Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség egy Jehova...

Megfelelő kérdése:

Mi a különbség egy Jehova Tanúja és egy ateista halál utáni állapotról alkotott véleménye között?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag mindkettő azt mondja, hogy megszűnsz létezni, nem?

Most nem az a kérdés, hogy utána valaki feltámad-e vagy sem, hanem, hogy van e különbség a két nézet nézet között, hogy mi történik az emberrel a halál pillanata után.

2013. dec. 30. 10:48
1 2 3
 11/25 Tamás321 ***** válasza:
0%
Az ember attól fél legjobban, hogy elmúlik az élete. Nincs ennél rosszabb.
2013. dec. 30. 18:16
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Jogos a kérdező felvetése!

Az, hogy jelenleg a halálbüntetés a legsúlyosabb büntetés (ezzel azért tudnék vitatkozni).

"És ha valaki normális ember, mond-e olyant, hogy "nem tartom be a törvényeket, söt én leszek a leggonoszabb ember, ölni, rabolni, eröszakolni fogok, mert ugyis legrosszabb esetben is csak halálbüntetést kapok""

Ez nem jó példa!

Úgy lenne jó példa, hogy ha azt mondanánk; ellopom azt a csokit, de közben még le is lövöm a pénztárost, hiszen a csokilopásért már úgyis halálbüntetést fogok kapni!

Hiszen az elv az, hogy ha meghalunk, de nem voltunk az Úr szemében megfelelőek, akkor megszűnünk létezni...

Akkor is, ha csak egyszer megkívántam felebarátom feleségét, de akkor is, ha egész életemben az élvezeteknek éltem és tagadtam Isten létét!

Így tényleg nem tűnik igazságosnak!

Bár... Hogy is van az a példabeszéd, amikor a később jövő munkások is ugyanazt a bért kapják, mint akik egész nap melóztak?! ;)

Ráadásul felmerül a kérdés, hogy ha én nem vagyok méltó, hogy örök életet nyerjek, így megszűnök létezni...

Honnan a fenéből fogom tudni, hogy egyáltalán veszítettem valamit? Hiszen nem látom az alternatívát!!!

De ha mégis tudni fogom, hogy lehetne itt még más út is, honnan fogom tudni, hogy inkább oda mennék, mint hogy a nagy semmibe?! Elvisznek előtte egy körsétára???

Aki úgy gondolja, hogy provokatív a hozzászólásom, azzal (is) közölném, hogy nem annak szántam!

2013. dec. 30. 18:48
 13/25 anonim ***** válasza:

"És ha valaki normális ember, mond-e olyant, hogy "nem tartom be a törvényeket, söt én leszek a leggonoszabb ember, ölni, rabolni, eröszakolni fogok, mert ugyis legrosszabb esetben is csak halálbüntetést kapok" "

Ezzel az is a gond, hogy se nem öltem, se nem erőszakoltam, se nem követtem el semmit, ami miatt halálra ítélnének, egyesek szerint mégis méltó lennék rá, csak azért, mert nem hittem az Istenükben. Na ez milyen felfogás már? Pedig tulajdonképpen betartom azt a francos tízparancsolatot, az első három pontot kivéve, ami csak Isten imádatáról szól.

2013. dec. 30. 19:56
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 1O-es!

A Biblia nem beszél pokólról, csak egyszerüen a halálról, a jók jutalma pedig a feltámadás!

2013. dec. 31. 13:22
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 12-es!

A Biblia minden helyzetröl beszél, és Isten igazságosan itél meg mindenkit!

A gonoszok, akik nem is akarnak változni, azok meghalnak, és nem támadnak fel.

A jók, akik igyekeznek Isten parancsai szerint élni, annak ellenére, hogy senkinek nem sikerül tökéletesen, azoknak feltámadást igér.

Van aki jobban be tudja tartani Isten utasitásait, van aki kevésbé, de láthatod te is, hogy erre a büntetést már most meghapja önmagában, mert anyagi veszteség érheti, megbetegedhet, elitélheti a többi ember azért, amiért rosszat csinált, de attol még neki is örök élet van igérve.

És vannak, akik sosem hallottak Isten elvárásairól, ök ott lesznek az ujvilágban, és ott bizonyitják majd be, hogy gonoszak e vagy jók...Még kérdezhetsz, ha nem tiszta a kép valamiben...

2013. dec. 31. 13:30
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 13-as!

