Van egyértelmű bizonyíték az evolúcióra? Egy Dr. Kent Hovind nevű ember 250 000 $-t ajánlott fel annak, aki képes cáfolni a Bibliát. (Szó szerint értelmezve, pl. : 6000 éves a Föld stb. )
Itt van a kérdésben említett személy néhány videója sorban:
http://www.youtube.com/watch?v=MbfOLh2yZus
http://www.youtube.com/watch?v=LafvpON_2jA
http://www.youtube.com/watch?v=NHlCPlqjous
http://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4
http://www.youtube.com/watch?v=Uec5Yuf24C4
http://www.youtube.com/watch?v=hpEva_qVR4Q
http://www.youtube.com/watch?v=g2462nKCFZM
http://www.youtube.com/watch?v=XDsRK5MPDDA
A videók természetesen szinkronizálva vannak.
Özönvíz és népirtás
„Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik
születtek. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és
vettek magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. ... Az
óriások (nefilimek, szó szerint «bukottak») voltak a földön abban az időben, sőt
még azután is, mikor az Isten fiai bementek az emberek leányaihoz, és azok
gyermekeket szültek nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves
emberek voltak.” (Mózes első könyve 6,1–4)
Az özönvíz éppen a nefilek miatt következett be. Ez áll Isten Igéjében mindjárt a nefilek említése után: „Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és hogy az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az Úr, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében. Azért ezt mondta az Úr: Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; az emberrel együtt az állatokat, a csúszómászókat és az égi madarakat is, mert megbántam, hogy alkottam őket.” (1 Mózes 6:5-7) Isten ezután vízzel árasztotta el az egész földet, és Noén, a családján, valamint a bárkára menekített állatokon kívül minden és mindenki elpusztult, a nefileket is beleértve (1 Mózes 6:11-22).
Éltek-e még óriások az özönvíz után is? Az 1 Mózes 6:4-ben így olvassuk: „Abban az időben […] – sőt még azután is –, óriások éltek a földön.” Úgy tűnik, mintha a démonok az özönvíz után ismét elkövették volna korábbi bűnüket, de valószínűleg kisebb számban vagy mértékben, mint az özönvíz előtt. Amikor az izraeliták kikémlelték Kánaán földjét, ezt jelentették Mózesnek: „Sőt láttunk ott óriásokat [nefileket] is, Anák óriás fiait. Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk.” (4 Mózes 13:33) A démonok az árvíz után újra közösültek nőkkel, és újabb nefilek jöttek a világra. Az izraeliták Kánaán földjének a bevételekor (Józsué 11:21-22), valamint későbbi történelmük során (5 Mózes 3:11; 1 Sámuel 17) teljesen kiirtották ezeket az „óriásokat”.
Apokrif irat:
Az egyházatyák által is
elismert forrásnak tartott és gyakran idézett Énok könyve szerint eredetileg
„őrzőkként” lettek kiküldve a Földre, ám hamarosan vágyra gerjedtek a földi nők
szépsége láttán. Talán meglepő, de az ókori irat szerint elsősorban a hajuk
látványa vonzotta őket ellenállhatatlanul. Azoknak a lényeknek, akiket
nemzettek, különleges tudást adtak: megtanították őket a föld és az ég jeleinek
a megfejtésére, az asztrológiára és az igézet fortélyaira. Tőlük ismerték meg az
emberek az építészet, az időjárás és az orvoslás, de még a testszépítés
(kozmetika) tudományát is. A „hatalmasok” így nemcsak több méter magas
termetükkel, de titkos tudásukkal is uralkodni kezdtek a többi ember felett. A
keveredés negatív következményekkel járt. A föld megtelt gonoszsággal, és az
emberek „szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz” lett.
