Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg lehet egy édesanyának...

Meg lehet egy édesanyának bocsátani?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben és minden nap kérem, hogy segítsen, mert nagyon nehéz helyzetben vagyok.

Édesanyámmal évek óta pokoli a kapcsolatom és nem miattam. Nem tudom az okát, bár sejtem, de mára már oda jutottunk, hogy nyíltan gyűlöl, szidalmaz, ezért úgy döntöttem, megszakítok minden kapcsolatot vele, mert lelkileg tönkretett.

Mégis gyötör a bűntudat, hogy újra és újra meg kéne bocsátani, hiszen csak az édesanyám, de már nem nagyon megy, annyit csalódtam benne.

Kötelességem vajon megbocsátani neki akkor, ha ő egyáltalán nem hajlandó engedni semmiből és ragaszkodik az igazához?

2014. ápr. 7. 10:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból kérdem, nem kötelező válaszolni rá: mit tett?
2014. ápr. 7. 10:15
 2/19 yuda ***** válasza:

A tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életed legyél: -tízparancsolati rész nem tartalmaz olyan kitételt, hogy csak akkor tisztelsz valakit, ha szorosan együtt élsz vele, vagy napi kapcsolatban vagytok.

Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy vannak emberek, vagy embereknek bizonyos életperiódusai-ami még változhat, -amikor kizárólag távolról tudod tisztelni. Akkor, ha nem találkoztok, vagy max. köszöntök egymásnak. Semmi több, mert ahogy közelítesz, leromlik a kapcsolat.

Isten békességre hívott el bennünket, ami egyrészről azt jelenti, ami rajtad áll, tegyél meg mindent ennek érdekében.

Jelenti azt is, hogy felelős vagy a rossz kapcsolatért és a jóért is.

Ha békesség úgy van, hogy ne találkozz valakivel, vagy alig-alig, akkor ezt kell tenned.

2014. ápr. 7. 10:20
 3/19 A kérdező kommentje:
Apukámmal pokoli rossz házasságban élnek a mai napig. Úgy telt a gyerekkorom, hogyha apuhoz szóltam egy jó szót is, napokig büntetett érte, féltem apuval kedvesnek lenni, mert utána tudtam, hogy megint én leszek a bűnös, pedig szeretem aput most is és sajnálom őt, amiért képtelen ebből kilépni. Egész életemben igyekeztem neki megfelelni, tanultam, otthon is mindenben besegítettem, húsz éves korom óta eltartom magam és teljesen önálló vagyok, mégis mindenben a hibát látja, egyszerűen rettegek ma már tőle, minden találkozásunk után sírva megyek haza. Napokig tudnám írni, mennyi rosszat tett már ellenem, soha nem viselkedett anyaként és én akárhogy is próbáltam megérteni, most jutottam el odáig, hogy egyszerűen nem megy.
2014. ápr. 7. 10:23
 4/19 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd neki:Megbocsátok neked. Csak ennyit. És figyeld meg a reakciót. Ne felelj, neki kell rájönni (mert hát tud róla, hogy gonosz volt hozzád, szeretetlen) neki kell sorban feldolgozni és MEGBÁNNI és igyekezni JÓVÁTENNI, amiket tett. Te a részedről megbocsátasz, te ennyit tudsz tenni. A többi majd alakul. Nem kell a kapcsolatot keresned vele, ha ő keres az jó, ha nem nem.
2014. ápr. 7. 10:30
 5/19 anonim ***** válasza:

Megbocsájtani megtudunk, de a szívünk mélyén ott van a seb! A megtörtént dolgokat nem lehet meg nem történtként kezelni.

(62/F)

2014. ápr. 7. 10:31
 6/19 A kérdező kommentje:
Én is édesanya vagyok már és minden estém azzal telik el, hogy próbálom felfogni, hogy lehet éveken át ennyit bántani a saját gyermekünket? Én annyira szeretem a kicsijeimet és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy jó édesanyjuk legyek.
2014. ápr. 7. 10:32
 7/19 anonim ***** válasza:
Édesanyádnak nyilván lelki problémái vannak hosszú idő óta. ezek lehetnek akár a saját gyerekkorából hozott és fel nem dolgozott gondok, amelyeket kivetít a környezetére is. Ha nem haragszol rá, akkor nem kell, mert nincs miért megbocsájtanod. Tekints rá úgy, mint egy beteg emberre és persze ne erőltesd a vele való kapcsolatot és ne is érezz semmiféle lelkiismeret-furdalást.
2014. ápr. 7. 10:49
 8/19 anonim ***** válasza:

A megbocsájtás nem azt jelenti, hogy a megbocsájtás pillanatától újra fel kell venned vele a kapcsolatot. A megbocsájtás megértés. Felfogod, hogy mi miért történt, és elengeded a múltat. Így már nem táplálsz felé haragot, tehát nem mérgezed a mindennapjaidat fölöslegesen.

Bocsáss meg neki, de továbbra is kerüld el. Ha ő akar veled találkozni, meg fog keresni. Te meg addigra már harag nélkül fogsz tudni beszélni vele.

2014. ápr. 7. 11:01
 9/19 anonim ***** válasza:
A te hited egy farizeus hite. Nem gondolod?
2014. ápr. 7. 11:37
 10/19 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: nem mutatom magam másnak, mint amilyen vagyok és nem vagyok álszent sem.

Éppen pszichiátert keresek, aki segít nekem feldolgozni az elmúlt évek gyötrelmeit, amit a saját édesanyámtól kaptam.

2014. ápr. 7. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!