Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg tiltja a ti istenetek...

Tényleg tiltja a ti istenetek a fogamzásgátlást?

Figyelt kérdés

Először is,nem vagyok vallásos,de hiszek istenben.nekem folyamatosan ciszta volt a petefészkemben,és az orvos fogamzásgátlót írt fel rá.Láttam van egy hasonló kérdés is,de erre a variációra mit gondolnak a vallásosok,akik a fogamzásgátlás ellen vannak?Amúgy utána jobban is lettem,nem fáj már úgy amikor "szerencsétlen" vagyok,helyrejött a hormonháztartásom,és ciszták sem jöttek újak! Velem mi a helyzet?

Ettől én sem vagyok fogmzásképes,viszont akár egy fájdalmas műtéttől is megmenthetett!

Ezért az istenetek,aki a bibliát ihlette pokolra küld?

Nem is tehetek erről az egészről,bár úgyse tudnék hova gyereket szülni a szegénység végett....

2009. dec. 15. 14:59
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
52%

Ok az elejét elolvastam az egyiknek, ez a sztori az ókorban történt.

Akkoriban még erősen más világ volt.

Ha én minden együttlét után szülnék egyfolytában, akkor nevezhetném magam embernek, de talán találóbb lenne a kutya szó. aztán a kutyakölykeimet vihetnék a sintértelepre, mert én nem tudnám fenntartani őket, hisz nem értem rá munkát keresni, mert épp szültem.

Miért utáljátok ti keresztények annyira a gyereketeket, hogy a legnagyobb szegénységbe is beleszülitek? gondoljátok, hogy nem akar az a szerencsétlen majd új ruhát, vagy egyetemre járni (ami lehet hogy egy másik városban lesz), nem szeretne könyveket, játékokat, nem akar majd osztálykirándulásra járni?

2009. dec. 15. 18:31
 22/41 ceri ***** válasza:
19%
Szerintem te utálod a gyerekeket, és nem a szegénység a téma. Legfeljebb a te istened a pénz.
2009. dec. 15. 19:56
 23/41 anonim ***** válasza:
akkor a hívők csak akkor bújnak ágyba, hogyha gyereket akarnak? vagy 8-10 gyereket is bevállalnak,hogyha így jön össze? És hogyha csak gyermeknemzés céljából szeretkezhet egy pár, akkor a nőnek miért "adott" orgazmust az Isten? (ezek most inkább döbbent, mint megvető kérdések...nekem ez teljesen természetellenesen hat)
2009. dec. 15. 20:20
 24/41 A kérdező kommentje:

a szegénység is benne van a kérdés alatti bővebben kifejtett részbe,és szerintem nem utálja a gyerekeket az illető,hanem inkább első sorban életkörülményt szeretne biztosítani egy gyereknek,hogy fel lehessen nevelni,és ne vigye el a gyámügy,mert épp nem tudod etetni-ruházni!Sztem én most mivel még saját magamnak is alig jut kajára,hát szegény gyereknek mit adnék enni?Mi meg ugye a párommal szeretjük egymást,és kölcsönösen kívánjuk egymást,hát tagadnánk meg magunktól a szexet,mert sajt,és lennénk inkább feszültségben,mert akkor tuti megőrülnénk,és amelyikőnk kevésbé bírja a hormonokat kezelni az elhagyja a másikat,vagy rosszabbik esetben megcsalja,annak ellenére,hogy fülig szeretjük egymást...

hát ez hogy nézne ki?

2009. dec. 15. 20:20
 25/41 A kérdező kommentje:
egy vagy több életet tönkretenni csakazért,mert pár ezer éve azt mondta valaki,hogy igenis forduljunk ellen az ösztöneinknek?
2009. dec. 15. 20:25
 26/41 anonim ***** válasza:

Mint már a kérdező is írta, hogy ne lenne a szegénység a téma, és én miért utálom a leendő gyerekemet, tisztelj már meg, hogy megindoklod a rágalmadat, ha én megindokoltam neked.

Amúgy meg az állatok szexelnek gyereknemzés céljából, az emberek élvezik is, ez a különbség. Isten miért akarná, hogy úgy viselkedjünk, mint az állatok?

És hogy érted azt, hogy a pénz az én istenem, a te gyerekedet ki fogja etetni, meg öltöztetni? Isten? És úgy hány alomnyi gyereket terveztél?

2009. dec. 15. 20:50
 27/41 anonim ***** válasza:

Én nem szidom, nem cikizem a katolikus egyházat. Sajnálom.

