Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért teremt homoszexuál...

Isten miért teremt homoszexuálisokat?

Figyelt kérdés
2014. jún. 1. 09:33
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
10-es: A homoszexualitás betegség. Ha tetszik, ha nem. A nőknél inkább tudatos döntés (fütyifóbia, terhességtől való félelem), mert a nők szemben a férfiakkal az döntéseikhez rendelik hozzá az érzelmeiket.
2014. jún. 1. 10:48
 12/57 anonim ***** válasza:
63%
Amit a 11-es fröcsögésedben mondasz alá is tudod támasztani vagy csak te így gondolod és kinyilatkoztatsz?
2014. jún. 1. 10:53
 13/57 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, a homoszexualitás nem betegség, ha tetszik, ha nem.:D

1:1

2014. jún. 1. 10:56
 14/57 A kérdező kommentje:

Az agy rendellenes viselkedése. Nézzetek utána!

Nincs eben fröcsögés...

2014. jún. 1. 11:06
 15/57 anonim ***** válasza:
90%

Ez hülyeség semmi ilyen kutatás nem létezik.

És képzeld el, a melegek is normális emberek mint te (na jó, nem úgy mint te, hanem mint egy normális ember).

Téged mit érdekel mások szexualitása? A sajátoddal van problémád?

2014. jún. 1. 11:11
 16/57 anonim ***** válasza:
79%

Bár én a kirekesztett válaszolók között vagyok(ateista), azért megpróbálok reagálni.

"A Nemzetközi Pszichiátriai Társaság a homoszexualitást 1974 óta nem tekinti pszichiátriai betegségnek, s a homoszexualitás a Betegségek Nemzetközi Osztályozásában sem szerepel."

Forrás: [link]

Lévén, hogy Istent nem lehet megérteni( Kb, mint Lenint), ezért egyszerűen el kell fogadni a döntését.

Mellesleg egy csomó beteg ember is van a világon, minden esetben feltehetnénk a "miért" kérdést.

De próbáljunk Isten fejével gondolkodni: Lehet, hogy ez is a születésszabályozás egyik módja a részéről.

2014. jún. 1. 11:14
 17/57 A kérdező kommentje:
Politikai okokból húzták ki onnan. At alakuló liberálglobalizmus szellemében.
2014. jún. 1. 11:16
 18/57 anonim ***** válasza:
64%

Kissé el vagytok tájolva. Isten Ádámot a Föld porából teremtette, de már Évát is belőle alkotta. Ádámon kívül senkiről sem mondja a Biblia, hogy Isten az orrába lehelte volna az élet leheletét. Azt mondja ugyan a Biblia, hogy Isten adja az embernek a leheletet, de azt is mondja, hogy az ember testét is Isten alkotja, pedig tudható, hogy a testet sem Isten közvetlenül alakítja.

"Nem volt elrejtve előtted az én csontom, mikor titokban formáltattam és idomíttattam, mintegy a föld mélyében. Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva: a napok is, amelyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülök." (Zst 139,15-16)

"Kezeid formáltak engem és készítének engem egészen köröskörül, és mégis megrontasz engem?!" (Jób 10,8)

Isten felruházta Ádámot és Évát a szaporodás képességével, és minden egyes utódjuk ebből a képességből született, vagyis minden ember Isten teremtménye, de nem abban az értelemben, mint Ádám és Éva, ugyanis Isten a folyamatokban nem vesz közvetlenül részt, legfeljebb ha muszáj és módja is van rá, akkor avatkozik be. A Biblia alapján úgy látom, hogy nincs az embernek olyan része, amelyik közvetlenül a Mennyből szállt volna alá a születését megelőzően. Ezt többek között az is alátámasztja, hogy a Biblia szerint a bűn szellemi természetű, azaz közvetlenül az ember szelleméből jön ki, ezért semmilyen neveléssel nem lehet kiirtani, legfeljebb visszametszeni, kordában tartani. Istent a Világosságok Atyjának nevezi a Biblia, Akitől semmilyen rossz, vagy gonosz dolog nem származik, pedig az ember legmagasabb rendű része a szelleme, és éppen ez van már a fogantatás pillanatában a bűn uralma alatt, ami elképzelhetetlen lenne, ha valóban úgy lenne, ahogyan sokan elképzelik, hogy csupán az ember teste és lelke származik az őseitől, de a szelleme a Mennyből adatik.

"Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám." (Zst 51,7)

Arról nem is beszélve, hogy Péter apostol is azt mondja, hogy a bűnös természetet apáinktól örököltük, pedig a bűnös természet a szellembe van beágyazva, vagyis a szellemmel együtt kellett, hogy megörököljük a bűnös természetet. A Zsidókhoz írt levél azt állítja, hogy amikor Ábrahám tizedet fizetett Melkisedeknek, akkor az ő dédunokája, Lévi, a tizedszedő, már ott volt Ábrahám ágyékában:

"És hogy úgy szóljak, Ábrahámnál fogva tized vétetett Lévitől is, a tizedszedőtől, Mert ő még az atyja ágyékában vala, amikor annak elébe ment Melkisédek." (Zsid 7,9-10)Ha abból indulok ki, hogy mondjuk óriásit ütök a hasamra, és azt mondom, hogy Izsák születése előtt, mondjuk öt évvel történt az említett eset, Izsák pedig negyven évesen házasodott meg, de hosszú évekig nem volt gyerekük, Jákób pedig legalább harminc éves volt, amikor Lévit szülte neki Lea, akkor a Biblia állítása szerint Lévi születése előtt nyolcvan-száz évvel, ott volt Ábrahám ágyékában. Ha az ember szelleme a Mennyből adatna közvetlenül, akkor nem mondaná a Biblia azt, hogy Lévi, és a logika szerint a többiek is, Ábrahám ágyékában voltak.

