Tényleg tiltja a ti istenetek a fogamzásgátlást?
Először is,nem vagyok vallásos,de hiszek istenben.nekem folyamatosan ciszta volt a petefészkemben,és az orvos fogamzásgátlót írt fel rá.Láttam van egy hasonló kérdés is,de erre a variációra mit gondolnak a vallásosok,akik a fogamzásgátlás ellen vannak?Amúgy utána jobban is lettem,nem fáj már úgy amikor "szerencsétlen" vagyok,helyrejött a hormonháztartásom,és ciszták sem jöttek újak! Velem mi a helyzet?
Ettől én sem vagyok fogmzásképes,viszont akár egy fájdalmas műtéttől is megmenthetett!
Ezért az istenetek,aki a bibliát ihlette pokolra küld?
Nem is tehetek erről az egészről,bár úgyse tudnék hova gyereket szülni a szegénység végett....
1) Nincs olyan, hogy én istenem, meg te istened. Isten csak egy van, csak különböző vallások különbözőképpen hívják.
2) Maga a fogamzásgátló használata nem bűn. Ha jól értelmezem, neked az orvosod gyógyszerként írta fel. Akkor bűn, hogyha azért szeded, hogy egy szexuális együttlétből ne legyen gyereked, mivel ez is egyfajta gyilkosságnak számít.
(Előző vagyok)
Nem maga a fogamzásgátlás a bűn, hanem az, hogy ezzel megölsz egy magzatot.
Ha naponta beveszel húsz kiló fogamzásgátlót, az se bűn, ha közben nem szexelsz.
És szerinted hogy lehet fogamzásgátló tablettávl megölni egy magzatot? A magzathoz kell peteérés, ovuláció, megtermékenyülés. A fogamzásgátló szedése allatt nincs peteérés, pont ez a lényege. Vagyis a fogamzásgátló tabletta nem abortív eszköz.
A spirált lehet annak tekinteni, mivel az nem a megtermékenyülést akadályozza meg, hanem azt, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódjon.
Azoknál a módszereknél, amik azt akadályozzák meg, hogy egyáltalán legyen megtermékenyülés, nem lehet "gyilkosságról" beszélni, hogy a te szavaiddal éljek.
Imádom, hogy ha vallásosék kapnak valamilyen kérdést vagy magyarázatot, amire nem tudnak választ vagy feleletet adni, máris jön az "Úgysem értenéd" és a klasszikus "Úgysem tudnám elmagyarázni, ebben hinned kell".
Tipikus terelés.
Kedves 15:32-es!
Én is mondhatnám, hogy annyira tipikus, hogy te meg rögtön ezzel jössz.
Mellesleg nem azért nem magyarázom el, mert nem tudom, vagy mert nem értenéd, hanem mert hosszú és egy ilyen internetes oldalon túl bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!