A katolikus egyház ilyen esetben sem engedi a fogamzásgátlást és az abortuszt?
Én protestáns vagyok, nálunk úgy van, hogy megengedett a mesterséges fogamzásgátlás, az abortusz pedig csak akkor, ha az anya élete veszélyben van. Viszont úgy tudom, hogy a katolukusoknál (elvileg) csak a naptármódszer elfogadható, aminek elég nagy a hibaszázaléka.
Hallottam, hogy vannak olyan betegségek (pl. bizonyos szívbetegségek), amik mellett életveszélyes kihordani egy terhességet. Ha egy katolikus házaspár az egyháza tanítása szerint szertetne élni, de a nőnek ilyen baja van, akkor sem védekezhetnek? És ha megfogan, ki kell hordania?
Lenne néhány kérésem a válaszolókhoz:
1. Légyszí, ne a saját véleményedet írd le, hanem azt, hogy az egyháznak mi erről a tanítása! És csak akkor, ha tudod!
2. Kérlek, ne másolj be iszonyú hosszú tanulmányokat, mert az tapintatlanság, bosszantó és úgyse olvassa el senki!
3. Ha csak minősíteni tudod a katolikus egyházat, légyszí, akkor se ide válaszolj, arra való a valláskritika rovat.
Köszi szépen!
katolikus vagyok, de tudtommal az Egyháznak nincs minden esetre kiterjedő részletes szabályozása
alapelvei vannak, amik alapján eldönthetők az egyes esetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!