Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten. Ti hogy látjátok?
Kedves kérdező nagyon sajnálak hogy szeretnél vitatkozni de még azt sem tudod mikor kezdték a bibliát írni!
A Héber Iratokban számos kronológiai utalást találunk. Ezekből arra következtethetünk, hogy a legrégebbi könyveit Mózes és Józsué napjaiban írták, mintegy 3500 évvel ezelőtt. Ezeket követték Sámuel, Dávid, Salamon és mások írásai az i. e. XI. században. Majd ezután keletkeztek a Héber Iratok történelmi, költői és prófétai könyvei az i. e. IXV. században.
Eszter könyvének kivételével ezeknek a könyveknek a másolatai teljes vagy töredékes formában megtalálhatók a holt-tengeri tekercsek között. A 14C-es (radiokarbon-kormeghatározás) és a paleográfiai vizsgálatok (régi írások vizsgálatával foglalkozó tudomány) megerősítik, hogy a tekercsek közül a legrégebbi valamikor i. e. 200 és 100 között készült
Vitatkozol de még aval sem vagy tisztában hogy Jézus nem Isten, Isten neve Jehova, amely a (Zsoltárok 83:18) "Hogy megtudják az emberek, hogy te, akinek neve Jehova, Egymagad vagy a Legfelségesebb az egész föld felett."
Nem tudom miért szeretnéd Jehova Isten létezését kétségbe vonni de szerintem életed legroszabb döntését hozod!
Sosem mondtam, hogy Jézus Isten. Tudom Isten nevét is, apám zsidó.
Amiről meg te beszélsz, az a Tóra. Én a Bibliáról beszéltem, aminek az ószövetségi része valóban a Tóra, de a Bibliának a többi részét és a régi iratok kiválogatását évszázadokkal Jézus után élt papok végezték. Feltehetően a legtöbb része a Bibliának is ekkor íródott korabeli írók által, akik az apostolok nevét művésznévként használva próbálták népszerűbbé tenni műveiket.
Én nem akarok veled vitatkozni erről a sokáig lehetne. Látogasg meg ezt a honlapot biztos vagyok benne hogy teljes mértékben választ kapsz a kérdeseidre: [link]
Én irhattok rengeteg érvett de én pontosan nem tudom mi érdekkel téged ezen a honlapon minden kérdésedre választ kapsz a bibliával kapcsolatban és még sok mással!
Kérlek lépj az oldalra és több kérdésed nem is lesz ha mégis akkor te nem az igazságott szeretnéd megtudni hanem csak végtelenségik vitatkozni!
A válaszaidból nem egészen az tünik ki ,tudsz bizonyos dolgokat, de nem egészem pontosan, rádöbenteni, arra hogy nem létezik Isten, ézt igaz te sem gondolod komolyan, ha azt álitod tudod az igazságott soha de soha nem mernél ojat álitani hogy nem létezik Isten, szavaidall élve idézem
"Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten."
ez is arról tanuskodik hogy te csak hiszed hogy mindent tudsz!
Attól, hogy az univerzumotok (!!!) egyre nagyobb lesz (=az ENTRÓPIA miatt tágul),
ISTEN még létezik.
A kérdés az:
Te létezel-e? És meddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!