Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rettegek a gyónástól, mit...

Rettegek a gyónástól, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Már vagy egy éve nagy késztetést érzek a gyónásra, de nagyon félek is, hogy megtegyem. Az itteni paphoz tuti nem mernék menni, mert nem tudnék a szemébe néznixD Voltatok már ilyen helyzetben? Hogy vettétek végül rá magatokat? Amúgy 6 éve voltam utoljára:S
2009. nov. 28. 22:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
Menj el egy másik város templomába gyónni.
2009. nov. 28. 22:48
 2/19 anonim ***** válasza:
78%
hidd el, a pap nem azon fog csámcsogni, hogy ki járt nála gyónni
2009. nov. 28. 22:49
 3/19 A kérdező kommentje:
tudom, de magában meg lesz a véleményaexD
2009. nov. 28. 22:51
 4/19 anonim ***** válasza:
16%
Nagyon egyszerű: Ne menj gyónni.
2009. nov. 28. 22:53
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

na ez a legrosszabb tanács

hogy magában mi lesz a véleménye, azt te honnan tudod?

legfeljebb felhúzza a szemöldökét, ha valami nagyon extrémet mondaasz neki :)

annyi gyónást hallgathatott már élete során, nem hisztem, hogy ezért ítélne el

sőt, ha igazán pap, még örülni is fog neki, hogy ennyi idő után betértél hozzá

2009. nov. 28. 22:59
 6/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem lesz meg a véleménye, a papok tudják helyén kezelni a dolgokat. A gyónás titkosan folyik, kettőtökön és a mennyei Atyán kívül senki nem tud erről, és ő pontosan tudja, hogy senki felett nem ítélkezhet. Meg fogsz lepődni, mennyire szenvtelen a gyónás. Jobb dolga is van annál, mint mások bűnein gondolkodni. Hallottál már valaha papot úgy beszélni, hogy "a minap épp azt gyónták nekem..."
2009. nov. 28. 23:21
 7/19 anonim ***** válasza:
77%

"és ő pontosan tudja, hogy senki felett nem ítélkezhet."

mármint a papra értettem, nem Istenre :)

2009. nov. 28. 23:22
 8/19 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is van olyan pap, akihez nem szívesen megyek gyónni. Nem feltétlenül a vélemény (bár van, akinél az), de voltam már olyan papnál gyónni a belvárosban (gőzöm se volt, ki ült bent éppen), aki nagyot hallott, aztán elég kellemetlen volt, mert voltak még várakozók, és nem is az zavart, hogy a gyóntató mit gondol, hanem hogy kint a többi várakozó mit hall.

De van olyan, akinél szívesen gyónok, mert egyszerűen nem él vissza ezzel a helyzettel és teljesen normális. Keress olyant, akihez szívesen mennél, én ismerek olyanokat, akik rendesek (van Pesten és vidéken is), kérdés, hogy te merrefelé élsz, és meddig vagy hajlandó esetleg utazni, hogy tényleg ne legyen utána rossz érzés benned (ez azért eléggé fontos).

2009. nov. 29. 00:55
 9/19 anonim ***** válasza:
82%
Pap és pap között van különbség, ők is emberek, ettől még hiszem a feloldozást. Mégis, ha már ilyen rég nem gyóntál tanácsosabb lenne egy olyan gyontatót választani, akivel beszélgetés formájában tudod elvégezni a szentgyónásod. Időnként szükség van erre. Volt nekem is az életembe olyan tevékenységem, amiről nem tudtam, hogy bűn, erről egy idegen pappal tudtam beszélni.-nagyon boldog voltam utana, s még most is ha arra gondolok. Idővel a saját papbácsidhoz is bzalommal fordulhatsz, de ez nem követelmény. Régi szexualitásból fakadó sebek 'kibeszélése'végett én is más papot keresek-általába a piaristák, ferencesek ilyen beszédesebb gyontatók-legalábbis nálunk.
2009. nov. 29. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
26%
a biblia szerint nem embereknek, hanem Istennek tartozol számadással. neki kell elmondanod a bűneidet, és ezáltal előtte kell megalázkodnod. úgyanígy ember nem oldozhat fel ezen bűneid alól, csak Isten. a gyónás szót Istennel kapcsolatban említi a biblia. ne menj a templomba gyónni, imádkozz Istenhez bárhol.
2009. nov. 29. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!