Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg tiltja a ti istenetek...

Tényleg tiltja a ti istenetek a fogamzásgátlást?

Figyelt kérdés

Először is,nem vagyok vallásos,de hiszek istenben.nekem folyamatosan ciszta volt a petefészkemben,és az orvos fogamzásgátlót írt fel rá.Láttam van egy hasonló kérdés is,de erre a variációra mit gondolnak a vallásosok,akik a fogamzásgátlás ellen vannak?Amúgy utána jobban is lettem,nem fáj már úgy amikor "szerencsétlen" vagyok,helyrejött a hormonháztartásom,és ciszták sem jöttek újak! Velem mi a helyzet?

Ettől én sem vagyok fogmzásképes,viszont akár egy fájdalmas műtéttől is megmenthetett!

Ezért az istenetek,aki a bibliát ihlette pokolra küld?

Nem is tehetek erről az egészről,bár úgyse tudnék hova gyereket szülni a szegénység végett....

2009. dec. 15. 14:59
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
57%

1) Nincs olyan, hogy én istenem, meg te istened. Isten csak egy van, csak különböző vallások különbözőképpen hívják.

2) Maga a fogamzásgátló használata nem bűn. Ha jól értelmezem, neked az orvosod gyógyszerként írta fel. Akkor bűn, hogyha azért szeded, hogy egy szexuális együttlétből ne legyen gyereked, mivel ez is egyfajta gyilkosságnak számít.

2009. dec. 15. 15:10
 2/41 anonim ***** válasza:
59%

(Előző vagyok)

Nem maga a fogamzásgátlás a bűn, hanem az, hogy ezzel megölsz egy magzatot.

Ha naponta beveszel húsz kiló fogamzásgátlót, az se bűn, ha közben nem szexelsz.

2009. dec. 15. 15:11
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

És szerinted hogy lehet fogamzásgátló tablettávl megölni egy magzatot? A magzathoz kell peteérés, ovuláció, megtermékenyülés. A fogamzásgátló szedése allatt nincs peteérés, pont ez a lényege. Vagyis a fogamzásgátló tabletta nem abortív eszköz.

A spirált lehet annak tekinteni, mivel az nem a megtermékenyülést akadályozza meg, hanem azt, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon.

Azoknál a módszereknél, amik azt akadályozzák meg, hogy egyáltalán legyen megtermékenyülés, nem lehet "gyilkosságról" beszélni, hogy a te szavaiddal éljek.

2009. dec. 15. 15:18
 4/41 anonim ***** válasza:
100%
Jó, ezt most bonyolult lenne itt kifejteni, de a lényeg, hogyha nem azért szeded, hogy ne legyen gyereked, akkor semmilyen szempontból nem bűn.
2009. dec. 15. 15:21
 5/41 anonim ***** válasza:
52%

Imádom, hogy ha vallásosék kapnak valamilyen kérdést vagy magyarázatot, amire nem tudnak választ vagy feleletet adni, máris jön az "Úgysem értenéd" és a klasszikus "Úgysem tudnám elmagyarázni, ebben hinned kell".

Tipikus terelés.

2009. dec. 15. 15:32
 6/41 A kérdező kommentje:
Ennek örülök,köszönöm,legalább ebben nem vagyok bűnös az istenetek szerint..abban viszont már igen,hogy a házasság előtt szexelek,mert nem akarok abba a csapdába esni,hogy mikor feleségül megyek valakihez a nászéjszakán derüljön ki mennyire nulla szegény az ágyban,mert akkor már nem tehetek semmit,félrelépni ugye megintcsak nem szabad,nem is tenném soha,és nem akaroka gyerekemnek egy feszültséggel teli életet mindazért,mert dúlnak a hormonk,feszült a kielégületlen fél,és nem tudunk mit kezdeni az ágyban..Különben is már nem nagyon divat a házasság,amúgy nagyon drága is,és ezért nem vagyunk házasok..de ami a házasság előtt bűn,miért nem az utána?Szóval mi örök hűséget fogadtunk egymásnak,és ezt istennek is kijelentettük,űnk is van,csak a normális esküvő nem volt meg..tehát mi már az isten előtt hűséget fogadtunk,és azután szeretkeztünk,és már több mint egy éve boldogok vagyunk,semmi veszekedés,semmi rosz..csak a harmónia
2009. dec. 15. 15:33
 7/41 anonim ***** válasza:

Kedves 15:32-es!

Én is mondhatnám, hogy annyira tipikus, hogy te meg rögtön ezzel jössz.

Mellesleg nem azért nem magyarázom el, mert nem tudom, vagy mert nem értenéd, hanem mert hosszú és egy ilyen internetes oldalon túl bonyolult.

2009. dec. 15. 15:35
 8/41 anonim ***** válasza:
És ha azért szedi? Nem bűn minden pénz nélkül gyereket vállalni?
2009. dec. 15. 15:37
 9/41 A kérdező kommentje:
jó,de ha különböző vallások máshogy hívják..de nem csak ez van,teljesen eltorzítják,egy csomó negatív emberi tulajdonsággal felruházzák,tehát más más lény mindenki szemszögébő az isten...Természetesen a ti istenetek azt jelenti,aki a ti szerintetek meghatározott módon kezeli az embereket.
2009. dec. 15. 15:38
 10/41 anonim ***** válasza:
Bocs az OFf-ért, de annyira szúrja a szemem... Istent NAGY I-vel írjuk... Ha hiszel benne, ha nem!
2009. dec. 15. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!