Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent, vagy Sátán mellett...

Istent, vagy Sátán mellett döntsek? / Lásd a bővebb részt is! /

Figyelt kérdés

Ha...Isten, azért teremtett, mert azt akarja, h éljek...azért születtem meg, azért élek átmenetileg is itt, mert Ő így akarta...és, mert azt akarta, h Őt megismerhessem..., de közben Sátán miután megtérsz/megtértél, meg is keresztelkedtél közli veled igen nyomatékosan, h vagy visszalépsz, és őt választod, vagy ha nem megdöglesz, azaz megöl, a földi létedet elpusztítja..., ez esetben kit választanál??? Hogy döntenél???

Még bővebben, ha már valóban szorulna a hurok a nyakad körül...továbbra is kitartanál Isten mellett, és nem néznéd azon akaratát, h azt akarta, h itt is éljél, hanem úgymond feladnád és hagynád, h Sátán megöljön, bízva az üdvösségbe és az örök élet ígéretében..., vagy igent mondasz a Sátánnak...azaz döntesz mellette, és közben bízol Istenben, hogy de Ő megtart az örök életre, mind ennek ellenére is, viszont így tovább is élsz földi életedbe nézve ez által Isten akaratát is?

Ateisták, materalisták, hitetlenek, pszichológust játszók kíméljenek meg a válasz adástól...keresztényektől várok választ, egyénit és igei alapokra helyezve.

Előre is köszönöm!

2014. márc. 10. 02:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 Girgoy ***** válasza:
Miért ölne meg a Sátán? Itt valamit szerintem igencsak félreértettél. A Sátán egyszerűen a legyőzendő ellenfél, mindegy, mit hablatyol. Szerintem is olvasd el a Teremtés könyvének első pár fejezetét.
2014. márc. 10. 13:30
 12/73 A kérdező kommentje:

4esnek: köszönöm a válaszod...azt hiszem te értetted meg a kérdésemet leginkább. Igaz, én se fogalmaztam meg teljesen jól.

A lényeg, h a szituba nem arról van szó, h Isten ellen akarnék dönteni...arról van szó, h hogy álljak mind végig ki, azaz, h akár hogy döntök Isten felé egyik oldalról nézve így is, úgy is elbuknék...ha igent mondok Sátánnak, nem bukok meg abba, h Isten azt akarja, h éljek, azért teremtett ide, h megismerhessem...stb., de megbuknék abba, h akaratom ellenére megtagadtam...a másik verzióba, ha nemet mondok Sátánnak...nem buknék meg abba Isten felé, h igent mondok Sátánnak, de abba igen, h Isten azt akarja, h éljek. Ergo...logikailag én is arra jutottam, h ilyen esetben ki van zárva az, h mindvégig kitarthassak Isten mellett mindenben helyt állva.

Mi marad? A hit, és a bizalom Istenben, h bárhogy is cselekszem, de ő megbocsát, megtart végül engem.

Csak én logikai alapokon vittem ezt végig...és szükségem lett volna Igékre, amiket eddig nem találtam meg, vagy nem láttam meg, ha olvastam is.

Végül, tudom, h Jézus miben és mi mindenben mutatott példát ilyen esetre is..., de azért ne felejtsük el, hogy Ő Jézus, mi meg emberek vagyunk.

2014. márc. 10. 13:34
 13/73 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatomhoz annyit még, h azt hiszem az ember egy ilyen szituba előbb-utóbb így is úgy is beletörik...elbukik...mert ebbe a testbe vagyunk bezárva...pláne, ha igyekszik ugyan akár nem döntve is mind végig kitartani Isten mellett...de azzal még nem oldódik meg a helyzet, és nincs legyőzve Sátán se, mert a földi létedet támadhatja, sőt el is veheti idő előtt is,...persze nyilván előbb-utóbb úgy is vége lesz, de nem mindegy mikor és milyen indokokból is.
2014. márc. 10. 13:44
 14/73 A kérdező kommentje:

Eszembe jutott most még egy Jézus általi tanítás...nem tudom pontosan az ige helyeket beidézni..., de a lényege az, h ha vki vmit követel tőled azt hagy vigyék.