Énok könyvének a leírása szerint az „(asszonyok) terhesek lettek, és hatalmas
gigászokat szültek, akik magassága 30 sing (13,5 méter) volt. Ők megemésztették
az emberek kezének minden gyümölcsét. És amikor az emberek már nem tudták
továbbra is kiszolgálni őket, a gigászok ellenük fordultak, és megrontották
őket. És vétkezni kezdtek a madarak, vadállatok, csúszómászók és a halak ellen
is, és megemésztették egymás testét, és a vérüket megitták”. Az elszabadult
földi pokol – az emberek, állatok féktelen genetikai összekeveredése – ellenére
a nefilimek Noé korára olyan elválaszthatatlanul összekeveredtek az emberekkel,
hogy Isten csak radikális beavatkozás – az özönvíz – révén tudta tőlük
megszabadítani a Földet. Az azt követő második földre szállás eredménye megint csak az lett, hogy nefilimek születtek. Mivel Isten megígérte, hogy többé nem zúdít a világra özönvizet ezért még időben meg kellett akadályozni azt, hogy ismét túlzottan elszaporodjanak. Ezért parancsolta meg a népének, hogy irtsák ki őket.
Bocs a késői válaszért de nem volt alkalmam hamarabb a számítógép elé ülnöm.
ööööööööööööööö,ezt a mesét kinek írtad, mintha rossz helyen válaszoltál volna......
igazából külön vicces,ahelyett hogy egy szakszerű rendrakást csinált volna sebészi pontossággal, a legprimitívebb módszert választotta. Kiválasztott egy családot,és utána "kill 'em all", mindenki mást lemészárolt,kollektív népirtást elkövetve,ami a világ egyik leggusztustalanabb tette. persze az már ne is nézzük, az egész szarság miatta történt meg,mert ne tudta kezelni a bukottakat.
'az egész szarság miatta történt meg,mert ne tudta kezelni a bukottakat.'
Tudod, Ő nem kényszerít senkit arra, hogy szolgálják Őt. Szabad akaratot adott minden lénynek amit teremtett. Ha rosszat cselekednek az emberek és nem bánják meg valamint nem térnek meg a bűneikből akkor jön a végső halál. Viszont akik megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy betartsák az Úr törvényeit azok megváltásban részesülnek, némelyek feltámadnak mások mennyei üdvösséget kapnak.
Az angyalokkal más a helyzet, Ők tökéletesek és rájuk nem vonatkozik a 'megbánom és megvan bocsátva' dolog, mert Jézus az emberekért halt meg, nem az angyalokért. Ha egy angyal vétkezik akkor azonnal démonnak minősítik és a kiközösítik. A gyermekek akiket ezek a démonok nemzettek, ugyan úgy hordozták atyáik bűnét és gonoszságát, ezért kellett pusztulniuk.
A vita értelmetlen, mivel nagyon csekély a Bibliai tudásod
kedves fairil. Ugatsz és kétélű kard ként használod a tartalmát, miközben nem vagy tisztában a benne rejlő dolgok okaival. Olvasgasd egy pár évig, hátha meg is értesz belőle valamit.
A fajtád nevet ha Istenről van szó, pökhendi módon magasabb rendűnek és fejlettebbnek tartsátok magatokat a hívő embereknél. Szerintetek a hívők buta mesékben hisznek és nem értik a valóságot, amit a tudomány mond.
A Biblia önbölcseknek nevez titeket. Higgy hát a tudományban ami a háttérhatalom kezében van és zárd ki az életedből Istent, de tudnod kell még valamit. Azt, hogy az ateista emberek félnek a leginkább a haláltól, mert nem hisznek azon túl semmiben. A ti istenetek a halál és majd a halálos ágyadon nem mered majd feltenni a kérdést magadnak, hogy "vajon jó ember voltam-e az életemben?"
Na jó most jön bHL`!
Múltkor voltam egy múzeumban ahol átmeneti fajokat láthattam barlang rajzokon nem lehetett fényképezni csak lerajzolni.Én le is rajzoltam őket.
Skorpifánt( a skorpió és az elefánt közös őse : [link]
kagyló( a kagyló és a ló közös őse): [link]
Izom sündisznó egér( a sündisznó és az egér közös őse): [link]
hosszú nyakú állat ezt nem tudtam hogy mi: [link]
"de tudnod
kell még valamit. Azt, hogy az ateista emberek
félnek a leginkább a haláltól, mert nem
hisznek azon túl semmiben. A ti istenetek a
halál és majd a halálos ágyadon nem mered
majd feltenni a kérdést magadnak, hogy
"vajon jó ember voltam-e az életemben?""
