Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovák a szüleim, már nem...

Jehovák a szüleim, már nem bírom idegekkel, mit tegyek?

Figyelt kérdés

7en vagyunk testvérek, és most várja anyum a következőt, nincs pénzünk már semmire, de nem védekeznek mert tilos, ezen kívül nem is jövök ki velük, ugyanis én a szemükben bűnös vagyok.

A múltkor meg bezártak a szobámba mikor el akartam menni szórakozni... Mit tehetnék? Nem lehet erről valahogy lebeszélni őket, hogy ez a vallás vagy miez hülyeség úgy ahogy van és csak tönkretesz mindent?? Nem bírom tovább így :(

2008. júl. 28. 17:17
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
17%

"Azt mondták nekem hogy isten dönti el, ha nem akarná hogy gyerekük legyen akkor nem esne teherbe, vagy valami ilyesmit mondott."

Ezt nem lehet félreérteni!

Tudod melyik egyház a legismertebb a fogamzásgátlás tíltásában, amit egyébként a Biblia sehol sem tanít?

Te egész másról beszélsz!

No melyik?

2008. júl. 28. 23:11
 12/45 anonim ***** válasza:
0%

Nem igazán értem, hogy miért akarod beosztani a családi költségvetést a szüleid helyett. Az egyedül az ő döntésük, hogy hány gyereket akarnak nevelni. Ennyi erővel el is ihatnák a pénzt.

Ha pedig olyan rossz otthon, valóban nem nagyon tehetsz mást, mint hogy te költözöl el valahogyan.

2008. júl. 29. 07:12
 13/45 anonim ***** válasza:
28%

A lepontozott írásokra miért nincs válasz?

Azok, akik ismerik Jehova Tanúit, vagy esetleg pont azok, szerintem egyértelműen el tudják dönteni, mi az ami tényismeretből ered, és mi az, ami mocskolódás!

2008. júl. 29. 10:07
 14/45 anonim válasza:
62%

Én magam is Jehova tanúja vagyok!

Eléggé nem vagy tisztában a dolgokkal!

Először is nem tiltott dolog a védekezés.Sőt kell is mivel nálunk tiltott dolog az abortusz. Gondolj csak bele az már egy élőlény!

Hidd el mások is nagyon szegények nem csak te! Nem biztos hogy ezért a szüleid a hibásak.

Én ovodáskorom óta ebben a vallásban élek és én is voltam kamasz. Tudom mit érzel! De hidd el hogy később hálás leszel azért amiért a szüleid megakartak óvni sok rossz dologtól amit ez a világ tudna neked nyújtaniBiztosan jehova Tanúi a szüleid??

Lehet kevered valamilyen más vallással, mert elég furcsa dolgokat írtál!

2008. júl. 29. 10:25
 15/45 anonim ***** válasza:
40%

Az előttem szóló szerintem ebben az esetben nagyon óvatosan fogalmazott, diplomatikus volt.

Szerinted, lehet-e célja valakinek az, hogy ilyen spekulatív módon kikezdje Jehova Tanúit?

Lehet, és ez már számtalanszor megtörtént!

Persze, először jóhiszeműnek kell lenni, ez teljesen igaz!

De olvasd el a lepontozott kritikákat is!

2008. júl. 29. 10:36
 16/45 anonim ***** válasza:
38%
Persze, az is igaz, hogy bárki is tette fel ezt a kérdést, bármilyen céllal, legalább segített a Tanúknak abban, hogy mások, akik járatlanok ebben a kérdésben, megismerjenek néhány téves feltételezést!
2008. júl. 29. 10:42
 17/45 anonim ***** válasza:
37%

Olvass fel neki cikkeket innét:

[link]

Kijózanítóak és hiteltérítőek.

Kezd mondjuk ezzel:

[link] ?id=detailed_article&aid=1981

2008. júl. 29. 12:18
 18/45 anonim ***** válasza:
76%

Ők a bűnösek és nem te. Jól helyre kellene tenni az agyukat. Nekem a nagynéném jehova, de már nem is tartjuk vele a kapcsolatot, sőt már a fiai sem.

De ők nem voltak mindig jehovák? Valahogy nem értem, hogy téged hogy nem sikerült "behálózniuk"...

2008. júl. 29. 18:09
 19/45 anonim ***** válasza:
48%

Szia! Kérlek az előző válaszadóknak válaszolnál, kedves kérdező?! Némelyik tényleg érdekes okfejtés volt.

Én lennék az, aki mondta, hogy próbál rákeresni a fogamzásgátlásos témára.

Meg lett kérdezve az egyik Jehova tanúja.

Ime a válasz tőle:

-Miután a petesejt és a hímivarsejt egyesült, létrejött egy új élet, amit elpusztítani nem szabad. Olyan tabletták és eszközök, amelyek megakadályozzák ezt az egyesülést, tehát a megtermékenyülést, engedélyezettek. Amelyek elpusztítanák a létrejött új életet, azok viszont nem.

2008. júl. 29. 20:54
 20/45 anonim ***** válasza:
26%

Szerintetek miért nem válaszól?

Nekem van egy tippem!

2008. júl. 29. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!