Milyen vallást tartanátok "ideálisnak"?
Milyen lenne az a vallás, amihez ti csatlakoznátok és amiben feltétel nélkül hinnétek?
(A megrögzött vallásellenesek és akik csak szapulni tudnak minden vallást, kérem ne írjanak)
Egy igaz Isten nincsen.
Egyetlen isten van, csak mindenki másképp nevezi.
Amúgy meg én nem állítom, hogy aki nem keresztény, az bűnös. Pont a fentiekből kifolyólag.
Amúgy hogy is van? "A törvény nem tudása nem mentesít a büntetés alól"? Ezzel nem azt mondom, hogy Isten megbüntet, ha rossz vagy, csak azt, hogy egy igazság van. Egy törvény. Az lényegtelen, hogy katolikus vagy-e, muzulmán, hindu, buddhista, zsidó, vagy akármi, ugyanaz a törvény vonatkozik rád, amit Isten, Allah, Jahve, vagy nevezd akárhogy, kiszabott.
"pedig a borjúval Isten előtt akartak tiszteletet bemutatni"
Tévedés. A zsidók sokáig vándoroltak a sivatagban, ezért kétségbe vonták Isten létét és egy aranyborjút készítettek és azt tették meg istenüknek. Ez bálványimádás.
Legalábbis a legenda így szól. Ugyanis ez csak LEGENDA. Ahogy az Ószövetség 99% az.
Válaszoljatok inkább ti! Mert már rég nem ezt teszitek.
Én egy általatok ideálisnak tartott vallás leírását kértem, nem pedig azt, hogy a kereszténységet szapuljátok.
Pont hogy ide nem akartam kilukadni.
Ezen az oldalon úgyse fog senki meggyőzni senkit, úgyhogy szerintem fölösleges vitázni.
Jól van.
Elegem van.
Hiba volt ezt a kérdést feltenni.
Ezen túl tegyetek úgy, mintha nem is létezne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!