Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten. Ti hogy látjátok?
"Kedves kérdező te is elismered a világ egyetem nagyságát szerinted akkor ez magától jött létre Isteni beavatkozás nélkül? Ezt még a tudósok is cáfolják, sok tudós szerint kellett hogy legyen egy magasabb rendű lény aki mindezt megalkotta!"
Miért ne lehetne magától? Ha valaminek teremtenie kellett, azt a valamit miért nem kellett semminek? Ha őt nem kellett, hogy megteremtsék, akkor a világot miért? Hiszen a világegyetem csak egyszerűbb, mint egy végtelen hatalmú bármit megteremtő elme, tehát sokkal könnyebben létezhet magától.
"Kérdező miért térsz el a választól, hoz fel te is érvekett mert eddig csak azt lehet olvasni amit de kigondoltál, és nincs semmi alapja!"
Mire válaszoljak pontosan?
"Kedves kérdező te saját magad cáfolod meg! elöször szerinted nem letezik Isten : "Így már egész valószínűtlen, hogy létezik Isten." Később ezt írod: "Miért gondoljátok mégis, hogy Isten csak velünk foglalkozik, hogy pont ide küldte meghalni a fiát, hogy pont itt fogja meghallgatni az imákat?"
Ha szerinted nem létezik Isten akor hogyan hallgatja meg az imáinkat?"
Sehogy:D Ahhoz hogy valaminek a cáfolatára érveket sorakoztassak fel, feltételeznem kell a létezését egy mondat erejéig. Isten szerintem nem létezik.
Én ismerem a bibliát, ismerem a hívők érveit, gondolatait, állításait, indíttatását, és tudom, hogy mind mennyire értelmetlen, logikátlan, ellentmondó, alaptalan, szükségtelen. Tudom miért akarnak hinni, tudom miért érzik akik érzik az istenük jelenlétét, de nem vagyok hajlandó megérteni őket, mert minden állításuk és hitük a tudatlanságukból fakad. Jobban ismerem a kereszténységet, mint a legtöbb hívő, bár ez statisztikák szerint így van a legtöbb ateistával, ami kicsit ironikus, nem?:)
"Szia.
Mivel egyetlen bolygó sincs a nap a hold, és számos más bolygóhoz megfelelő távolságra, hogy életképes legyen.
A számokat amit leírtál az nem köthető, az élethez szükséges feltételekhez.
Az életben minden pontosan és mm-re pontosan ki van számolva, hogy működjön.
S azt már bebizonyították a tudósok, hogy ha egy kicsit térne el a nap a hold vagy bármi más ezektől az pusztulást eredményezne.
Ha körbe nézel a világegyetemben egyetlen Bolygó sincs sem a naphoz, sem semmihez ami az élethez szükséges volna.
S egyik bolygó sem rendelkezik megfelelő dőlés szöggel sem...
ezért Kedves Kérdező.
Penu
"
Szia
Bocsi, de amit leírtál az úgy marhaság ahogy van:D:D Egyrészt ha eltérne bármi, valóban változna pár dolog. De millimétereket, sőt métereket is bőven változik minden a Földet, a Holdat, vagy az egész naprendszert illetően. De még ha nagyon más is lenne, az sem jelenti azt, hogy nem lenne élet. Bőven lenne, csak legfeljebb egy kicsit másmilyen. Nem ilyen törékeny az élet, elég nagy a tűréshatára. Tízezer kilométerek sem számítanának. És az élet bizony nagy valószínűséggel sokkal gyakoribb, mint hinnétek. Lehetséges, hogy szinte minden naprendszerben jelen van valamilyen formában, mert a miénkben is sok helyen van rá esély(Pl. Európa). Tudjuk, hogy még a Mars is alkalmas volt az életre egy időben. De ha rögtön ebben az egy naprendszerben van legalább 2-3 égitest ami alkalmas az életre, hogy mondhatod, hogy tökéletes és ritka a Föld? Egyáltalán nem az. Még a legpesszimistább számításokkal is legalább minden néhányadik naprendszerben van földszerű bolygó élhető zónában, úgyhogy nem kell sokáig menni egy kis életért. Most is van vagy féltucat bolygó, amin valószínűleg van, csak amíg el nem megyünk oda, nehéz megvizsgálni.
Ha jobban tanulmányozod a témát, láthatod, hogy egy élő sejt létrejötte kábé lehetetlen. Laboratóriumi körülmények között nem tudtak még létrehozni mesterségesen élő sejtet, akkor vajon mennyi esélye lehet annak, hogy magától létrejöjjön?
A Drake egyenlet több, mint ötven éves, és amellett, hogy már túlhaladottá vált, rengeteg benne az ismeretlen, és a tényezőkben nagy a bizonytalanság, így nem lehet használni.
Emellett a Drake egyenlet azt számolja ki, hogy hány helyen jöhetett létre magától élet, és ebből nem következtethetsz Isten nemlétezésére, mert a Biblia szerint Isten teremtette az élőlényeket, nem pedig maguktól alakultak ki. Tehát vagy az egyik elméletet nézed (magától alakulnak ki bolygók, ott feltételek, és ott élet) vagy a másikat (Isten teremti a megfelelő bolygót és rajta az életet). A kettő ellentmond egymásnak.
Egyébként a Biblia nem tagadja, hogy lenne a Földön kívül más bolygón is élet, sőt utal is rá: Jób 2:1, Zsid 1:2. Annyi a különbség, hogy a bűn csak a Földön tudta megvetni a lábát.
