Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istent, vagy Sátán mellett...

Istent, vagy Sátán mellett döntsek? / Lásd a bővebb részt is! /

Figyelt kérdés

Ha...Isten, azért teremtett, mert azt akarja, h éljek...azért születtem meg, azért élek átmenetileg is itt, mert Ő így akarta...és, mert azt akarta, h Őt megismerhessem..., de közben Sátán miután megtérsz/megtértél, meg is keresztelkedtél közli veled igen nyomatékosan, h vagy visszalépsz, és őt választod, vagy ha nem megdöglesz, azaz megöl, a földi létedet elpusztítja..., ez esetben kit választanál??? Hogy döntenél???

Még bővebben, ha már valóban szorulna a hurok a nyakad körül...továbbra is kitartanál Isten mellett, és nem néznéd azon akaratát, h azt akarta, h itt is éljél, hanem úgymond feladnád és hagynád, h Sátán megöljön, bízva az üdvösségbe és az örök élet ígéretében..., vagy igent mondasz a Sátánnak...azaz döntesz mellette, és közben bízol Istenben, hogy de Ő megtart az örök életre, mind ennek ellenére is, viszont így tovább is élsz földi életedbe nézve ez által Isten akaratát is?

Ateisták, materalisták, hitetlenek, pszichológust játszók kíméljenek meg a válasz adástól...keresztényektől várok választ, egyénit és igei alapokra helyezve.

Előre is köszönöm!

2014. márc. 10. 02:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:
De én értem, de amíg a két útat fújják páran, amit magam is jól tudok...addig azok az illetők nem értik a lényeget, a kérdést...és a 21es csapdát...már ha a helyt állásról van szó, annak fényében.
2014. márc. 10. 15:56
 22/73 A kérdező kommentje:
Ezek szerint édes-mindegy, h hogy fogalmazom meg a kérdést felétek, megérteni a kérdést és úgy válaszolni rá így se úgy se akartok? Tisztelet a kivételnek persze.
2014. márc. 10. 15:58
 23/73 A kérdező kommentje:
Egyébként a magamról részéről végül már mindegy, én már megoldottam...inkább már csak azt nem értem, h akik válaszolnak, azok miért nem értik a kérdés lényegét?
2014. márc. 10. 16:00
 24/73 anonim ***** válasza:
Szerintem te nem érted a kérdést vallásilag két út van a sátánnak nem elég a karod a lelkedet akarja Isten pedig nem fogja elnézni azt, hogy sátánnal cimborálsz tudom, hogy te a középutat keresed. Nem létezik vallásilag a középút. De, ha filozofiailag nézük akkor igen lehetséges. Másrészről szkeptikusként azt kell mondjam, hogy én magam egyikben sem hiszek.
2014. márc. 10. 16:48
 25/73 A kérdező kommentje:
Óóó..., de jó, h senki észre se veszi, h nem középútról és annak a kereséséről van szó...no comment...de bizonyára én aki átélem, pont én nem értettem meg...úgy látszik, amit a 4 hszelő írt az se esett le senkinek se. Hihetetlen.
2014. márc. 10. 18:27
 26/73 A kérdező kommentje:
Ja és Svejk, mint hitetlen, h te úgy látod, h ez Sátánnal való cimborálás, továbbá úgy látod, h Isten azt nem fogja elnézni...az még rendben is van..., ahogy az is, h tte se érted, de a tobbiekre no comment, h ennyire ne értsenek meg egy kérdést...és ne lássák meg a lényegét.
2014. márc. 10. 18:29
 27/73 A kérdező kommentje:

Mi a fontosabb, az h élhess és megismerhesd Istent..., vagy a szaros kitartásod Isten mellett, az életed árán is?

Ez volt a kérdés lényege.

2014. márc. 10. 18:36
 28/73 anonim ***** válasza:
Komolyan az ember segíteni akar erre pedig ezt kapja. Óóó! nem is értem minek teszel fel kérdéseket, ha magad sem érted azokat játszd csak az eszedet. Ritka egy paraszt vagy szerintem kicsikét elvesztetted a fónalat egy kicsit tolass vissza. [link]
2014. márc. 10. 18:39
 29/73 A kérdező kommentje:
Mivel a szitu így volt felém tálalva....ahogy a fentiekbe a kérdést feltettem első ízben...nem láttam meg a helyes választ, ennyi. De nem is baj...és felesleges már vitázni erről...mások még a kérdést, szitut se látták, értették meg. Egy illető kivételével...a 4es hszelőt kivéve.
2014. márc. 10. 18:41
 30/73 A kérdező kommentje:
Te Svejk...te beszélsz? Eddig kedves volt hozzád...de meg volt kérve, h hihetetlenek ne segítsenek és ne válaszoljanak...ha nem tetszik a reakcióm feléd, ne csodálkozz...ne akarj segíteni, pláne, h nem kértem...nem tudom feltűnt-e, h keresztények válaszait vártam. Ennyi.
2014. márc. 10. 18:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!