Biblia és homoszexualitás, mi a véleményetek erről?
Nemrég olvastam ezt ez elemzést
a Bibliáról és felnyitotta a szemem, hogy eddig mennyi mindent nem tudtam a Bibliáról, és hogy valójában nem is ítéli el a melegeket, csak a homofóbok magyarázták bele...
Neked mi a véleményed errőL
# 16/20
Látom te szaktekintély vagy Biblia ügyében.
Nos, közlöm veled, hogy a Vatikán elfogadta autentikus kritikai tanulmányként a terjedelmes (kettő kötet) művet.
Azt hiszem a te fanyalgásod csak a tudatlanságod takargatása.
De szíved joga és BUÉK!
@anizotropikus
A Vatikán az Vatikán a Biblia meg a Biblia. A Katolikus Egyház az Ótestamentumi prófécikat is Vaticinium ex eventu-nak minősíti, felülbírálva az újszövetségi szerzők egyértelmű kijelentését. Arról nem is beszélve, hogy Dante, Newton és további zsidó, katolikus és protestáns írásmagyarázók a Biblia apokaliptikus könyvei alapján antikrisztusi hatalomnak minősítették ezt az egyházat, amire valljuk be, igencsak rászolgált, ha megnézzük, hogy mit művelt a középkor során.
A fanyalgás és a tudatlanság jelző, inkább azokat minősíti, akik egy egyházi tekintély alatt fogadnak el tanításokat, ahelyett, hogy maguk is utánanéznénk a dolgoknak. "Sola Scriptura!" - Ez az a 16. századi reformáció, és az én jelmondatom is :-)
BUÉK neked is.
------------------------------------------
08:48:
A homofóbiával kapcsolatban megkéne már végre érteni, hogy nem mindenki fél a homoszexuálisoktól. Alaptalan az a feltételezés, hogyha valaki nem fogad el valamit, akkor attól egészen biztosan fél.
Én érdekes módon fordítva látom a dolgokat. A homoszexualitást védő emberek azok rendszerint, akik nem nyitották még ki sosem a Bibliát. Mert a teológiai eszmecserék alkalmával rendszerint megfigyeltem, hogy nem rendelkeznek önnálló gondolatokkal, hanem mások kommentárjai nélkül érvelni sem tudnak a témában. (Lásd a Kérdezőt)
" Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét."
Szóval ha valaki ateista, és emellett ún. bűnös életét él, tehát pl. iszákoskodik, bujálkodik, erkölcstelen életet él, akkor előbb-utóbb a Kék Osztriga bár törzsvendége lesz?
Egyébként miért kell mindig a Bibliával jönni?
Nem kell összekeverni a demokráciát a teokráciával. Sokan mondják, hogy a homoszexualitást tartsák szigorúan négy fal között, még a kézfogást is.
DE a vallást is lehet akkor a templom falai között tartani. A Biblia nem foglal állást a homoszexualitás terén, ha pedig Istennek olyan fontos lett volna, biztos említést tett volna róla.
A Biblia nem más, mint egy teológikus és filozófikus irodalmi mű, aminek annyi értelmezése van, mint égen a csillag. Ahány ember, annyiféle értelmezés, ráadásul régebben ki-be vettek belőle dolgokat, amik nem tetszettek, vagy amik nem voltak benne.
A vallásszabadságnak az is része, hogy különbözőképpen értelmezzük a Bibliát.
Ha azt meg lehet magyarázni, hogy egy ilyen számító, manipulatív, bosszúálló, népirtó Isten maga a szeretet, akkor azt is, hogy a férfi férfival hál, halált érdemel, az nem is azt jelenti.
Alapjában van baj az egész keresztény Istenképpel. Persze a meleg keresztényeknek ebben kell hinnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!