Istent, vagy Sátán mellett döntsek? / Lásd a bővebb részt is! /
Ha...Isten, azért teremtett, mert azt akarja, h éljek...azért születtem meg, azért élek átmenetileg is itt, mert Ő így akarta...és, mert azt akarta, h Őt megismerhessem..., de közben Sátán miután megtérsz/megtértél, meg is keresztelkedtél közli veled igen nyomatékosan, h vagy visszalépsz, és őt választod, vagy ha nem megdöglesz, azaz megöl, a földi létedet elpusztítja..., ez esetben kit választanál??? Hogy döntenél???
Még bővebben, ha már valóban szorulna a hurok a nyakad körül...továbbra is kitartanál Isten mellett, és nem néznéd azon akaratát, h azt akarta, h itt is éljél, hanem úgymond feladnád és hagynád, h Sátán megöljön, bízva az üdvösségbe és az örök élet ígéretében..., vagy igent mondasz a Sátánnak...azaz döntesz mellette, és közben bízol Istenben, hogy de Ő megtart az örök életre, mind ennek ellenére is, viszont így tovább is élsz földi életedbe nézve ez által Isten akaratát is?
Ateisták, materalisták, hitetlenek, pszichológust játszók kíméljenek meg a válasz adástól...keresztényektől várok választ, egyénit és igei alapokra helyezve.
Előre is köszönöm!
Oldalakon át lehetne cáfolni ennyi baromságot, egyeseknek halványlila gőzük sincs a kereszténységről, de nem éri meg ennyit foglalkozni a témával. De egyet azért kiemelnék: ha valaki bizonygatja, hogy nem tudományellenes a sátánizmus, akkor, amikor a tudomány (a valódi tudomány!) szerint nem is létezik Sátán, azzal innentől kezdve úgysem tudunk észérvekkel kommunikálni, nyugodtan kövesse csak, amit akar...
(De egyébként ami pozitívum említve volt HailSatan leírásában (ez amúgy valami Heil Hitler utánzat akart lenni? azt e-vel kell írni!), az bizony megvan a keresztrénységben is, ami negatívat meg írt a kereszténységről, az bizony a sátánizmusra még inkább jellemző! De tényleg nem ér meg ennyit a téma...)
Girgoy! Nem, hogy csak fogalmam van a kereszténységről, de éveken át én is ettem a sok baromságot, amit tálaltak elém XD Nekem igazán nem kell védened a gyilkos jehovát és a názáretit...Hálás vagyok, hogy le sem szarta az imáimat, mert így legalább felnyjlt a szemem, és ott tudtam hagyni!!
A Sátánizmusba pedig kérlek ne kontárkodj bele, ha ,,halványlila gőzöd sincs,, róla :)
Azt tanácsolom, ne idegesítsük tovább egymást, mert engem hidegen hagynak az idióta térítések és prédikációk, ti pedig úgysem fogjátok meggondolni magatokat imádatotok tárgyával kapcsolatban XD
De táényleg, akkor gyüngyszemek vannak itt, hadd kérdezzek még, ugye azt szabad, végtére is támogatjátok a szabad gondolkodást és a tudásban való gyarapodást, nem?
Na, nézzük HailSatan csodálatos összefoglalójának gyémántjait:
"A Sátánizmus nem egy “keresztény találmány”."
Nahát, tényleg? Egyetértünk!
"A Sátánizmus nem egy “reakció” a kereszténységre."
Akkor miért foglalkozik 90%-ban a kereszténységgel?
"Mi tudjuk hogy Sátán/Lucifer egy valódi lény."
Igen, tudjuk, de a tudósok is tudják?
"Ezt nyilvánvalóvá teszi a rengeteg ellentmondás a zsidó-keresztény bibliában."
Ha elolvasod elejétől végéig, először taálsz benne pár ellentmondást, ha másodszor olvasod, ezek feloldódnak, ha harmadszor olvasod, már a globális összefüggések is kiviláglanak. De nekem a sátánizmusban elsőre inkább logikát nehéz találni, őgy kell nagyítóval keresni, bár lehet, hyog csak HailSatan nem tudta pontosan összefoglalni, miben is hisz.