Úristen te tényleg ennyire hülye vagy?
Vagy csak ennyire szeretnéd elhinni, ezt a hazugságot?
Az ateisták nem félnek a haláltól, abban az értelemben legalábbis, hogy tudják, nem várja ott õket semmilyen tömegmészáros szakállas bácsika. Azt meg valóban nem kérdezgetik, hogy jó ember voltam-e, hiszen ez akkor már egyáltalán nem számít, elfelejted, hogy a kegyetlen, ítélkezõ szadistában csak ti hisztek...
Pont, hogy nektek van okotok félni a haláltól, ugyanis mindannyian nagyon jól tudjátok, hogy a hitetek szerint a büdös életben nem fogtok a mennybe kerülni, ellenben a pokol igencsak kilátásban van...
Erre te is nagyon jó példa vagy: gyûlölködõ vagy, alaptalanul ítélkezel mások felett, s kirekesztö vagy...
Az örökké tartó égés a pokolban nagyon közeledik apukám...
Tegyük fel hogy az elefánt az egy közös ős és abból kifejlődik lassan egy csiga, egy orrszarvú, egy tigris, meg egy skorpió?
Inkább szedjétek le ezt a képet és tanuljatok!Ez egy barlang rajz egy átmenet között.
Én tényszerűen nézem,nem érdekelnek különféle teológiai értelmezései a soroknak.
ha eseményeket úgy nézzük mint politika akkor nagyon is világos mi zajlott.
"Szabad akaratot adott minden lénynek amit teremtett. Ha rosszat cselekednek az emberek és nem bánják meg valamint nem térnek meg a bűneikből akkor jön a végső halál. "
Ez a diktátorok tipikus viselkedése, vagy engem szolgálsz vagy meghalsz, nincs más opció.
Kb a maffia is így intézi az ügyeit, de Rákosi Mátyás elve is kb így volt, vagy velem vagy ellenem vagy, más opció nincs.
Ószövetségből ez teljesen világos lesz, ráadásul a vallásosok szerint ez pozitív jellemvonás.
"Ha egy angyal vétkezik akkor azonnal démonnak minősítik és a kiközösítik."
ők még rosszabbul jártak,normálisabb fele rájött "isten" valódi jellemére.
"pökhendi módon magasabb rendűnek és fejlettebbnek tartsátok magatokat a hívő embereknél"
persze,mert aki egy ilyen történetet igazságnak tart alapból kész vicc!
ne elég hogy komolynak tart, de még pozitív szereplőnek is tudja nézni.
Pedig ószövetség istene elég primitív módon reagál az eseményekre, teljes mértékbe emberien.
Egy átlag hívő emberrel sosincs semmi bajom,ugyanolyanok mint bárki,és nem kezd okoskodni olyan témába amibe nem kellene.Hisz isten(ek)ben vagy nem,nem lesz tőle jobb vagy rosszabb,okosabb vagy butább ember,
Ám jönnek a kőkemény fundamentalisták,és elkezdenek onanizálni Bibliára,onnantól meg bármibe osszák az észt..
Onnan ismerhetők fel itt 30% alatt vannak,mert a normális hívők is lepontozzák.
na ezt a csoportot sokra nem tartom,szellemileg fejletlenebbek,valóságot és emsét nem tudják különválasztani...Való életben is szeretem ha tisztes távolság meg van...
"Azt, hogy az ateista emberek félnek a leginkább a haláltól, mert nem hisznek azon túl semmiben. "
és az mitől félelmetes ha nincs utána semmi.Elalvás félelmetes? Több olyan éjszaka volt,elaludtam és utána ébresztő keltett,és közben nem volt semmi álom.főleg ha hulla fáradt vagy.
Miért te félsz attól hogy álom nélküli lesz az alvás?
te a halálod után akarsz élni?Most mit csinálsz az életben?Nem élsz?Zombiként várod halál utáni életed? Hmmmm......
bHL
Köszönjük Emese,te is szaporítod mostantól hivatalosan a kreatardok népes táborát. Szalmabábérvelés, és baromságok ismételgetéséből aztán profi vagy,de az evolúcióelméletet még közel s távol se kezdted el cáfolni.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!