Jehova Tanúi, ez igaz?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mesélte, hogy a munkatársai között vannak jehovák, és a nők menstruációjuk alatt nem húznak fel bugyit... ezen én röhögtem és nem hittem el, de attól a cégtől többen is mondták, hogy ez igaz róluk. Én nem hiszem el. Szerintetek?2009. dec. 12. 17:06
12/52 anonim válasza:
kedves kérdező. igazából ezzel a kérdéseddel a 2 timóteusz 4:3-4 ben leírt próféciát támasztod alá. és mindenki más is.
13/52 anonim válasza:
kedves 19:53 kedves testvérnő. fogadd meg a kritikus reakciókat a válaszodra, én elnézést kérnék a helyedben a baptistáktól, és mindattól, akik ezt a választ olvasták, mert az általad leírtak nem fedik a valóságot. tévedni emberi dolog, beismerni a tévedést viszont szinte emberfeletti.
14/52 anonim válasza:
Mért ismételgetik a JT-k mindig azt a szót, hogy "isteni irányadó mérték", "ki nem érdemelt kedvesség" ? Ez valami jehovista műsző?
Újbeszél szótár?
15/52 anonim válasza:
Úgy bírom, hogy a JT-k mindig kritikát azzal söpörnek le, hogy azzal, hogy kritizáltad őket, bebizonyítottad, hogy igazuk van, és akkor felrakják a lemezt, hogy Jézus azt mondta, hogy nem fogják szeretni a tanítványait.
Ennyi erővel a katolikusoknak van igazuk, mert a JT-k meg a protestánsok őket baszurkálják állandóan (és most hagyjuk ki, hogy joggal vagy jogalap nélkül).
A lényeg az, hogy ez egy kicsinyes, kimenekülő kifogás. Érdemes a fenti 3 linket végigolvasni.
16/52 anonim válasza:
kedves 08.34 nem a Jehova tanúit kritizálóknak idéztem az írásszöveget, mert senki nem kritizálta Jehova tanúit ezen kérdés altt, hisz mind e kérdező, mind a válaszolók egyértelműen kijelentik, hogy CSAK HALLOTTÁK ezeket, és egyértelműen a valóságtartalma után ÉRDEKLŐDNEK. Az idézett írásszövegnek nyilván idő hiányában nem tudtál utánnanézni ezért ide írom:"és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak". mint látod, nem Jehova tanúi védelmére szolnak ezek a szavak páltól, hanem inkább arra utalnak, hogy az emberek a vég idején minden mással foglalkoznak, csak a bibliával nem. valójában persze az oldal céljának megfelel ez a kérdés, mindamellett a valláshoz nem sok köze van. elnézést, ha félreérthető voltam.
17/52 anonim válasza:
Dec.12.-19:53-as vagyok.Először is elnézést szeretnék kérni mindazoktól akiket megsértettem a válaszommal.De ezt a dolgot azért mertem oda írni,mert még nem tanú koromban volt egy szomszédasszonyom aki baptista volt,és ő sorolta mindíg el nekem,hogy mi történik az összejöveteleiken.Nem is írtam volna oda,ha ez a kijelentés ránk az utóbbi hetekben nem hangzott volna el már,kb:10-szer.Nagyon felháborít az emberek tudatlansága és rosszindulata.De azt hiszem,hogy legközelebb nem is reagálok rá semmilyen módon!Jobb lesz így.Mégegyszer elnézést kérek a megbántottaktól!
18/52 anonim válasza:
Erősen kételkedve fogadom a kérdésben foglaltak igazságtartalmát. De. Akár léteznek ilyen emberek, akár nem, akik a vallásukra hivatkozva alap mentálhigiénés követelményeket elutasítanak, azok nem vallásosak, hanem elmebetegek.
19/52 anonim válasza:
mielott elhinnek egy hirt, nem illene elobb megkerdezni az illetot akirol szol? mindent csak ugy elhiszunk? En Tanu vagyok, a felesegem is az, egyaltalan nem budos, hiszen apolja magat, es alsonemut is hord a mentruacios ciklus alatt, tampont stb. Jehova TAnui a Biblia magas erkolcsi iranyado mertekei szerint elnek, higienikusak, es nem degeneralt fanatikusak. miert kell elhinni minden roosszindulatu pletykat vagy szobeszedet. elobb ismerjunk meg valakit utanna mondjunk velemenyt. es nem letezik olyan se hogy a Tanuk gruppen...ertitek, hiszen igenis erkolcsosek, monogam eletet elnek, es a szexet kizarolag hazassagra korlatozzak. milyen erzes lenne ha barmelyikotokrol ilyen ocsmany hir terjedne csak mert egy adott vallashoz tartoztok, pl katlikusok vagy reformatusok vagytok? normalis ember az olyan aki ilyesmiket elhisz?
20/52 anonim válasza:
sokszor sokan sokmindent meselnek...ilyen pl a katonai sorozas...azzal ijesztgetik a szerencsetlen fiatalokat hogy pucerra vetkeztetik es bevisznek egy not ..ha erkcioba lep akkor egy jo nagyot rautnek a szerszamjara hogy onuralmat gyakoroljo....stb rengeteg verzio van. ...es ha debil a gyerek akkor elhiszi es fel...de az igazsagot mikor tudja meg? ha tenylegesen reszt vesz a sorozason, es rajon hogy minden csak suket duma volt, amit pihentagyu tarsai talaltak ki...valami ilyesmi tortenhetett azon a munkahelyen is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!