"Betartjuk a törvényeket."
Mint például? De a keresztények már látják a törvények célját is, ez egy jelentős fordulat volt az ÓSz és ÚSz között.
"A kereszténység egy válasz volt az eredeti pogány vallásokra"
Jujj, ezt inkább ne mondd el egyetlen teológusnak sem, mert féltem orvosi megítélésed, tudod, Jézus zsidó próféciákat teljesített be elsősorban...
"amiket “Sátánizmusnak” neveztek el, melynek jelentése “ellenfél/ellenség” a héber nyelvben."
A Sátán jelentése ez. De jelentéktelen apróság, az ősellenféllel szövetkezni, mi ez nekünk...
"A kereszténységet azért találták fel, hogy eltávolítsák a spirituális és okkult tudást (az elme erejét) az emberektől, és ezt a hatalmat a “kiválasztott” kevesek kezébe adják, az egész emberiség kárára."
Minden ezos undergound vallási szektáról el lehet ezt mondani, de a kereszténység egy világvallás, telejsen msá természetű, ott kifejezett vél, hogy a tanítás eljusson minden emberhez, nem tart vissza az elit semmit. Mellesleg, az kereszténység (különösen az ortodox szerzetességben) pont arról szól, hogy az ember elméjét tisztítsa meg a tévelygésektől és az megvilágosodjon a valóságot látva. Az, amikor a hit hallásból van, csak a kezdeti fokozat, de ez egy nagy téma.
"Az elme és a lélek ereje nagyon is valóságos."
Oda bújik a Sátán, hogy elhitesse: te vagy az és nem ő. De akkor ha az emebrnek ilyen hatalma van, miért kell szövetkeznie démonokkal?
"Az olyan embereket akik nem tudnak ezekről az erőkről vagy nem hisznek bennük, nagyon könnyű manipulálni és irányítani."
Azokat, akik meg ebben hisznek, még annél is könnyebb!
"Ezt főleg azok használják ki, akik járatosak ezeknek az energiáknak a használatában."
Pontosan!
"Ennek következményeképpen az emberi faj spirituálisan és intellektuálisan drasztikus mértékben visszafejlődött."
Példát, példát, ha ez annyira drasztikus és nyílvánvaló!
"A Spirituális Sátánizmus erősen javasolja a tanulás, tudás, kutatás minden formáját"
A kereszténység is. Menj be bármelyik keresztény iskolába pl.
"A Spirituális Sátánisták elismerik a tudományt, és elhiszik hogy minden okkult/természetfeletti dolog rendelkezik ésszerű tudományos magyarázattal."
De ez továbbra sincs sehol...
"Amint felemelkedik, átalakítja az emberi lelket és elmét a megértés és a képességek egy sokkal magasabb szintjére."
Őööööö... ilyen önellentmondásos a valós tényekkel vak fanatizmussal szembemenő összefoglaló után ebben egy kicsit kételkedek...
"Úgy hisszük, minden egyes embernek, aki erős akaratú és tiszteletteljes, lehet személyes kapcsolata Sátánnal."
Akkor az, aki tiszteletlen, már nem is igazi sátánista?
"A természet törvénye szerint élünk, és arra buzdítunk mindenkit, hogy fejlessze önmagát a legkülső határokig."
Nahát, ilyet a kereszténységben is tapasztal az ember, ráadásul, ott még nagyon határ sincs...
"A lelkünket mi magunk “váltjuk meg” (...) A Sátánizmus a lélek teljes átalakításán alapszik, erő-meditációk segítségével. "
Ettől tartok én is...
"A názáretit arra használták fel a keresztények, hogy helyettesítsék vele az élő emberi véráldozatot, ami az igazi szándékukat mutatja."
Na ezt se mondd egy valódi teológusnak...
"A zsidó-keresztény vallás egy kegyetlen hazugság, amit az emberiség egy jelentős hányadának szántak."
