Igaz, hogy aki Jehova tanúi vallást gyakorolják, azoknak tilos a vérátömlesztés? Ha igen miért?
Tud valaki a témában mai szakirodalmat megjelölni? Értem itt azt,hogy eddig amiket olvashattam azok mind rendszerváltás előttiek. Nem hiszem,hogy nem foglalkozott az orvosi irodalom hasonló esetetek a 80-as évek óta. Sőt azt sem,hogy 2000 óta sem.
Biztosan foglalkoztak vele, mert tanulmányaim során ez fontos etikai kérdés volt.
Nem azért írtam ki az évet, mert olyan elavult, hanem ezek, sok más már akkor rendelkezésre állt.
Azóta ez a sor jelentősen kibővült.
A mi századunkban sok orvos kutató szerint egyértelműen a vér nélküli terápiák fognak tért hódítani.
Ez azért érdekes, mert ha még ma is érvényben lenne a megkövezés szokása, sok Tanút kivégezték volna csak azért, mert ragaszkodtak az isteni alapelvekhez!
Csak mint kiderült, ők jártak jobban!
Persze, hogy van szakirodalom. Legfőképpen orvosi lapok, melyek angolul jelennek meg.
De,ha valaki levetkőzi az előítéletét Jehova Tanúi ellen, és őszintén érdekli ez a téma, akkor van egy olyan DVD, amely a kívülállók számára hasznos információkat tartalmaz /nem kell érte fizetni/. A címe: Transfusiot helyettesítő eljárások.
Ezen a DVD-n orvosok beszélnek a vér nélküli ellátás előnyeiről, melyeket nem csak Jehova Tanúi igényelnek.
Elmondanám, ha megengeditek, hogy valójában az úgynevezett "normális" kezelés, sokkal többe kerül országnak-világnak, mint azoké, akik elutasítják a vért a műtétek alkalmával is!
Ha valaki, a fennti kéréssel összhangban, levetkőzné az előítéleteit, és nem űlne fel minden hamis propagandának, az látná, hogy a vér mentes orvosi ellátás sokkal biztonságosabb, kevesebb komplikációkkal járó, összességében pedig lényegesen kevesebb összkőltséggel bíró egészségügyi eljárás!
Kedves Utolsó Hozzászóló!
Inkább nem minősíteném ezt a hozzászólást!Inkább lepontozom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!