Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovák a szüleim, már nem...

Jehovák a szüleim, már nem bírom idegekkel, mit tegyek?

Figyelt kérdés

7en vagyunk testvérek, és most várja anyum a következőt, nincs pénzünk már semmire, de nem védekeznek mert tilos, ezen kívül nem is jövök ki velük, ugyanis én a szemükben bűnös vagyok.

A múltkor meg bezártak a szobámba mikor el akartam menni szórakozni... Mit tehetnék? Nem lehet erről valahogy lebeszélni őket, hogy ez a vallás vagy miez hülyeség úgy ahogy van és csak tönkretesz mindent?? Nem bírom tovább így :(

2008. júl. 28. 17:17
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
42%

Tudod, ez nem olyan, mint a levegő, hogy nélküle nem tudsz élni!

Vannak társadalmak, ahol ez, vagy éppen a névnap, egyáltalán nem divat.

Családonként változik az ehhez való ragaszkodás is.

Egyébként lehetséges, hogy sok Tanú szülő sokkal jobban szereti még szülinap nélkül is a gyermekét, mint néhány más, aki megünnepli!

Mert pl. Ajándékot ők is vesznek, csak nem kényszerből, mert jön a sz.nap, hanem spontán, és szívből, akkor, amikor erre őszintén indíttatást éreznek.

Másfelől meg azok a hozzászólók, akik debileznek, inkább érveljenek, ha tudnak, de ha meg nem, csak magukat minősítik, és a Tanúkat erősítik!

2008. aug. 5. 17:27
 32/45 anonim válasza:
66%
Én 17éves vagyok és anyám Jehova tanuja és köztünk pont emiattt nem működik az anya-lánya kommunikációs rendszer,mert amit én csinálok pl:elmegyek szórakozni barátokkal,szeretkezek barátommal,vagy szülinapot-karácsonyt-húsvétot stb. ünnepelek akkor az mind bűn és nem fogok bejutni a paradicsomban és hogy ezekkel szomorúságot okozok Jehovának..( szerencsére apum nem Jehova tanuja szóval így könnyebb )..amúgy én 15éves koromban mikor anyu pont ugyan ezeket csinálta velem megmondtam neki, hogy Jehova nem kényszerítene arra,hogy őt kövessem hanem azt szeretné,hogy magam találjam meg az utat hozzá és ahhoz tapasztalatok kellenek vagyis, hogy megtudjam mi helyes és mi nem,persze saját élettapasztalatok által..szóval hagyjon élni és hagyja hogy én magam döntsem el, hogy nekem melyik "út" a legjobb mert azzal ha rámerőszakolja Jehovát nem ér el semmit maximum azt, hogy mégjobban megutálom! És azóta békénhagy persze azért hallgatni szoktam,hogy így bűnös meg úgy bűnös,de elenged barátaimmal ha úgy alakul. Szóval szerintem mond el nekik ezeket talán rájuk is hatással lesz, SOK SIKERT!! :)
2008. aug. 7. 12:01
 33/45 anonim ***** válasza:
12%

Kedves előző hozzászóló!

Senkire sem lehet rákényszeríteni semmit, főleg abban a korban, amiben már vagy, nem lehet már csak úgy "beléd nevelni" még a helyeset sem.

Persze attól, hogy te saját tapasztalatok árán akarod megismerni az élet nehézségét, még nem teszi helyessé az utadat.

Mert miért kellene eltörni a lábad ahhoz, hogy rájöjj arra, hogy az fáj!

Ma a lázadás szelleme a divat, sőt.

Na és?

Honnan tudod, ha te lennél édesanyád helyében, mit tennél?

Erre, csak azt tudom mondani, hogy légy nagyon óvatos, mert nagyon sok fiatal gondolkozott már így, és a következmények sokszor könyörtelenek! (Ok - okozat törvénye)

Édesanyád miatt, lehet hogy már majd a falra másztál, de nagyon sokszor megtörtént már, hogy később visszagondolva,könnyekkel küszködve azt mondták: bárcsak figyeltem volna...

