Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet, hogy nem rendül...

Hogy lehet, hogy nem rendül meg a hited?

Figyelt kérdés
Vallásos családban nevelkedtem, még fiatal vagyok. Kislány koromban hittem Istenben, Jézus tanításaiban, mindenben amit olvastam, amit hallottam, amit felolvastak és amit mondtak nekem, most is hiszek, de a hitem gyenge. Ha valami rossz történt velem, vagy a szeretteimmel mindig Istennek könyörögtem, de Ő nem hallgatott meg engem, akaratát meg nem változtatta. Minden ilyen alkalommal megígértem az Istennek, nem leszek hálátlan, ha jóra fordul az, amiért éppen fohászkodom, akkor is imádkozom majd hozzá, ha minden rendben lesz, bár nem tette meg amit kértem és nem történt változás, én megtartottam a szavam. Hol van az Isten? Miért nem jön el az Isten? Miért nem ad jelet az Isten? Sokszor kérem Őt, ha tényleg létezik, segítsen rajtam, mutassa meg magát, tegyen bármit, amitől kicsit megerősödöm, sírva kérlelem esténként, mert félek. Most megnéztem Abigail Smith videóját, a történetét és még kevésbé hiszek, bár végig arról beszél, hogy Isten jó és Ő neki köszönhetően boldog, úgy érzem csak ebbe kapaszkodott, mert rettegett attól, hogy meg kell halnia, ezért minden maradék erejét Istenbe fektette. Ő maga mondta, hogy sokat gondolkozott azon, hogy Isten miért nem hallgatta meg Őt, vagy a több ezer barátját, akik imádkoztak érte, a gyógyulásáért és később rájött, hogy azért, mert jobb helye lesz a túlvilágon, de én ezt nem hiszem el és nem hiszem el azt sem, hogy ezt így gondolta, azt gondolom, hogy csak azért mondta ezt, hogy ne sírjon minden egyes nap, hogy ne féljen. Isten miért nem gyógyította meg Őt? És sok jó embert? Tudom, hogy Jézus már egyszer meghalt a bűneink miatt, de ez több, mint 2000 évvel ezelőtt volt, miért nem küld el ismét valakit az Isten? Hogyan higgyek? Neked, hogy nem rendül meg a hited? A Nagymamámhoz szoktam fordulni, mert Ő tiszta lelkű, jó ember, akinek semmilyen rossz gondolata nincsen és Ő teljes szívéből hisz és nem fél, irigylem Őt és sokat hallgatom, amikor a vallásról beszél, de már nem győz meg, mert a félelem amit érzek sokkal erősebb. Tudom, hogy nem szabadna ezzel foglalkoznom, hanem az élettel, ami már elkezdődött és most is tart és ezzel csak a saját napjaimat keserítem meg, de újra és újra előjön belőlem. Szeretném, ha nem idézeteket másolnátok be az Evangéliumból, hanem a saját gondolataitokat írnátok le. Nagy szükségem van most erre.
2013. dec. 23. 01:15
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Abban a formában,ahogy elképzeled (bibliai modell) Istent,valószínűleg nem létezik.Nem egy interaktív személy,akinek mondok valamit,kérek tőle valamit és teljesíti.Teljesen át kell formálnunk a róla alkotott képet és akkor talán közelebb kerülhetünk "hozzá".Ne egy emberszerű beszélgető partnerben gondolkodjál,aki egyfolytában csendben van.Sok-sok kutatás (USA,Japán),azt mutatja,hogy egy Mátrix-szerű világban élünk,ami ráadásul "többrétegű".Létezését,energetikáját,bonyolultságát tekintve van "forrása" és intelligenciája.Lásd a kívánt végeredményt és főleg hidd el,hogy megvalósul(t).Valahogy így működik a "beszélgetés".

Egy "ateista".

2013. dec. 25. 03:40
 32/33 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon köszönöm neked! Én is ezen gondolkoztam, hogy Istent mindig úgy képzeltem el, mint egy embert, hiszen csak ilyenekben tudok gondolkodni, mivel ezt látom, ezt ismerem. Aztán "rájöttem", hogy Isten inkább olyan, mint egy gondolat, vagy mint az univerzum és így könnyebb megérteni dolgokat. Még egyszer köszönöm, hogy írtál!
2013. dec. 25. 13:20
 33/33 anonim ***** válasza:
Nem csak az a fontos, hogy imádkozz,hanem kitartóan imádkozz.A másik,hogy Isten nagyon sok jelet küld felénk.Nézük például azt az alkalmat,amikor Medjugorè-ban könnyezet a feszület.Mi ez,ha nem jel? Próbáld meg meghallani az ő hangját!Ez azért nem sikerülhet,mert elzárkózol előle,nem bánod meg tejes szívedből a bűneidet.Ő mindig akar üzenni,csak mi bűnös emberek a vétkeink miatt nem halljuk meg.
2013. dec. 25. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!