Ebbe a szituba Sátán nem az életemet akarná vinni, hanem a kitartásomat Isten felé...azt hiszem tényleg csak úgy lehetne legyőzni, ha hagyom, h hagy vigye a kitartásomat.

2014. márc. 10. 13:52
 15/73 Girgoy ***** válasza:

Figyelj, a következőt kell alapból megérteni:

1. Az ember kezdetben nem látott halált, de Isten azt mondta, hogy meg fog halni, ha eszik a tiltott gyümölcsből. A Sátán azt hazudta, hogy nem fog meghalni (vagyis mintha Isten hazudott volna). Az ember a Sátánnak hitt, evett. És lám: mégis megismerte a halált.

2. Most Isten azt mondja, hogy ha Bennem (Krisztus) hiszel, ha ezsed a testem és a vérem, akkor ha meghalsz is, élni fogsz. Most már látott az ember halált. Ha a hittel el lehetne kerülni a halált, akkor gondolj bele: halhatatlan emebrek szaladgálnának körülöttünk és mindenki érdekből térne meg. Isten nem ezt akarja, hanem azt, hoyg álljon helyre az a bizalom az emebrben Isten szava iránt, ami kezdetben megrendült. Tehát továbbra is azt látjuk, hoyg meghalunk, de ha hiszünk Istennek, akkor helyreállt Benne a bizalom: fel fogunk támadni örök életre.

Tehát amennyire is úgy látszott kezdetben, hoyg az ember nem fog meghalni, ha nem hallgat Istenre (Éva még azt is megállapította, hoyg nem tűnt halálosnak a gyümölcs, vagyis a felszínnek hitt), de mégis meghalt, és a halál senkit nem kerül el. Most ugyanennyire tényszerűnek tűnik, hoyg meghalunk, de ha hiszünk Istennek, aki most azt modnja, hoyg élni fogunk, akkor ugyanolyan tényszerűen fogjuk tapasztalni, hoyg nem halunk meg, hanem élünk, ha hiszünk az Ő Szavának. A Szavában való bizalmat így állítja helyre Isten.

Nem a Sátán öl meg egyébként, hanem a helyzet az, hogy Maga Isten! Pontosan azért, hogy a Sátánnak és fertőzetének véget vessen egyszer. Figyeld meg, hoyg csak az hal meg, aki a Sátánra hallgat, de nem maga a Sátán öl meg, ő is ugyanúgy a kárhozat felé megy Isten akaratából. Isten meg akarja menteni az embert, de ezt úgy teszi, hoyg helyreállítja a bizalmat, a hitet az Ő szavában, tehát felszínesen meghal, mert ezt érdemeljük, de Istennek van hatalma arra, hogy feltámasszon. A Sátán tudja, hogy aki nem hisz Istennek, az nem fog feltámadni, ezért igyekszik továbbra is minden erővel megrendíteni a bizalmat Isten szavában. Aki a reményt elveszíti, az kárhozik el. Te pedig csak higgy Istennek, hogy feltámaszt a halálod után, kérj Túle bocsánatot és ne veszítsd el a reményt. Isten jóval hatalmasabb, mint a Sátán, a Sátán csak egy teremtmény, nincs hatalma az ember felett, csak akkor ha az ember önszántából hódol be neki. De akik Istenhez tartoznak, akik újjászülettek Isten gyermekének és Istenben maradnak, azoknak van hatalmuk arra, hogy elzavarják az ördögöket. Vagy ahogy egyszer matematikailag láttam megfogalmazva (a testi és a lelki újjászületés és halál relációjában): Aki kétszer születik (testileg és lelkileg), az egyszer hal meg (csak testileg), aki egyszer születik (csak testileg, de lelkileg nem születik újjá), az kétszer hal meg (nemcsak testileg, hanem lelkileg is elkárhozik).

