A Hit gyülekezete miből gondolja hogy a nagy nyomorúság kb 7 évig fog tartani?
Ha jól tudom, Dániel 9,24-27 egyik értelmezése. A 27. vers sajátos levezetése ez.
Erről a próféciáról azonban több magyarázat is született A zsidó-protestáns-katolikus kommentár például IV. Antiochos Epiphanesz idejére helyezik ezt a próféciát. (Bár utóbbi, a SZIT katolikus Biblia szerint nem adott ki hivatalos magyarázatot)
Meggyőződésem szerint az egész szakasz Jézus Krisztusra vonatkozik.
Dán 9:27 És egy héten át(7 év) sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén(utolsó 3 és fél év) véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és utálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad.
A nyomorúság kezdete az utolsó 7 év, és ennek a második fele a "nagy" nyomorúság.
_Szia
Németh Sándor valamikor Jehova Tanúja volt.
S a Dániel jövendölésének magyarázatát át variálta az Ő szája szerint.
a Többi idézet meg ellent mond neki.
Egyébként ahogy írod is, ha 7. évig tartana a választottak is elpusztulnának...
Gondolj bele, Jézus azt mondta, hogy olyan nyomorúság lesz amilyen nem volt, amióta élet van a földön.
Pedig vannak nyomorúságok.
(Siralmak 4:10) 10 Irgalmas asszonyok saját kezükkel főzték meg gyermekeiket. A vigasz kenyerévé lettek azok népem leányának összeomlásakor.
a Zsidók a Jeruzsálem bevételekor megették a saját gyermeküket, mert nem volt mit enni.
S ez többször is beteljesedett, már előtte is volt.
(Jeremiás 19:9) 9 Megetetem velük fiaik húsát és leányaik húsát. Mindenki az embertársa húsát fogja enni a szorongatottság miatt és a nyomás miatt, amellyel körülveszik őket ellenségeik és a lelkükre törők.’«
(Ezékiel 5:10) 10 Ezért az apák majd megeszik benned fiaikat, a fiak pedig megeszik apjukat, és ítéleteket fogok végrehajtani benned, és szétszórom egész maradékodat a szél minden irányába.’«
A zsidók ember húsra vetemedtek, akkor is Amikor a Rómaiak bevették Jeruzsálemet.
Azok a keresztények akik a hegyekbe menekültek Jézus tanácsára, és elhagyták a várost azok nem mert róluk Isten gondoskodott, élelemről.
ezért kellene most is a figyelmeztetésre oda figyelni....
Na most miért? :-) Ez a 7 év második felében lesz:
Jel 13:5 És adaték neki (antikrisztusnak) nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték neki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.
Jel 13:7 Az is adaték neki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték neki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.
Dán 7:21 Látám, hogy ez a szarv(antikrisztus) hadakozék a szentek ellen, és legyőzé őket.
"Jehovista"
Én nem azt írtam, hogy Jehovista volt.
Mert ilyen "vallás" nincs.
S élnek még azok közül akik emlékszenek Németh Sándorra, amikor a gyülekezetbe járt.
Ön életrajz? Hm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!