Fel fog-e támadni Ádám vagy Éva?
17.20 vagyok. köszönöm udvarias kérdésed, igen, Jehova Tanúja vagyok. természetesen érdekelt, hogy az elhunyt családtagjaimmal esetleg folytathatom-e a beszélgetéseinket, és érdekelt az is, hogy olyan családtagjaimat megismerhetem-e, akiket nyilvánvalóan soha nem is láttam, lévén, hogy sok-sok generációval korábban éltek, mint én. a Biblia utal arra, hogy nemcsak a Bibliai igazságokat ismerő emberek támadhatnak fel, hanem akik vagy soha nem találkoztak Isten Szavával, és ezáltal nem tanulhatták meg Jehova törvényeit, alapelveit, vagy rosszul értelmezték, és a maguk módján őszintén tisztelni akarták a Teremtőt. Cselekedetek 24:15
érdekes kérdés, hogy a sok feltámadó hogy fér majd el. nos, a Földön előszöris paradicsomi állapotok lesznek, eltűnnek a sivatagok, még a hegyek tetejét is szinte ellepi majd a bőven termő gabona, tehát nagyságrendekkel több szántóföld lesz, tudósok feltételezik, hogy az emberiség történelmének kb 6000 éve alatt össze-vissza kb 20 milliárd ember élt, és ha feltételezzük, hogy mind feltámad (nem fog, mert Jehova Isten pl a szándékos gyilkosokat nem fogja feltámasztani), akkor minden egyes embernek fél hektár földje lesz, ami mondjuk egy 5 fős családnak mindjárt 2,5 hektár lenne...
szal érdemes a Szentírásban kikeresni a következő verseket: János 5:28, 29; 17:3; és Zsoltárok 9-11, 29
"még a hegyek tetejét is szinte ellepi majd a bőven termő gabona"
Ezt te teljesen komolyan gondolod? :o
A többi butaságot ki sem emelem.
Mégis azt hogy képzeled, hogy a kemény sziklából nő a gabona?
És még ha valami csoda folytán ez meg is történne (nem történne, de tegyük fel), hogyan lehetne azt ott megművelni? De ha mégis lenne módja, ahhoz oda valakinek fel kell mászni, szenvednie vele, tehát akkor az már nem paradicsomi állapot.
a Jehova Tanúja hozzászóló vagyok. Ádám és Éva tökéletesek voltak, nem szentek. és jól értelmezted, a szodomaiak sem fognak feltámadni, mert Isteni ítéletben pusztultak el, de akik az özönvíz idején nem mentek a bárkába, azok sem, mert az özönvíz is ítélet volt.
most szellemi bárkába gyűlünk, akik a Bibliát tanulmányozzuk, tehát nemcsak a Tanúk, hanem sok más milliók is, akik szeretnék megérteni a reménységet, amellyel Isten megajándékozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!