Mi kell ahhoz, hogy a Hit csarnokban valaki az első sorba ülhessen?
Amikor néztem a Vidám vasárnapot, mindig ugyanazokat az embereket láttam elől. Odamehetek én is és leülhetek az első sorba, vagy csúnyán fognak rám nézni?
És normális válaszokat kérnék, ha lehet.
"félnek, ha meglátják a kollegák, akkor kirúgják őket"
Kik látnák meg? Akik nézik a Vidám vasárnapot? :)
Jezus is pont igy tanitotta.
Ha befolyasos vagy ,vagy penzes,gyere ulj elore.
Vagy nem igy?
Ezek szerint nem számít, amit Jézus tanított?
"Jaj néktek farizeusok! mert szeretitek az előlülést a gyülekezetekben, és a piacokon való köszöntéseket." Luk 11:43
"Oltalmazzátok meg magatokat az írástudóktól, kik hosszú köntösökben akarnak járni, és szeretik a piacokon való köszöntéseket, és a gyülekezetekben az első űlést, és a lakomákon a főhelyeket" Luk 20:46
Nem személyválogatás ez, ahogyan Jakab apostol is tanított róla?
"Atyámfiai ne legyen személyválogatás a ti hitetekben, amely van a dicsőség Urában, a mi Jézus Krisztusunkban. Mert ha a ti gyülekezetetekbe bemegy egy aranygyűrűs férfiú fényes ruhában, bemegy pedig egy szegény is szennyes ruhában; És rátekinttek arra, akin a fényes ruha van, és azt mondjátok néki: Te ülj ide szépen [az első sorokba]; és a szegénynek ezt mondjátok: Te állj ott, vagy ülj ide az én zsámolyom mellé [vagy a hátsó sorokba]: Nem mondtatok-é ellent magatoknak, és nem lettetek-é gonosz gondolkozású birákká?" Jak 2:1-4
Inkább kérdezd meg N.S.-tól, hogy helyén van-e ez a gyakorlat Jézus szavai és Jakab levele fényében!
A 6. válaszoló legalább korrekt volt, és elmondta az igazságot. Köszönöm, az őszinte válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!