2008. aug. 7. 14:29
 34/45 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Két dolgot javaslok:

1./ A parancsolat (Isten parancsolata) azt mondja:

2Móz. 20,12

Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az ÚR ad neked!

Ez mogfontolandó.

2./ Tartsd tiszteletbe a hitüket!

Ami pedig azon véleményüket illeti, hogy bűnös vagy, s amit teszel az nem ok, hát... Ne gondold, hogy ők rosszat akarnak neked.

2008. aug. 9. 12:35
 35/45 anonim ***** válasza:
17%
Már háromszor irtam. Az egyik az volt, hogy a kérdésre(fogamzásgátlás) leirtam egy Jehova tanújának a válaszát. Nagyon lepontozták, pedig semmi elfogultság nélkül, sem az egyik oldalra, sem a másik oldalra, csak válaszoltam. Most végigolvastam az egészet, azt kellett tapasztaljam, hogy minden kérdést lepontoztak, pedig itt van már több, mint 30 válasz. Milyen emberek vagytok? Az nem igaz, hogy minden válasz ennyire rossz lenne. Szégyellhetnétek magatokat!
2008. aug. 11. 11:16
 36/45 anonim ***** válasza:
12%

Láthatod, hogy itt nem a valóságra kíváncsiak a legtöbben, egyáltalán nem kíváncsiak, mi az igazság!

A mocskolódás sokkal inkább bejön.

Biztos ezt is lepontozzák, de nem baj.

Ebből talán látszik, ki/kik írták a kérdést, azóta sem helyesbített, vagy reagált, még a legbarátibb javaslatra sem!

Vajon a jó szándék vezérelte?

2008. aug. 11. 13:08
 37/45 anonim ***** válasza:

Megerősítek néhány hozzászólót.

Jehova Tanúi nem úgy gondolkodnak, mint a te szüleid(fogamzásgátlás;szobafogság,mert gonosz vagy...). Ha igazán segítségre van szükséged fordulj a felvigyázókhoz, ők majd talán a szüleid gondolkozását is kiigazítják s neked is adnak néhány jó tanácsot.

Ha lehet olvasd el és válaszolj a kérdésekre, ezzel is bizonyítod, hogy igaz a történeted.

2008. aug. 14. 22:49
 38/45 anonim ***** válasza:

Mindenkinek írom a következőket:

Nincs Jehova Biblia!!!!

A Jehova Tanúi által kiadott Új Világ Biblia fordítás is ugyanolyan jó, mint a többi. Jehova Tanúi mindenféle Biblia fordítást elfogadnak és használnak. Amíg nem készült el az Új Világ fordítás, a Károli Gáspár-féle Bibliát használták, és sokszor használják most is. De a katolikus fordítás is éppen olyan jó.

2008. aug. 22. 20:55
 39/45 anonim ***** válasza:

"Nincs Jehova Biblia!!!!"

Ezt most hogy érted?

Ki Jehova? Egy előző, ha jól emlékszem szintén lepontozott válaszban megtalálod.

2008. aug. 22. 21:48
 40/45 anonim ***** válasza:

Van különféle Biblia fordítás: pl. katolikus fordítás, Károli Gáspár-féle fordítás, van református, Káldi, ökumenikus és még sorolhatnám tovább.

Ezek közé a különféle fordítások közé tartozik egy, a mai nyelven könnyen érthetővé tett, Jehova Tanúi által fordított Biblia.Az ökumenikus is modern nyelvezetű.

Ha volna Jehova Biblia, akkor az teljesen másról szólna, mint a többi fordítás. A Jehova Tanúi által kiadott biblia fordítás nem másítja meg az eredeti mondanivalót, csak modernebb nyelvezetet használ ennek a nagyszerű könyvnek a megértéséhez, hiszen ugye ma már nem beszélünk úgy, hogy "vala."

A legtöbb Biblia fordításban egyébként megtalálható a Jehova név (Mózes 2. könyve 6. fejezet 3-as vers, vagy a Zsoltárok 83. fejezet 19-es versben) - Károli fordítású Bibliában is, pedig az nem "Jehova Biblia."

2008. aug. 23. 21:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!