Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblia és homoszexualitás, mi...

Biblia és homoszexualitás, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam ezt ez elemzést

[link]

a Bibliáról és felnyitotta a szemem, hogy eddig mennyi mindent nem tudtam a Bibliáról, és hogy valójában nem is ítéli el a melegeket, csak a homofóbok magyarázták bele...

Neked mi a véleményed errőL

2013. dec. 28. 16:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:

Ha a nők közti homoszexualitás tiltva lenne, akkor miért kell egy Újszövetségi igét elővenni (ami valójában nem is a homoszexualitásról szól, hanem a bálványimádásról, csak valamilyen oknál fogva nem másoltad ide az EGÉSZ történetet), hanem az Ószövetségben benne lenne.

Vagy azt akarod bemesélni, hogy Mózes idejében a női homoszexualitás okés volt, csak a férfit büntették? :D

2014. febr. 2. 10:15
 52/76 anonim ***** válasza:
17%

@Kérdező

Tudod, ha normálisan viselkednél, akkor belemennék abba a történelmi korszakba, amelyben a római levél íródott, hivatkoznék az eredeti szövegre, és írnék egy szavankénti kommentárt az EGÉSZ első fejezetről, és megmagyaráznám, hogyan kapcsolódik ez Mózes könyvéhez.

Ebből megértenéd, hogy az ókori keresztény egyház miért is nem tartotta elfogadhatónak a homoszexualitást. Mert fennmaradtak ókori keresztény dokumentumok, akik jóval közelebb voltak az apostolok korához mint mi, némelyek pedig akár az apostoloktól is tanulhattak személyesen egy adott témában.

Esetedben azonban feleslegesnek látom ezt. Nem tudsz érvelni, csak kiragadsz 1-2 mondatot mások kommentárjából, amit logikátlan módon kétségbevonsz. Nem tudod egyszerűen megérteni, hogy a Biblia megérétéshez ismernünk kell az adott történelmi korszakot. Fogalmad sincs az i.e. 15. századról, amiben Mózes könyvei íródtak. Így a Pál apostol apostol által használt görög nyelvezet is (pl a korintusi levelekben) rengeteget nyom a latban. Te azonban egy szót sem tudsz koiné görög nyelven, és ennek a hellenisztikus nyelvnek a kultúráját sem ismered. Akkor nem értem, hogy minek okoskodsz, és vonsz kétségbe olyan dolgot amihez nem értesz.

Ezt a kérdést TÖRÖLNI kellene. Te ugyanis - mint laikus - provokálni jöttél ide, nem pedig megismerni mások véleményét.

Innentől fogva azt teszel, amit akarsz.

2014. febr. 2. 11:33
 53/76 A kérdező kommentje:

Kétségtelen, hogy az ókori keresztény egyház elítélte a homoszexualitást, de ez nem érv. Az ókori keresztény egyház azt is elítélte, hogy a nő a gyülekezetben megszólaljon, vagy rövid haja legyen (Újszövetség!!). Most meg már vannak női papok (nem a katolikusoknál, tudom, de a reformátusok is keresztények).

Szóval az, hogy mi volt régen nem érv...

2014. febr. 2. 11:53
 54/76 anonim ***** válasza:

"Az ókori keresztény egyház azt is elítélte, hogy a nő a gyülekezetben megszólaljon, vagy rövid haja legyen (Újszövetség!!)."

Kérdező, ezzel a válasszal újfent bebizonyítottad, hogy nem ismered azt a történelmi korszakot, amiben az újszövetségi levelek íródtak, és fogalmad sincs hogyan kell értelmezni. Gondolom ezután az fog következni, hogy Pál az 1Korintus 14-ben támogatja a karizmatikus nyelveken szólást, hiszen oda van írva, és Újszövetség...

Javaslom, hogy ezeknek a kérdéseknek nyiss egy külön topikot, mert itt nagyon az jön le, hogy egy totál laikus akarja tanítani a Bibliát valamennyire is ismerő embereket.

2014. febr. 2. 12:21
 55/76 anonim ***** válasza:
20%

"Biblia és homoszexualitás, mi a véleményetek erről?"

