Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus egyház ilyen...

A katolikus egyház ilyen esetben sem engedi a fogamzásgátlást és az abortuszt?

Figyelt kérdés

Én protestáns vagyok, nálunk úgy van, hogy megengedett a mesterséges fogamzásgátlás, az abortusz pedig csak akkor, ha az anya élete veszélyben van. Viszont úgy tudom, hogy a katolukusoknál (elvileg) csak a naptármódszer elfogadható, aminek elég nagy a hibaszázaléka.

Hallottam, hogy vannak olyan betegségek (pl. bizonyos szívbetegségek), amik mellett életveszélyes kihordani egy terhességet. Ha egy katolikus házaspár az egyháza tanítása szerint szertetne élni, de a nőnek ilyen baja van, akkor sem védekezhetnek? És ha megfogan, ki kell hordania?

Lenne néhány kérésem a válaszolókhoz:

1. Légyszí, ne a saját véleményedet írd le, hanem azt, hogy az egyháznak mi erről a tanítása! És csak akkor, ha tudod!

2. Kérlek, ne másolj be iszonyú hosszú tanulmányokat, mert az tapintatlanság, bosszantó és úgyse olvassa el senki!

3. Ha csak minősíteni tudod a katolikus egyházat, légyszí, akkor se ide válaszolj, arra való a valláskritika rovat.

Köszi szépen!

2010. márc. 1. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

katolikus vagyok, de tudtommal az Egyháznak nincs minden esetre kiterjedő részletes szabályozása

alapelvei vannak, amik alapján eldönthetők az egyes esetek

2010. márc. 1. 16:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nekünk jegyesoktatáson az atya úgy fogalmazott, hogy az egyház nem ellenzi a családtervezést. ezt nem fejtette ki, hogy vonatkozik-e a tablettára konkrétan, vagy nem. de én úgy értelmezem, hogy "családtervezés"-be ez is beletartozik. az abortuszt igen, meg azt is helyteleníti, ha valaki nem látja el megfelelően a gyermekeit, illetve felelőtlen szülő.
2010. márc. 1. 16:20
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
2010. márc. 1. 16:22
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Olvasd el:

[link]

[link]

[link]

2010. márc. 1. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:
7%
a katolikus vallás tanításának nem sok köze van a biblia tanításához.
2010. márc. 3. 07:19
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
mégis több, mint nektek
2010. márc. 3. 09:20
 7/8 anonim ***** válasza:
6%
az értelmetlen vitatkozás helyett: Isten gondoskodott a bibliáról, abban egyértelműen le van írva, hogy mik az igaz vallás ismérvei. aki keres, az talál.
2010. márc. 3. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:
2010. márc. 3. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!