Lk 10:

18. Ő pedig monda nékik: Látám a Sátánt, mint a villámlást lehullani az égből.

19. Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek.

20. De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.

2014. márc. 10. 14:12
 16/73 A kérdező kommentje:

15-nek: nem érted...a kérdés nem az örökéletbe vetett bizalmáról szól. Sem arról, h juj meghalunk...sőt még csak arról se, h én ragaszkodome a földi életemhez vagy se.

Olvasd el amit írtam...hszeimbe...Isten felé való helyt állásról szól...! Meg hozok egy döntést az adott szituba..., bizonyos fokig így is, úgy is bukok...de nem mindegy, h helyt állásba Isten felé mennyit bukok. Sátán nem az életemet követeli az adott szituba, max. csak azzal zsarol...a kitartásomat Isten felé...azt követeli...ha kitartok akkor is...még se tartok ki...több tanításba is elesek...ha nem tartok ki...akkor csak egy dologba bukok el..., de az összes többibe helyt álltam....Istent nézve.

Pl. mint abba, h ha vki követel tőled vmit, azt ad meg...tök mindegy, h az a vki Sátán-e.

Ádám Éva esete, azért nem jó példa számomra...mert nem az a kérdés, h élek-e itt vagy se, vagy tovább.

Hanem, h mi a leghelyesebb helyt állás Isten felé, független attól, h kényszerből ugyan, de hogyan is döntök....ill. ugye az a kérdés, h hogy győzzem le ebbe a szituba. Persze a tényt tudva, h nyilván Jézussal, de még is emberként.

2014. márc. 10. 14:33
 17/73 A kérdező kommentje:
Nem tudom, h hogyan magyarázzam még jobban el...a lényeget el. Egy dolog viszont ugyan csak biztos, és ezért se jó az esetemre Ádám-Éva példája..., h az embernek minden bűne megbocsátatik...minden, csak a szent lélek káromlása nem...de itt egy döntésről van szó, továbbá Sátán legyőzéséről...ebbe az adott szituba.
2014. márc. 10. 14:37
 18/73 A kérdező kommentje:

Na szóval...másképp fogalmazok újra, hátha abból jobban érthetőbb.

Nem a hitemet követeli Sátán...sőt nem is az életemet, azzal max. csak zsarol, amit be is válthat, a földi létet nézve...egy dolgot követel, h döntöttem korábban Isten mellett, amellett ne tartsak ki és változtassam meg a döntésemet..., de pont leszarja, h tovább hiszek-e, és hogy miket teszek utána, vagy miket nem, tehát a Sátán leszarja...neki ez az egy dolog kell. Ha nem döntök, tovább kísért, és kényszerít...ha döntök, bárhogy döntök Isten felé elbukok, de nem mindegy mibe és mennyi mindenbe.

2014. márc. 10. 14:55
 19/73 A kérdező kommentje:
Igazából nem is az a kérdés, h Istent, vagy Sátánt válasszam-e...ill melyik mellett döntsek...az a kérdés, h az én saját már eldöntött döntésemet Isten mellett és amellett való kitartásomat odadobjam-e Sátánnak, vagy se? Hogy mi a helyes ez esetben. Kell nekem az a kitartás? Vagy bízzak Istenbe, h oké elbuktam odaadtam Sátánnak...majd Isten rendbe teszik tőle kapok másikat, vagy még jobbat stb. Vagy ne bízzam a véletlenre? Még, ha valóban az az ára is, h idő előtt megölne...földi létemet nézve...tehát nem azt ölné le, h ha meghalok is tovább élek.
2014. márc. 10. 15:04
 20/73 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy még magad sem érted a saját kérdésedet?

Két út van a földön .

Szeretni tudni (megtanulni)és Jézusban maradni,vagy az ördög hatalmában lenni és a lelkeddel fizetni.Köztes út nincs....

2014. márc. 10. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!