Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Így már egész valószínűtlen,...

Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten. Ti hogy látjátok?

Figyelt kérdés
Csak a tejútrendszer akkora, hogy ha kiszámoljuk, minimum tucatnyi de akár milliónyi FEJLETT, INTELLIGENS civilizáció kell hogy létezzen(Drake-egyenlet). Ez matematikai törvényszerűség, vagyis lehetetlen, hogy egyedül legyünk. Százmilliárdnyi ehhez hasonló galaxis van, tehát az univerzumban kell lennie saccra 1.000.000.000.000.000 fejlett és intelligens civilizáció, melyek 99%-a fejlettebb nálunk, és ezekből csak egy vagyunk mi. Miért gondoljátok mégis, hogy Isten csak velünk foglalkozik, hogy pont ide küldte meghalni a fiát, hogy pont itt fogja meghallgatni az imákat? Nem túlzott nagyképűség ez, nem vall röhejesen szűk látókörre hinni mindebben?
2014. jan. 31. 15:47
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Ismerem Hovindot. Valótlan adatokkal és statisztikákkal kampányol, féligazságokat mond és minden szava marhaság. Semmit sem tud bebizonyítani, ködösen és minden értelmet mellőzve beszél. A történeteivel, amikkel a bölcsességét reklámozná, magát égeti. Normális ember ott nyomja ki, amikor elkezdi mesélni, hogy a Föld nincs 6000 éves.
2014. jan. 31. 16:40
 12/59 anonim ***** válasza:
Ugy látom téged nem a válasz érdekel, hanem csak viszályt szeretnél!
2014. jan. 31. 16:42
 13/59 anonim ***** válasza:
45%
Úgyis kiderül.... mit győzködjek egy hitetlent? Amikor kitalálták ezeket a számokat, akkor még a fénysebességet állandóra mondták. Ma már meg is állítják. Honnan veszed azt, hogy bármelyik ember meg tud bármit pontosan mondani arról, amiről csak elképzelése van? Mi naponta érezzük Istent, hacsak nem fordítunk neki hátat. Te erről sem tudsz semmit, mégis tagadod. Tehát van a kezedben két ismeretlen, amiről az egyiket biztosra véled, mert neked azt mondták... én meg tapasztalom Istent. Akkor melyikünk a hiszékeny?
2014. jan. 31. 16:42
 14/59 anonim ***** válasza:
Kérdező miért térsz el a választól, hoz fel te is érvekett mert eddig csak azt lehet olvasni amit de kigondoltál, és nincs semmi alapja!
2014. jan. 31. 16:46
 15/59 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező te is elismered a világ egyetem nagyságát szerinted akkor ez magától jött létre Isteni beavatkozás nélkül? Ezt még a tudósok is cáfolják, sok tudós szerint kellett hogy legyen egy magasabb rendű lény aki mindezt megalkotta!
2014. jan. 31. 16:50
 16/59 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező te saját magad cáfolod meg! elöször szerinted nem letezik Isten : "Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten." Később ezt írod: "Miért gondoljátok mégis, hogy Isten csak velünk foglalkozik, hogy pont ide küldte meghalni a fiát, hogy pont itt fogja meghallgatni az imákat?"

Ha szerinted nem létezik Isten akor hogyan hallgatja meg az imáinkat?

2014. jan. 31. 16:54
 17/59 anonim ***** válasza:
Kérdező jobban járnál, ha elmennél narancsot szedni vagy gumiabroncsokat cserélni a vitázás helyett... az jobban állna hozzád.
2014. jan. 31. 16:56
 18/59 anonim ***** válasza:

Szia !

Én úgy látom elírtál valamit a tlen toldalék nélkül fedi a valóságot :

Így már egész valószínű, hogy létezik Isten.

a kérdéseidnek meg nincs jelentősége mert nem ismered Istent ezért a világképed is rossz ezért teszed fel azokat a kérdéseket a végén.

2014. jan. 31. 16:56
 19/59 A kérdező kommentje:
Én arra mondom, hogy tudom, amit nekem értelmesen elmondtak illetve levezettek, bebizonyítottak. A fénysebességre most is azt mondják, állandó. Azt szerintem sosem állították, hogy bizonyos körülményektől ne lehetne más a sebessége, de a megállítását is azóta próbálgatják, hogy Einstein megmondta a magáét. Amit te érzel, arról is tudom, hogy mi. Az Istenhit is tudományosan bizonyítottan be van építve az agyba, és aki kellőképp egyszerű, ez nem is tud ezen túllépni. Az isteni érzetek pedig a halántéklebenyben képződnek. Ahogy a drogtól hallucinálsz, és igaznak tűnik, ahogy álmodban is azt hiszed, igaz az álmod, ahogy hallucinálni lehet, úgy képzeled oda a nemlétező isten-érzést. Én nem képzelek semmit, csak azt fogadom el, aminek értelme van, és ami logikus vagy bizonyított. Persze nyilvánvaló, hogy a tudománynak nincs mindenre tökéletes válasza, de folyamatosan egyre közelebb kerül mindennek a megoldásához, mert ez az egész egy folyamat. De a legtöbb dolgot már tisztázta. Szerintem Istent már vagy 400 éve megcáfolta, csak a hívők mindig "változtatnak a szabályokon", de ahogy a tudomány újabb és újabb bizonyítékokat hoz, egyre szűkösebb a hit, és előbb-utóbb úgyis be kell látnia mindenkinek, hogy alaptalan hülyeség, aminek csak ezer-kétezer éve volt értelme, mert akkoriban a hit nélkül nem magyarázhattak volna meg semmit, és az emberek is sokkal elkeseredettebbek lettek volna. Erre szükségük volt. De már nem az ó- vagy a középkorban élünk, mindenki hozzájut az információkhoz, és nem kell azt hinnie, hogy az esőért táncolni kell az isteneknek.
2014. jan. 31. 16:59
 20/59 anonim ***** válasza:

Szia.

Mivel egyetlen bolygó sincs a nap a hold, és számos más bolygóhoz megfelelő távolságra, hogy életképes legyen.

A számokat amit leírtál az nem köthető, az élethez szükséges feltételekhez.

Az életben minden pontosan és mm-re pontosan ki van számolva, hogy működjön.

S azt már bebizonyították a tudósok, hogy ha egy kicsit térne el a nap a hold vagy bármi más ezektől az pusztulást eredményezne.

Ha körbe nézel a világegyetemben egyetlen Bolygó sincs sem a naphoz, sem semmihez ami az élethez szükséges volna.

S egyik bolygó sem rendelkezik megfelelő dőlés szöggel sem...

ezért Kedves Kérdező.

Penu

2014. jan. 31. 17:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!