Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Neked mit nyújt a hited,...

Neked mit nyújt a hited, miért érzed magad tőle boldogabbnak életed során?

Figyelt kérdés
Milyen többletet ad neked a hit? Mi az, amit a hitnek köszönhetően kapsz meg? Mit gondolsz, mi lenne veled hit nélkül?
2012. jún. 17. 01:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez valami házi feladat?

Amúgy értelmet ad a létezésnek, az életnek.

És megnyugvást, hogy mi lesz a halál után.

Már ha az Istenbe vetett hitről beszélünk.

2012. jún. 17. 05:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Jó tudni, hogy ha valami rossz dolog ér, annak is valami célja van az életben, hasznom származhat később belőle, még ha ezt az adott pillanatban sokszor nagyon nehéz is belátni.
2012. jún. 17. 08:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt hogy tudom, hogy nem egy körbejáró robot vagyok aki reggel felkel, este meg lefekszik. Értelmet ad annak hogy miért élek.
2012. jún. 18. 19:55
 4/6 Zsizsik666 ***** válasza:

Nekem a hitem tudást és fejlődést nyújt. Tudom, hogy nincs halál, mert tapasztaltam, tudom milyen lehet a túlvilág, mert tapasztaltam, tudom, mire vagyok képes, mert tapasztaltam.

A hit, nekem akkor hiteles, ha valódi tudás van mögötte, vagy legalábbis el tudod érni vele.

2012. jún. 19. 19:16
 5/6 A kérdező kommentje:

"Tudom, hogy nincs halál, mert tapasztaltam, tudom milyen lehet a túlvilág, mert tapasztaltam"

Teljes mértékig tiszteletben tartom hited, de megérdeklődhetem, honnan is tudod milyen érzés meghalni? Milyen a túlvilág? Ezt mégis hogyan "tapasztaltad" meg? Erre csak olyan tudna felelni, aki mar nincs az élők sorában. A hit attól hit, hogy nem lehet bizonyítani. Senki sem tudhatja itt az élők sorában 100% osan, mi vár ránk "odaát" (ha egyáltalán vár valami, nem pedig a megsemmisülés)

2012. jún. 19. 21:12
 6/6 lsandor ***** válasza:

De Isten tudja, hogy mi vár ránk oda át.

Mit nyújt nekem a hitem? Segít, hogy ne keseredjek el, hogy reálisan gondoljak a különböző dolgokra.

Illetve segít abban is, hogy olyannal foglalkozzak ami maradandó és valós értéke van. Segít boldognak lenni

2012. jún. 20. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!