Meggyőződésem, hogy az, aki abban a hitben él, hogy neki van igaza, csak neki, és másnak nem is lehet, máris téved.

Ez igaz kell legyen rám is, és bizony a katolikus egyházra is. Én elismerem ezt az axiómát, ők nem. Ennyi a lényegi különbség.

A többi ebből következik. Én nem akarok embereket téríteni a saját hitemre, nem mondom meg másoknak mi a jó és a rossz, csak a saját véleményemet, azt is csak akkor, ha kérdezik, mint itt is. Ehhez képest az első belinkelt írás előszavában már az első mondatokban azzal szembesülni, hogy aki írta az azt hiszi, tudja, mi az univerzális igazság, és aki nem osztja ezt, az nem csak hogy tévelygő, de rögtön a sötét úr szolgája, számomra siralmas, szánalmas, és nagyon sok szeretetre méltó. Mert nagyon hiányozhat az illetőnek a valódi, emberi szeretet, egy létező, kézzel fogható embertől... :|

2009. dec. 16. 10:15
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem tiltja Isten a fogamzásgátlást általában, de az abortív hatású szereket úgy általában igen. Bár ha nem azért szeded, hogy ne legyen gyereked, akkor nem tilos bevenned a tablettát.

A fogamzásgátlás mesterséges módszereit az egyház tiltja, de lelkiismereti szabadságával élve sok keresztény elfogadja és használja a nem abortív módszereket.

2009. dec. 16. 11:40
 29/41 anonim ***** válasza:

[link]

Tartalom, utolsó előtti cikk, annak is az utolsó bekezdése a legérdekesebb..

Én katolikus vagyok. Sajnos egy vetélés után hormonháztartásom helyrehozása érdekében nekem is szednem kellett a tablettákat. Sajnos nálam visszafelé sült el a dolog, majdnem ráment a termékenységem.... A dokim kb. 65 éves bácsi, azt monda, hogy ő évek óta foglalkozik a hormontablettákkal és a még nem szült, 40 alatti nőknek egyenesen betiltaná, mert többet árt, mint használ... sokszor évek múlva jönnek elő a bajok. Én is kaptam a fejemre, hogy szedtem azokat (még az előző dokim írta fel...) Évekig nem estem teherbe.....

A katolikus egyház nem csak úgy tekint a szexre, mint a gyermeknemzés eszközére, hanem , mint a házastársak természetes örömforrására, ami, ha mi úgy döntünk a szabad akaratunkkal, akkor az élet továbbadását, kvázi mini teremtést is szolgálhat. A fogamzásgátlók közül igaz, hogy nyugodt lelkiismerettel csak a természetes fogamzásgátlást fogadja el és ajánla a házaspároknak, de gyógyítási céllal a tabletta nem bűn (bűn az, amit tudva és akarva elkövet az ember- tehát, ha nem az a szándékom, hogy megakadályozzam a megtermékenyülést, akkor az csak mint gyógyszer minősül számomra...)

Bármilyen hihetetlen, de nincs 100százalékos fogamzásgátlás!!!!!!!! egy nő mindenkor termékeny!!!! És a tabletták is lehetnek magzatölőek, arról már nem is beszélve, hogy számos ismerősöm szült/született már fogamzásgátló tabletta szedése alatt (és nem azért mert rosszul szedte volna azt az illető...).

A másik dolog, hogy nem tudom honnan szedte az egyik hozzászóló, hogy a katolikusok a túlszaporodás ellen vannak..... A sokgyerekesek zöme vallásos családból kerül ki. (le is nézik őket általában ezért...) Az, hogy a szegényebbek is vállalnak több gyereket inkább tisztelendő, mint megvetendő. Akármilyen hihetetlen, van gondviselés, és amit én önerőből nem tudok megteremteni, az sokszor hihetetlen módon egyszerűen kikerül.... annak, aki bízik és kér.... Istentől... No meg hát igencsak nagy divat az a szlogen, hogy adjunk meg mindent a gyerekünknek... holott ő csak akkor kér, követel, ha rosszul neveljük és nem magyarázzuk el neki az anyagi dolgok értékét... ÉS miközben azért vállalunk plusz műszakot, hogy többet vigyünk haza a családunknak, addig a legfontosabbat nem kapja meg a családunk, minket magunkat és a szeretünket. Nem többet ér-e egy együtt töltött szalonnasütés, mint egy puccos játék....?!

szép hetet!

2009. dec. 16. 20:29
 30/41 anonim ***** válasza:
(taps)
2009. dec. 17. 09:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!