Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gáz az, ha valaki vallásos?...

Gáz az, ha valaki vallásos? (Leginkább fiatalok válaszát várom, írjaton nemet és kort is pls)

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 17:16
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
26%

Már miért lenne?

Szerintem inkább az gáz, ha nem vagy az.

40-50 évesen megértem ha az ember kiábrándult az Istenből, de 14-20 évesen...

20/F

2009. dec. 8. 17:21
 2/26 anonim ***** válasza:
86%
Ha az illető nem hittérít, meg nem hozza elő mindig (pl: ne káromkodjatok, mert Isten megver, stb.) akkor nem gáz, de ha ezzel idegesít másokat, akkor zavaró.
2009. dec. 8. 17:28
 3/26 anonim ***** válasza:
67%

önmagában nem az, amíg a vallását megtartja magának, és tiszteletben tartja, hogy mások meg nem azok, vagy nem abban hisznek.

ellenben az már igen, amikor olyanokat ír pl., hogy az inkább gáz, ha valaki nem vallásos.

2009. dec. 8. 17:30
 4/26 anonim ***** válasza:
91%
Önmagában nem gáz, de ha téríteni próbál, és azzal jön hogy az iskolában ne az evolúciót tanítsák hanem a teremtést, és isten így meg isten úgy, akkor legszívesebben leütném.
2009. dec. 8. 17:54
 5/26 anonim ***** válasza:
27%

Ja de ezek városi legendák. Amikről mindenki beszél, de senki sem volt még tanúja (ilyen a cigány skinhead, vagy a kólában szétfoszlott csikrecsont).

Most komolyan gyerekek, volt már tanúja valamelyikőtök olyannak, hogy egy gimnazista nekiállt vitázni a tanárral h ne az evolúciót tanítsák? Még leírni is sablonos és gagyi....sztem ez városi legenda, ennyit erről.

2009. dec. 8. 19:16
 6/26 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem igen, gáz. De én sem hinném, hogy vki neki állna téríteni. Isten ki van zárva az állami sulikból (megjegyzem: szerencsére). Bár nekem még a kötelező Biblia olvasás is sok, és szerintem teljesen felesleges.
2009. dec. 8. 19:51
 7/26 anonim ***** válasza:
79%

Én 18 éves lány vagyok. Sok mindent gondolok erről, a legjobb barátnőm is elég vallásos.

Nos, alapvetően szerintem, ha az embernek van hite, az jó. Ami nem tetszik, felháborít és elundorít, az a képmutatás a templomokban és egyes közösségekben. Mikor valami olyasmiben próbálsz hinni, amivel magadnak is hazudsz. Ne gondoljuk azt magunkról, hogy isteni származásúak vagyunk és ítélkezhetünk. Nem vagyunk tökéletesek, sőt, szerintem az emberiség nagyon de nagyon rossz irányba halad. Na de, nem akarok teljesen eltérni..

Ha úgy van hited, hogy az fontos Neked, valóban, és nem csak hinted az igét- sőt, nem is próbálsz meggyőzni másokat- akkor szerintem nem gond. El lehet fogadni, sőt, nem is kell emiatt senkit megkülönböztetni.

Miért ne lehetne? Ha valakinek erre van szüksége, ha valakinek ez segít, hogy hisz.. és erre tud támaszkodni.. Akkor tegye, tulajdon jogában áll. Másoknak ezen fennakadni pedig szerintem jogtalan. Ez amolyan személyes ügy. És egészen addig az marad, amíg nem keversz bele mást, nem próbálod vele megvitatni a dolgokat- max. intelligens keretek közt-, vagy győzködni őket.

Szerintem, ha valaki emiatt lenéz, ott vele van a gond, és Ő nem tud valamivel megbékélni.. vagy csak nagyon unatkozik.

Az emberi normák szerintem maradtak.. ! És azért mert tényleg elindult egyfajta romlás, még nem kell szándékosan kiiktatni ezeket a dolgokat.

2009. dec. 8. 20:43
 8/26 anonim ***** válasza:
70%
nem gáz. Szíve joga
2009. dec. 8. 21:46
 9/26 anonim ***** válasza:
34%
egyes emberek szemében lehet, hogy az. de a hit éppen arról szól, hogy nem embereknek, hanem Istennek akarunk megfelelni. ha úgy állsz hozzá, hogy jaj, neme valaki megszól emiatt, add fel a vallásod. ugyanis Jézus azt mondta: "ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak" 28/f
2009. dec. 9. 08:37
 10/26 anonim ***** válasza:
96%

én vallásos vagyok és szerintem gáz :(

én nem vagyok ilyen térítős fajta a férjem sem vallásos, de azért jó lenne ha rokonok közül néha kérdeznének ,de nem teszik, sem a fiatal ismerősök, nem is kíváncsiak ilyen dolgokra.

én ugyan próbálok az életemmel tanúságot tenni, de sajnos ennek még nem sok "látszatja" van, remélem egyszer másnak is szimpatikus lesz ez az élet és mellénk állnak szó nélkül, addig is csendben maradok, mert a szavak tényleg nem hatásosak, mindig lesz kifogás.

28/L

2009. dec. 9. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!