Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van egyértelmű bizonyíték az...

Blaskó Krisztián kérdése:

Van egyértelmű bizonyíték az evolúcióra? Egy Dr. Kent Hovind nevű ember 250 000 $-t ajánlott fel annak, aki képes cáfolni a Bibliát. (Szó szerint értelmezve, pl. : 6000 éves a Föld stb. )

2014. febr. 16. 14:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/243 anonim ***** válasza:

Jaj ne haragudj, a 12-es válaszolóra gondoltam, neki is A-val kezdődött a neve :)

De akkor rád vetítve jegyezném meg, hogy eszerint 6000 éves a Föld is, hiszen a többivel együtt 6 nap alatt lett teremtve.

2014. márc. 7. 16:45
 132/243 anonim ***** válasza:
100%

Ok semmi baj tévedni emberi dolog. Egyébként szerintem tényleg szó szerint 6 nap alatt teremtette Isten a földet.

Kicsit utánajártam a dolgoknak és éléggé érdekes, hogy Isten a növényeket a nap előtt teremtette meg 1Mózes: 1/11

Mivel a növények nem élhetnek napfény nélkül sokáig, így a napot mindjárt utána teremtette. 1Mózes: 1/14-től 18-ig.

Ez is azt mutatja, hogy a teremtés időszakai 24 órásak voltak hiszen elég nehéz lett volna a növényeknek életben maradniuk napfény nélkül huzamosabb ideig.

2014. márc. 7. 19:15
 133/243 anonim ***** válasza:
100%
De ha a Nap még egészen idáig nem is volt az azt jelenti, hogy a Föld egészen a Napig hideg volt. Mármint a talaja már-már fagyott (vagy teljesen fagyott). Ezt hogyan bírták ki 24 órán keresztül pl: a trópusi növények?
2014. márc. 7. 19:56
 134/243 anonim ***** válasza:
74%

"De ha a Nap még egészen idáig nem is volt az azt jelenti, hogy a Föld egészen a Napig hideg volt. Mármint a talaja már-már fagyott (vagy teljesen fagyott). Ezt hogyan bírták ki 24 órán keresztül pl: a trópusi növények?"

Még a növények megteremtése előtt az Úr így szólt: "Legyen

világosság!" És világosság lett. 1Mózes: 1/3

Eszerint Isten valamilyen más fényforrást használt még a nap megalkotása előtt így nincs kizárva, hogy az a fényforrás egyben hőforrást is jelentett. A későbbiekben váltotta azt le a nappá, hogy az megkülönböztesse a nappalt az éjszakától és szolgáljon jel ként valamint évszakok mutatói ként.

2014. márc. 7. 22:07
 135/243 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom a görög nyelvben a "doxa" szó a fényt és a dicsőséget is jelenti. Ebből arra következtetek, hogy az Úr dicsősége ragyogta be az eget, mint ahogy azt a Jelenések könyvének 22. fejezetében az 5. versben is olvashatjuk: És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségük szövétnekre(=lámpásra) és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké.
2014. márc. 7. 22:16
 136/243 anonim ***** válasza:
100%

Ha így fogalmazzuk, akkor oké, de akkor annak a világosságnak, épp olyan "pozíciót" kellett öltenie magára, és olyan méretet, mint a Napé a hajlásszög miatt. Mert, ha feltételezzük, hogy a Föld minden ásó nyomnyi területe egyenlő hőt kapott, akkor megint csak kihalt elpusztult volna néhány növény. Sőt ennek a fénynek még sokkal melegebbnek is kellett, hogy legyen, mert a Föld körül volt már egy vízboltozat, ami képes a rövid hullámú sugárzások nagy részét visszaverni. Aztán nagyon, de nagyon pontosan és precízen (és jó időben persze) kellett megcsinálni azt, hogy a Nap felcserélje ezt az alap világosságot. Amúgy nem tudom, hogy ízt a vízburkot mi tartotta a földek felett, de akkor még biztos nem volt gravitáció.

Van a fenti írásomban hiba? Mert engem már kicsit összezavart a sok feltételezés.

2014. márc. 7. 22:25
 137/243 A kérdező kommentje:
Ha már a feltételezéseknél tartunk, hitünk szerint Isten mindenható, tehát szerintem ezt a fény- és hőelosztás problémát megoldotta valahogy. Ami a vízburkot illeti, hogy mi tartotta a levegőben, hadd válaszoljak egy kérdéssel: a holdat mi tartja ott?
2014. márc. 7. 22:31
 138/243 anonim ***** válasza:
45%
do you believe? neked mi a bizonyítékod az evolúcióra? Ha azt állítod hogy Istenre nincs akkor az evolúcióra mi?:D
2014. márc. 8. 10:40
 139/243 anonim ***** válasza:
69%

Az evolúció most is zajlik,csak nem veszed észre..

Mit gondolsz,miért van az,hogy egyes embereket megbetegítenek dolgok,másokat meg nem,de esetleg még érdekesebb,hogy hogyan jönnek létre új betegségek.

Szerinted isten termet egy újat,mert a régi már nem volt elég jó? Na és mi indokolja számára egy ilyen szintű biológiai fegyver bevetését?

2014. márc. 8. 10:57
 140/243 anonim ***** válasza:
69%

Mi az, hogy nekem mi a bizonyítékom?

Mi vagyok én, evolúció-lovag?

Nyisd ki a kib#szott szemeidet, hamár evolúcióval kialakultak és nézzél körül.

Több ezer bizonyíték van a neten, könyvtárakban, egyetemi jegyzetekben.

Az, hogy nem tudod értelmezni nem mentség, attól még van.

Tanulj, egyszer még értelmes ember is lehet belőled, hívő birka helyett.

2014. márc. 8. 11:03
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!