Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezdjek neki a vallásos...

Hogyan kezdjek neki a vallásos élethez?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, eddig nem éreztem szükségét, de nagy szükségem valami szilárd dologban, amiben hihetek. IStenben eddig is hittem, de nem voltam vallásos, nem neveltek így sajnos.

Szeretnék elkezdeni templomba járni, esetleg elmenni gyónni is. De nem tudom milyen egyházak vannak, illetve milyen különbségek vannak köztük, s melyikbe kellene mennem.

Tudná valaki vázolni köznyelven a különböző fajtákat, vagy csak egy-egyet, melynek ő is tagja? Olvasgattam interneten, de nem nagyon láttam át a leírásokat.

Köszönöm!

2014. jún. 2. 20:02
1 2
 1/13 Pietrosol ***** válasza:
58%

Szia!

Csak egy ajánlás! Ha Isten a lét egésze, akkor kizárt, hogy bárki, bármi létezzen Istenen kívül. Ha te létezel, akkor Istennek része vagy és Isten a te részed. Ha Isten a te részed is, akkor nem feltétlen kell Istent keresni, mert már eleve benned van, ahogy te benne vagy.

2014. jún. 2. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, ugye két legnagyobb ág a katolikus és református.

Köztünk elég sok különbség van. A katolikusok kérik a szentek közbenjárását, a reformátusok nem. A katolikusok gyónnak, a reformátusok nem. A katolikusok elfogadják a purgatórium létét, a reformátusok nem. A katolikusok a Biblia mellett elfogadják még az Apostoli Hagyományokat is, a református meg a Sola Scriptura-t vallja(Egyedül a Szentírás). Legfőbb különbségek ezek. Többi már csak az istentisztelet menetén, formalitásában látszik meg.

Protestáns ágon belül ugye elég sok van. Annyira nagy eltérés nincs közöttük, inkább kisebb dolgokban különböznek. Persze, most a Jehova Tanúit, Hit Gyülit ne kezdjük elemezni, mert az hosszú téma lenne.

Lényeg, hogy pl: adventisták szombatot tartanak vasárnak helyett, baptisták elítélik a csecsemőkeresztséget, etc etc.

Azt ajánlom neked, hogy először is vegyél egy Bibliát, olvasgasd, igyekezz megismerni Jézus életét. Kezdd Lukács evangéliumával és az Apostolok Cselekedeteivel. Imádkozz, hogy Isten vezessen téged, és segítsen megtalálni a megfelelő közösséget neked. Utána menj el katolikus misére, és református istentiszteletre. Érezni fogod, hogy neked melyik jön be jobban. Ezek után könnyebb lesz választani. Remélem, tudtam segíteni :)

Bocsi az esetleges elírásokért, kissé fáradt vagyok. Ha van kérdésed, nyugodtan írj!

2014. jún. 2. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:
38%
Ha komolyan gondolod, keress fel egy papot és beszéld meg vele. Itt nem kapsz kielégítő tanáácsot.
2014. jún. 2. 20:20
 4/13 Szeressük egymást ***** válasza:

Pietrosol jól megideológizáltad, hogy miért nem kell Istent keresni. :-)

Ján 15:6 Ha valaki nem marad énbennem, kivettetik, mint a szőlővessző, és megszárad; és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik, és megégnek.

2014. jún. 2. 20:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Pietrosol-nak igaza van, de az már nem keresztény látószög, hanem keleti. Végső soron igaz mind a kereszténység, mind a buddhizmus, de most nem ez volt a kérdés tárgya :D
2014. jún. 2. 20:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Ha komolyan akarod, akkor borulj tédre, valld neg bűnös mivoltodat, térj meg és fogadd Jézust a szívedbe.

A többit pedig bízd Istenre. Szeret téged is, a legjobbat akarja, nyugodtan bízd rá még a hitéletedet is.

2014. jún. 2. 20:44
 7/13 openyoureye ***** válasza:

Engedd meg, hogz feltegyek egy kérdést mielőtt válaszolok. Ha valami biztos pontra vágysz az életben, miért épp a vallást választod? Ha körülnézel egyetlen valláson belül is rengeteg különböző felekezet van és nem igazán van egyetértés. A tudomány(amit ugyancsak Isten alkotott, ha feltételezzük, hogy a világot is ő teremtette) viszont mindenki számára egyértelmű. Nem lehet többféleképpen értelmezni, azaz ez szerintem biztosabb pont, mint egy vallás melyet sokan sokféleképpen értelmeznek. Ezért is a kérdés: Miért egy olyan dolgot választasz biztos pontnak, mely többféleképp értelmezhető?

A kérdésedre pedig a válasz: Neked kellene megvizsgálni a vallásokat és ez alapján el tudod dönteni melyik szimpatikus/elfogadható számodra. 20 évesen bizos hallottál már ezt azt a vallásokról, nemde?

Manapság a guglival nem nagy erőfeszítés néhány oldal átböngészése.

Ha arra vagy kíváncsi, melyik lehet az igaz vallás melyet érdemes követni, arra minden egyes ember a sajátjával felel. Senki nem fogja azt mondani, hogy én ebben hiszek, de a másik sokkal ésszerűbb, szóval abban higyj. A kérdésed olyan mintha azt mondanád: Szerintetek húslevest vagy babgulyást egyek?

2014. jún. 3. 04:45
 8/13 anonim ***** válasza:

És honnan tudod, h pont a keresztény Isten az igaz?

1ébként a kereszténységen belül kissebb egyházat ajánlanék kezdetben. Merre laksz?

2014. jún. 3. 13:07
 9/13 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Ha szeretnél Istennek tetsző életet élni, vedd elő a Bibliát(esetleg szerezd be, de itt is olvashatod:jw.org)és onna tanuld meg, mit vár el tőled.

Ha kitartó vagy, megtalálod az Istennek kedves, helyes vallásos éleetet.

Főleg akkor tegyél így, ha szeretnéd, hogy Isten áldása legyen az életeden.

Jézus azt mondta(neked is):János 17:3

" Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról." - tehét ettől függ aaz életed - Krisztus szerint.

Sok sikert:)

2014. jún. 3. 14:18
 10/13 Kvasnika László1973 ***** válasza:
Istenben hidj ez a fontos, ne úgy gondolj rá mint egy szilárd dologra. Neked is Istenre van szükséged mint minden embernek. Templomba ne menj tele van bálványokkal. Ezeket pedig utálja az Isten. A gyülekezetek között sok külömbbség van. A legtöbb a saját igazát keresi Isten igazsága helyett. Emberektől akarnak dicséretet nyerni nem pedig Istentől. Nem kell gyülekezeteket vázolgatni. Mivel Istenbe veted a hited, hidd el azt is hogy Ő el fog téged vezetni oda ahol Ő látni akar téged. Ne fogadj el olyan tanácsokat amik azt mondják hogy nincs Isten , vagy oda mész ahova szeretnél. Mert nem mindegyik gyülekezet van az Isten útján. Fordulj oda Istenhez , kérd meg Őt hogy vezessen ki téged ebből a vallásos zürzavarból, a sok hazugságból amit Róla tanitanak. Szándékosan nem írok most neked egy gyülekezetről se. Hiszem hogy az Isten oda fog vezérelni téged ahol neked a legjobb. Szia áldjon meg az Isten, az ő bölcsességével
2014. jún. 4. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!