Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fel fog-e támadni Ádám vagy Éva?

Fel fog-e támadni Ádám vagy Éva?

Figyelt kérdés
Miért nem? miért igen? (alá tudnátok támasztani a válaszaitokat?)
2009. nov. 27. 16:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

17.20 vagyok. köszönöm udvarias kérdésed, igen, Jehova Tanúja vagyok. természetesen érdekelt, hogy az elhunyt családtagjaimmal esetleg folytathatom-e a beszélgetéseinket, és érdekelt az is, hogy olyan családtagjaimat megismerhetem-e, akiket nyilvánvalóan soha nem is láttam, lévén, hogy sok-sok generációval korábban éltek, mint én. a Biblia utal arra, hogy nemcsak a Bibliai igazságokat ismerő emberek támadhatnak fel, hanem akik vagy soha nem találkoztak Isten Szavával, és ezáltal nem tanulhatták meg Jehova törvényeit, alapelveit, vagy rosszul értelmezték, és a maguk módján őszintén tisztelni akarták a Teremtőt. Cselekedetek 24:15

érdekes kérdés, hogy a sok feltámadó hogy fér majd el. nos, a Földön előszöris paradicsomi állapotok lesznek, eltűnnek a sivatagok, még a hegyek tetejét is szinte ellepi majd a bőven termő gabona, tehát nagyságrendekkel több szántóföld lesz, tudósok feltételezik, hogy az emberiség történelmének kb 6000 éve alatt össze-vissza kb 20 milliárd ember élt, és ha feltételezzük, hogy mind feltámad (nem fog, mert Jehova Isten pl a szándékos gyilkosokat nem fogja feltámasztani), akkor minden egyes embernek fél hektár földje lesz, ami mondjuk egy 5 fős családnak mindjárt 2,5 hektár lenne...

szal érdemes a Szentírásban kikeresni a következő verseket: János 5:28, 29; 17:3; és Zsoltárok 9-11, 29

2009. nov. 27. 21:33
 22/29 A kérdező kommentje:
elnézést, most megleptél! eddig úgy tudtam, Jehova tanúi nem tartanak senkit szentnek Jehován kívűl! föleg nem azt, aki tökéletes ember létére bűnt követett el, és minden szenvedés okozója! sőt, úgy tudom, hogy Jehova tanúi azt hiszik, amit a biblia leír, nevezetesen hogy az, aki isteni közbeavatkozás útján hal meg, mint pl szodoma és gomora lakói, azoknak része a gyehena, ami sátánnak és démonainak van fenntartva, így nem lesz részük a feltámadásban. de ezek szerint rosszul tudtam. köszönöm, hogy válaszoltál erre a kérdésre is. azt megmondanád, mióta vagy Jehova tanúja?
2009. nov. 27. 21:42
 23/29 anonim ***** válasza:

"még a hegyek tetejét is szinte ellepi majd a bőven termő gabona"

Ezt te teljesen komolyan gondolod? :o

A többi butaságot ki sem emelem.

Mégis azt hogy képzeled, hogy a kemény sziklából nő a gabona?

És még ha valami csoda folytán ez meg is történne (nem történne, de tegyük fel), hogyan lehetne azt ott megművelni? De ha mégis lenne módja, ahhoz oda valakinek fel kell mászni, szenvednie vele, tehát akkor az már nem paradicsomi állapot.

2009. nov. 27. 23:03
 24/29 anonim ***** válasza:

a Jehova Tanúja hozzászóló vagyok. Ádám és Éva tökéletesek voltak, nem szentek. és jól értelmezted, a szodomaiak sem fognak feltámadni, mert Isteni ítéletben pusztultak el, de akik az özönvíz idején nem mentek a bárkába, azok sem, mert az özönvíz is ítélet volt.

most szellemi bárkába gyűlünk, akik a Bibliát tanulmányozzuk, tehát nemcsak a Tanúk, hanem sok más milliók is, akik szeretnék megérteni a reménységet, amellyel Isten megajándékozott.

2009. nov. 28. 18:40
 25/29 anonim ***** válasza:
ja és 8 éve vagyok Tanú, 11 éve tanulmányozom a Bibliát.
2009. nov. 28. 18:41
 26/29 anonim ***** válasza:
Igenis minden ember fel fog támadni az utolsó napon, a bűnösök is, Ádám és Éva is (amennyiben valóban léteztek nem padig 1 példázat/hitvallás az a történet) és aztán jön el az itélkezés
2009. nov. 28. 22:02
 27/29 A kérdező kommentje:
kedves 22.02 szodoma és gomora lakossága is? az özönvizben elpusztult személyek is? júdás is?
2009. nov. 29. 14:42
 28/29 anonim ***** válasza:
tényleg, Júdást is írnom kellett volna. ő a Szent Szellem ellen vétkezett, ez önmagában is halálos bűn, ráadásul öngyilkos lett, amit a törvény tilt. nem fog feltámadni. a lator viszont, aki Jézus mellett függött, és nem engedte, hogy a másik lator gyalázza Őt, ugyancsak fel fog támadni, mert mint Jézus mondta, vele lesz a paradicsomban
2009. nov. 30. 05:04
 29/29 A kérdező kommentje:
kedves 05.04 de korán keltél! mindkét lator feltámad. hol találom meg a bibliában az öngyilkosság tilalmára vonatkozó részt? ( sajnos vannak olyan személyek, akik olyan lelki teher alá kerülnek, hogy nem lehet épelméjűeknek mondani őket. igazságtalan lenne Istentől, ha az ilyen álapotban elkövetett tettekért nem támasztaná fel őket.)
2009. nov. 30. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!