Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten. Ti hogy látjátok?
"Annyi a különbség, hogy a bűn csak a Földön tudta megvetni a lábát."
Istenem, de jó gondolat ez, és ez a magyarázat, a bűn vagy még inkább az a gondolat, hogy létezik bűn, valóban a földön vetette meg a lábát, a földlakók elméjében,(talán vannak még más bolygók is, ahol hasonló történt)ezért van nekünk szükségünk megváltásra. Megváltásra önmagunk téves gondolataiból amit Istenről hiszünk.
Kérdezőnek:
A 40 es hozzászólásodból idéznék:
"Ugyanis csak akkor lehetünk itt, hogy ezen elgondolkozzunk, ha bejött az az egy."
- Tévedés. A logikád irreális. Önmagad próbálod igazolni egy feltevéssel. Akkor lenne ez így igaz, HA mindenki számára elfogott lenne: Az élet nem egy teremtő által alakult ki. Viszont a vita pont erről folyik. Itt mi pont arra próbálunk rávilágítani, hogy nem a lehetetlenül kicsi eséllyel induló élet kialakulásának elmélete a logikus, hanem hogy valaki/valami megteremtette ezt a lehetőséget. Az, hogy mennyire kicsi az esélye annak, hogy az élet az általad vázolt módon kialakuljon pont azt támasztja alá, hogy ez az elmélet igencsak mellőzi a logikát. Már csak azért is, mert ha véletlenül egy ki is alakult volna, akkor is az csak egy építőeleme az életnek aminek létrejöttének semmi értelme, ha nincs mihez felhasználni. Miért állt volna össze az a bizonyos aminosav proteinné, majd pedig az tovább szerveződve egysejtűvé önmagától? A leírtak alapján kijelenthető, hogy másképp nem is történhetett volna, ez sorsszerűen elrendeltetett. Ez pedig úgy hangzik mint egy tudatos teremtés --> Tervezett teremtés.
Tudod, ez olyan mintha nekiállsz készíteni mondjuk lisztet. A lisztet később fel fogod használni valamire, mert különben minek csinálnád? Értelmetlen bármit is úgy elkészíteni, hogy azt később semmire sem akarod használni. A liszt pedig nem megy magától a malomba, és malmot sem építünk csak úgy, hogy ha majd lesz egyszer valami amit meg akarunk őrölni akkor jó lesz. Ez oda vissza működően egymást erősítő kapcsolat. Egyik a másik nélkül feleslegessé és értelmetlenné válik.
A többiekkel ellentétben én értelmes gondolatokat látok a szavaid mögött és ráadásul a magukat vallásosnak vallókkal szemben te normális hangnemben válaszolod meg a kérdéseket ami igen dícséretes. Példát vehetne rólad jónéhány ember a válaszolók közül! A felvetett gondolatok logikusak és az elvakult bigott hívőknek hiába is magyarázod, hisz a logika a látóhatárukon kívül esik. Félreértés ne essék, nem vagyok ateista. Véleményem szerint is teremtett világban élünk.
A baj ott van, hogy a teremtett világot nem tudja egy ateista sem elvonatkozatni a szellemi entitástól. Vajon felmerült e már bennetek, hogy ha nem is isten, de valaminek a közreműködésével sikerült erre a szintre eljutni? Ez lehetne egy harmadik út is a kettő között. Mert valljuk be, a milliárdszor megtörtént véletlen és az milliárd év már nem elég mérvadó egy vita során. Még tudományosan sem szabadna elfogadni ezt érvként. Mert a véletlen és hosszú idő nem más mint a nem tudjuk hogy mikor és miért leplezett alakja. Szerintem.
MOndok én neked valami Kérdező : lehet hogy Isten, nem is olyan formában létezik ahogy mi gondoljuk, lehet hogy Isten nem is itélkezik felettünk, csak uralja az életünket (szellemünket-lélekvándorlás).
KÜlönböző elméletek közül én a sziriuszi elméletről hiszek, miszerint az ember a sziriusz bolygoról származik, akit klónoztak stb. Erre több bizonyíték létezik, a napokban olvasgattam róla cikkeket, roppant érdekel.
Vallásban is rengeteg célzás van a földönkvüliek létezésére, és nem csak !!!
Ott a youtube, tessék két szemmel nézelődni :)
Én úgy gondolom hogy a kérdés egy helytelen elképzelésből származik, mintha Isten egy valaki, egy hatalmas személy lenne, aki mindent előre tervezett és a semmiből megteremtett, aki az egyik embert megjutalmazza, a másikat megdorgálja, mert valami nagyon rosszat tett. Nem, egy ilyen Isten nem létezik.
Közelebb állunk az igazsághoz ha Istent úgy képzeljük el mintha az eredeti önfejlesztő Ihlet lenne, melyből minden kifejlődött, úgy az univerzum, a tejútrendszer, vagy mint a legelőbbre haladt civilizáció, vagy a parányi fűszál a lábaink alatt. Mint egy mindenható Törvény, a vezérlő Alapelv mindenben; mint minden Hatalom, Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen Forrása bennünk és körülöttünk mindenütt. Mely forrásnak kiáradásához az eredeti önfejlesztő Ihlet minden fejleménye szükségleteihez és képességeihez mérten hozzáférhetőséggel rendelkezik, melynek kiáradásához az eredeti önfejlesztő Ihlet legelőbbre haladt fejleményei szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkeznek, amit csak érdeklődésük határol meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!