásos családban
18.
A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
19.
Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúbizonyságok, káromlások.
20.
Ezek fertőztetik meg az embert;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!