A válaszaidból ítélve az, hogy szánalmas vagy kérdező

2014. febr. 2. 12:31
 56/76 A kérdező kommentje:
hát igen, akinek érve nincs, annak már csak a személyeskedés maradt :D
2014. febr. 2. 15:20
 57/76 anonim ***** válasza:
59%

Ha a bibliát a korszakhoz kéne igazítani, nem lenne örökérvényű! Ha hiszünk a Bibliában, azt is el kell hinnünk, hogy az nem emberek irománya, hanem Isten szava, őt pedig sosem befolyásolta a kor gondolkodása! Tehát semmi köze az akkori felfogáshoz/élethez, mert Istent nem lehet időhöz kötni. Ha meg azzal érvelnél, hogy Istent nem de az embereket igen, és bizonyos törvények, csak bizonyos koroknak szólnak, akkor meg azt felelném, a mai kor tudósai, orvosai és hozzáértői szerint a homoszexualitás nem választható, tehát ez az ige akkor nem ránk és a mi kis liberális korunknak szól... ez baromság...

Kedves kérdező! Én linkeltem be a gaychristian-t, de az elvakult, habzószájú és teljesen logikátlan elmeháborodottak tömegeit elnézve (igen, most lepontozhattok, max ennyit tudtok ellenem tenni :D), inkább privátban fejtem ki a véleményemet, mert nincs időm értelmetlen vitákat folytatni erről olyanokkal, akik teljesen elvakultak.

2014. febr. 3. 18:16
 58/76 anonim ***** válasza:
17%

"hát igen, akinek érve nincs, annak már csak a személyeskedés maradt :D"

NEKED nincsenek érveid, sőt a kérdés is alapból ellenkezik a fórum szabályzataival, mert a kérdésed alapvetően hamis. Téged nem érdekel mások véleménye, hanem azért jöttél erre a fórumra, mert alapból van egy állásfoglalásod, és AHHOZ keresel támogatókat.

Okoskodsz, noha alapból egyáltalán nem ismered azokat a korokat, amikben a Biblia íródott, sőt még az eredeti nyelvvel sem vagy tisztában. Ismeretlen számodra a hellenisztikus-római kultúra, amelyben az újszövetségi levelek íródtak, így fogalmad sincs arról, hogy amikor Pál papírra vetett egy sort, akkor ott mi állt a háttérben. Ráadásul mindezen hiányosságok ellenére te nem tanulni akarsz, hanem tanítani. Ez a probléma veled. Én biztos nem szólnék bele olyan témába, amihez nem értek. Sajnos azonban, ezt az álláspontot nem minden ember képviseli.

2014. febr. 4. 12:10
 59/76 A kérdező kommentje:
bagoly mondja... Pál levelében nem homoszexuálisokról van szó, hanem éppen heteroszexuálisokról, akik rituális okokból végeztek homoszexuális szexet.. :)
2014. febr. 4. 13:47
 60/76 anonim ***** válasza:
34%

"bagoly mondja... Pál levelében nem homoszexuálisokról van szó, hanem éppen heteroszexuálisokról, akik rituális okokból végeztek homoszexuális szexet.. :)"

Nem hinném hogy bagoly mondja, ugyanis veled ellentétben én tisztában vagyok az újszövetségi korszak történeti hátterével, innen is tudom, hogy miért fals a homoszexuális védekezés. Ami Pál levelét illeti, nagyon jól tudjuk, hogy a homoszexuálisok által kifejtett védekezési elv több sebből is vérzik, mivel Pál NÉVEN NEVEZI az alnyokat, hogy kikről beszél, és egy árva szót sem a rituális szertartásokról, vagy a templomi prostitúcióról, amikre szoktatok hivatkozni. Tehát ez egy erőltetett belemagyarázás. Ez a magyarázati elv megegyezik azzal, amit a tudományos Bibliakritika állít Dániel könyvéről. Ők úgy vélik, hogy a negyedik nagybirodalom a darabokra esett hellenista birodalom, - noha erről szintén egy árva szó sem esik - mivel véleményük szerint lehetetlen, hogy valaki előre bekövetkező dolgokról beszéljen, így Vaticinium ex eventu-nak minősítik az egészet, mondván, hogy egy i.e. 167-164 között élt kortárs írta.

Ha megnyugtat titeket, akkor valljátok ezt az elfogult magyarázati elvet. Én azonban azt mondom, "Sola Scriptura".

2014. febr. 4. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!