Ha ezeket figyelembe veszem, akkor elmondható, hogy nem Isten okozza a degenerációt, mert Ő Ádámba belehelyezte a szaporodás képességét, hogy egészséges utódokat produkáljanak még a leszármazottjainak a leszármazottjai is. De a bűn legye beledöglött a levesbe, és különféle mértékű és fajtájú degenerációkat okozott az évszázadok, évezredek során. Isten nem teremt sem homokosokat, sem gyilkosokat, sem down-szindrómásokat, sem süketeket, sem vakokat, sem bármilyen más fejlődési rendellenességben szenvedő embereket. A születési és fejlődési rendellenességek okai szellemi természetűek, vagyis a gonosz művei, amelyet az ősök bűneire hivatkozva kezdeményez és hajt végre.

Isten nem az emberek megnyomorításával és megbetegítésével foglalkozik, hanem a meggyógyításukkal és megszabadításukkal. Ezért küldte el Jézus Krisztust. Istennek nincs más megoldása és nem is lesz. Ember pedig soha nem lesz képes kiszabadulni a Sátán rabságából. Ahogy Pál apostol mondja, el vagyunk adva a bűneink alatt. Ez arra a római szokásra utal, amikor rabszolgákat árultak a vásárban, akkor egy kardot lógattak föléjük heggyel lefelé. Ez arra utalt, hogy az az ember rabszolga, és szabadon adható és vehető. A rabszolgák pedig nem annak a tevékenységnek a minőségétől vagy fajtájától voltak rabok, amit végeztek, hanem attól, hogy amit rájuk osztottak azt végezniük kellett egészen addig, amíg mást nem mondtak nekik. Így a rabszolgapiacon egymás mellett kiállított több rabszolga közül lehetett egyikből írnok, a másikból gladiátor, a harmadikból szakács, a negyedikből pedig prostituált. Nem volt beleszólásuk. A Sátán is hasonlóképpen osztja a szerepeket, így az egyik ember bankigazgató, a másik gyári munkás, a harmadik bankrabló, a negyedik médiasztár, az ötödik prostituált, a hatodik homokos, a hetedik pedofil és sorolhatnám tovább. Közös ismertető jegyük a felsoroltaknak az, hogy nem ők döntöttek a sorsuk felől, hanem olyan szellemi erők, amiket fel sem tudnak fogni. Az ember részére akkor jön el legelőször a lehetőség, hogy ő döntsön az élete felől, amikor Jézus felől hall. Egyedül Jézus az a személy, Aki a fent vázolt taposómalomból ki tudja hozni az embert, de nem az ember közreműködése nélkül.

"És egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásos vala, És sok orvostól sokat szenvedett, és minden vagyonát magára költötte, és semmit sem javult, sőt inkább még rosszabbul lett, Mikor Jézus felől hallott vala, a sokaságban hátulról kerülve, illeté annak ruháját. Mert ezt mondja vala: Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok. És vérének forrása azonnal kiszárada és megérzé testében, hogy kigyógyult bajából." (Lk 5,25-29)

Ha az emberek, amikor Jézusról hallanak ehhez az asszonyhoz hasonlóan állnának hozzá Jézushoz, akkor az ő problémáikra is választ kapnának. De amíg okoskodnak, és másképpen akarnak szabadulni, vagy együtt akarnak élni a problémával, és inkább átkeresztelik a problémát, alternatívára, addig benne is maradnak.

2014. jún. 1. 11:25
 19/57 anonim ***** válasza:
78%

"Politikai okokból húzták ki onnan. At alakuló liberálglobalizmus szellemében."

Ahogyan be is politikai okokból húzták oda.

A biblia politikai indíttatásból készült el, mint egyfajta erkölcsi törvénykönyv, amit ha sikerül az emberekkel megetetni, máris egy kiszámíthatóbb, egysíkú, irányíthatóbb és könnyebben kizsákmányolható társadalmat kapunk. Azért kellett azt mondaniuk, hogy ez Isten szava, mert különben nem kajálta volna be a sok paraszt.

Mivel Isten mindenható, nincs szüksége parancs(olat)ok osztogatására, elvárások megfogalmazására, bűnök megfogalmazására... Egész egyszerűen az akaratán kívül semmi más nem érvényesülhet az egész világmindenségben. Azért, mert mindenható. Nem mindenbe beleszóló - mindenHATó. Tehát egyszerűen nem, hogy nem tudsz, nem is vagy képes elképzelni olyat, ami tetszése ellen való.

Homoszexuálisok is azért vannak, mert úgy döntött, hogy vannak. Ebben nincsen semmi megmagyarázni való. A holdkóros vagy épp körmönfont bibliaírók hallucinálnak vagy hazudtak össze mindenféle magyarázatokat, meg isteni sugallatokat, amit a sok gondolkodni lusta ember egytől egyig beszopott.:)

2014. jún. 1. 11:39
 20/57 anonim ***** válasza:
7%

Ezt a kérdést már megvitattuk itt a fórumon. A homoszexualitás Isten előtt bűn, következésképpen nem is származhat tőle, mert a próféták bizonyságtétele szerint Istentől semmilyen bűn nem származik.

Isten heteroszexuális embereket teremtett, a homoszexualitás és a többi rossz a bűneset után jött be a világba.

2014. jún. 1. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!