Na most akkor az elit megtartja a tudást vagy egy jelentős hányadnak szánja?
"Egy átverés elhitetéséhez a tudás hiánya szükséges az áldozat részéről."
Ezt pont a sátánizmusnál látom...
"A keresztény vallás rabszolgákat nevel az emberekből, és sosem javasol vagy tanít olyasmit, ami az emberiség javára szolgálna."
Jujj, itt már nagyon elmentünk a valóságtól értelmetlen fröcsögésbe...
"A Démonok, akiket megkötöttek és kötelezték őket arra hogy engedelmeskedjenek a mágusoknak, most már szabadok, és bárki aki 9 láb átmérőjű köröket és “Jehova” neveit használja, katasztrófának néz elébe."
És mit mondd a tudomány?
De az tetszett, hogy az emebrt elfogadja a sátánizmus olyannak, amilyen (véletlenül töröltem, de ott van). Tehát akkor engem elfogadtok olyannak, amilyen vagyok? Nekem a kereszténység egy kicsit logikusabb és igazabb... :)
Girgoy!
Le a kalappal, amiért vetted a fáradtságot, és leírtad minden bölcsességedet, tudásodat :)
De bevallom, nem volt türelmem végigolvasni XD Nem is kellett, magaddal is szépen elbeszélgetsz :D
,,Na, erre igyunk egy pohár kígyóvért éjfélkor levágott vadkanszőrrel!,, Ha tanulmányoztad a Sátánizmust, akkor kezdek attól tartani, hogy funkcionális analfabéta vagy.
De mindenbizonnyal FOGALMAD SINCS az SS-ről...!
Az SS-t csak az értheti, aki benne van, látja és tapasztalja. Egy kívülálló sosem fogja felfogni, éppen ezért nincs joga szidni azt, amivel kapcsolatban tudatlan!
Nincs türelmem a hozzád hasonlókhoz!!!
Ha a kereszténység neked logikusabb, hajrá, gyakorold, senki sem fog visszatartani...Pont annyit érsz te és a társaid, mint a vallásotok!
És ne magyarázkodj, érvelj és bizonyítgass, HIDEGEN HAGY!!!
Ne már, ilyen hamar feladod, még olyan jól elszórakoztam volna! Egy dolog még ki is maradt, hoyg ha a sátánizmus a legősibb vallás, akkor miért írta HailSatan pár sorral lejjebb, hoyg nem olyan, mint a régi varázskönyvek, ahol még nem haverok voltak a démonok (és még sorolhatném, mi az, ami teljesen egyedi szektává teszi a sátánizmust összehasonlítva valóban ősi világvallásokkal). Na de mindegy, hagyjuk, talán jobb így. Egyébként abban nincs igazam, hoyg lövésem sincs a sátánizmushoz, már korábban kutakodtam e témában (most csak HailSatan propagandakiáltványára reagáltam). És ezt a véleményemet szépen kereken ki is fejtettem itt (24. bejegyzés):
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__5..
De nehogy rákattints, mert ez hosszú, és az ilyenekhez nincs törelmed. Csak úgy pillantsd rá, és nyugtázd: girgoy lehet, hoyg mégis beleolvasott a sátánizmusba és nem telejsen ökörségeket mond, még ha most mókás kedvében is van. De nem magamat akarom itt védeni, hanem inkább Te gondolkozz el, mert azt nem tiltja senki.
Huuu Girgoy!
Vettem a fáradtságot, és VÉGIG olvastam a regényedet XD
Ne haragudj, de nem tudok veled egyet érteni...! Amit ott írtál szimplán halandzsa.
A 25. válaszíró MINDENT megmagyaráz, és ha a fejedre állsz, akkor is CSAK az ő válasza lesz logikus! Egy keresztény nem tud nem elfogultan ítélni ebben a témában!!
Kérlek, ne szívjuk tovább egymás energiáját...
Inkább rád hagyom, elvégre a saját hülyeséged, csak ülj le a popódra XD
További kellemes napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!