Szerinted a tizparancsolat azért van, hogy ha egyet vagy kettöt betartsz belöle-azokat, amelyiket neked könnyebb- akkor már Istennek tetszöen élsz?

Hallottál az özönviz történetéröl?

(Máté 24:37-39) 37 Mert amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is. 38 Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, 39 és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is.

Itt nem azok pusztultak el, akik gyilkosok, tólvajok voltak.

Normális emberek voltak, becsületesek, nem tettek semmi rosszat, megnösültek, férjhez mentek...

Akkor mi volt a gond?

Az, hogy "semmit nem vettek észre", nekik jó vólt az egész ugy ahogy volt, nem volt kedvük arra, hogy együtt dolgozzanak Nóéval a bárka épitésén, és hogy beszéljenek a közelgö katasztrófáról a többi embernek.

Ma is egy van az emberek nagytöbbsége.

Becsületesek, teszik a dólgukat, de amikor felkereseik öket Jehova Tanúi, akkor azt mondják, hogy " nekem megvan a saját vallásom"(de kit érdekel az ö vallása? mi figyelmeztetni akarjuk a közelgö katasztrófára)

Mások azt mondják, hogy "én imádom Istent a magam módján, nem hazudok, nem csalok, nem paráználkodok"(de Isten valamit még elvár az emberektöl!!!)

A Nóé idejében is jo emberek is voltak, de ha nem mentek be a bárkába, akkor mit lehet tenni? Isten kezdje belökdösni öket?

Ha nem hittek benne, akkor ugyis kiszökdöstek volna az ablakon!

Végülis mindegy! Mi megteszzük, ami rajtunk múlik, a többi nem a mi dólgunk.

2013. dec. 31. 13:45
 17/25 anonim ***** válasza:

„Szerinted a tizparancsolat azért van, hogy ha egyet vagy kettöt betartsz belöle-azokat, amelyiket neked könnyebb- akkor már Istennek tetszöen élsz? „

Szerintem a tízparancsolat lehetett volna jobb is. Mondjuk a három Istent dicsőítő parancs helyett legalább egy, ami a gyerekmolesztálások ellen szól. Amúgy meg nem érdekel, mert nem a szerint élek, képzeld, neked a tízparancsolat nem jelent semmit. Én magamtól, illetve drága szüleim nevelésétől vagyok ilyen, akik szintén nem voltak vallásosok.

Emberfiának jelenléte is.

„Itt nem azok pusztultak el, akik gyilkosok, tólvajok voltak. „

Én meg úgy tudtam, hogy azért pusztultak el, mert megsokasodott az emberek bűne. Nahát.

Tolvaj rövid o.

„Becsületesek, teszik a dólgukat, de amikor felkereseik öket Jehova Tanúi, akkor azt mondják, hogy " nekem megvan a saját vallásom"(de kit érdekel az ö vallása? mi figyelmeztetni akarjuk a közelgö katasztrófára) „

„Dolgukat” rövid o. Mindegy.

Egyrészt már vagy 100 éve riogattok a katasztrófával. Másrészt ki is csinálja végül a katasztrófát? Isten. Akkor miért is kövessem? Tök mindegy, mert nem is hiszek a létezésében sem.

Helyesírási szótár beszerzésén gondolkoztál már?

2013. dec. 31. 15:28
 18/25 anonim ***** válasza:
29%

Kedves 14-es.

Lehet, hogy még nem olvastad el a Bibliát, de itt mit ír?

[link]

2013. dec. 31. 15:28
 19/25 A kérdező kommentje:

Azért is tartom érdekesnek a dolgot, mert egy ateistanának nem különösebben büntetés az, hogy megszűnik létezni. Erre van lelkileg ráállva.

Viszont így meg hülyén néz ki, hogy Hitler ugyan azt kapja, mint aki semmit sem csinált, csak dolgozott egész életében, csak nem hitt az Istenben.

Így szerintem nincs semmi visszatartó ereje az egésznek.

2014. jan. 1. 09:41
 20/25 anonim ***** válasza:
44%

Még Jézus is mondja a benne nem hivő városoknak, hogy sokkal rosszabb lesz a dolguk, mint Szodomának és Gomorának.

Ebből is látszik, mindenki a bűnéhez méltó büntetést fogja elnyerni, nem pusztán egyformán megszűnik létezni, hisz ezek között nincs különbség.

2014. jan. 1. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!