A biblia mikor beszél más bolygókról? Ha találsz olyat, az legfeljebb belemagyarázással lehetséges. Ugyanis akik írták, azok úgy gondolták, hogy lapos a Föld, és nekik a világ egyenlő volt egy kontinenssel.
Élő sejtet nem, de aminosavakat tudnak létrehozni a Földi körülmények lemásolásával, azok pedig az élet alkotóelemei. Hogy az élet kialakulásának mekkora az esélye, azt nem tudni pontosan, de mindegy is, mert nem kell mindenhol kialakulnia, mert ha más nem, ott a pánspermia. Isten létét, a teremtést akkor kéne elfogadni, ha nem lenne más magyarázat, hiszen erre találták ki. De ha van megérthető, földi magyarázat, ugyan minek feltételeznénk ilyesmit? Mire kéne Isten, ha nélküle is létrejöhet mindez?
Az a baj a gondolatmeneteddel, hogy alapból feltételezed, hogy Isten nem létezik, és ebből indulsz ki: "Isten létét, a teremtést akkor kéne elfogadni, ha nem lenne más magyarázat, hiszen erre találták ki"
Aminosavakat létre tudunk hozni, de ahhoz, hogy egy egyszerű proteint összerakjunk sminosavakból, annak az esélye: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 : 1
És ezekből kéne sok és sokféle, ezeknek kéne összeállniuk bonyolult sejtszervecskékké, stb.
A Biblia pedig beszél a gömbölyű Földről az űrben: "Ő terjeszti ki északot az üresség fölé és függeszti föl a földet a semmiség fölé." (Jób 26:7), "hát nem értettétek-é meg a föld fundamentomait? Ki ül a föld kereksége fölött..." (Ésaiás 40:21-22). A kerek szó a héberben gömböt is jelent.
Bővebben erről itt: [link]
A Biblia az általam leírt helyeken utal a Fölfön kívüli bolygókra: "Lőn pedig, hogy egy napon eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt. Eljöve a Sátán is közöttök, hogy udvaroljon az Úr előtt." (Jób 2:1) - Itt gyakorlatilag egy gyűlést ír le, amin az univerzum minden helye képviseltette magát.
"A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világokat is teremtette," (Zsidók 2:1) - helyes fordítás szerint világokat teremtette, a héber szó többes számban van
Valaminek a nem létét nem kell feltételezni. Az adott. Feltételezni valaminek a létét lehet, arra pedig oknak kell lenni. Isten létét lehet feltételezni, ha szükség volna egy istenre a világ teremtéséhez. Nemsokkal ezelőttig szükség is volt, ezért találták ki a vallásokat. De most már nincs. A mai tudásunk alapján már nincs szükség senkire aki teremtene, ezért abszurd a feltételezés is.
Ha találok egy doboz fagyit a hűtőben, nem azon gondolkozom, hogy hogyan jutott be a házba egy fagyiárus, miért akart nekem fagyit adni és honnan tudta, hogy a citromos a kedvencem, mert sokkal valószínűbb, hogy anyám rakta be. remélem érted. Miért feltételezzük a legbonyolultabbat, a légből kapott csupa természetfelettit, ha itt van előttünk a földi magyarázat is mindenre?
Erről beszéltem, az összes idézeted értelmezése belemagyarázás. "Gömböt is jelent"...Jah:D Meg azt is, hogy kerek és lapos... Ha a biblia ennyire egyértelműen leírja a többi világot és a föld gömbölyűségét, miért üldözték évszázadokig aki ezeket állította? Érdekes, akkor nem ezt jelentették a bibliában leírtak, de most hogy kiderültek, mindjárt "rég le volt írva a Bibliában"...Láttam ezekkel az idézetekkel érvelni teológusokat(egyébként ennyi is az összes), de már akkor is egyértelmű volt, hogy ez csak erőlködés, valahogy át akarják hozni a régi hitet a jelenbe, hogy megállja a helyét, de sajnos nem tudja. Nem itt találták ki, nem is fog ide illeni.
Az élő sejt kialakulására(vagy nem feltétlen élő, de sokasodó és valahogy fejlődő) volt egy egész földfelszín és azalatt, és több milliárd év, csak itt a Földön. De mint mondtam, nem feltétlenül a Földön kellett kialakulnia, bárhol megteheti, tehát az esélye így már mindjárt az egekbe szökik. Üstökösök jönnek-mennek, és élet keletkezik mindenhol, ahol tud.
Az ember ilyen, mindig mindenre választ akar adni, és tessék,megkérdöjelezzük isten létezését.
Szerintem 3 lehetöség van:
1. 1 Isten van aki egy olyan lény amihez semmi más nem fogható tehát Isten
2.Több Isten van de pl: "A" isten rendezi "1." civilizációt "B" isten rendezi "2" civ.-et
3. Mátrix
De nem tudhatjuk h, kinek van igaza lehet h, nekem, lehet h, neked.
Összehozni egy ókori könyvet a jelenkor matekjával nem szerencsés.Valószínűleg irdatlan mennyiségű faj van rajtunk kívül az univerzumban.Ugyan ennyi Biblia is létezhet,az adott faj történelméhez igazítva.
Mindez nem bizonyítja Isten nemlétezését.
Az emberszerű istenképet meg felejtsük már el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!