Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Téged szoktak bántani hited...

Téged szoktak bántani hited miatt? 20F

Figyelt kérdés

Engem elég sokszor, s nagyon kezd elegem lenni... Az alábbi dolgokat szoktak a fejemhez vágni

Intolerancia, hitem lenézése, becsmérlése, semmibe vevése ("Valótlan, hazug massza") stb... Felőlem mindenki annak hívja aminek akarja, illetve (magában) "hamis illúziónak" is nevezheti, de ne akarjon meggyőzni a maga materialista elveivel, mert bar érdekel és el tudom fogadni, az én világképem nem ilyen. Tisztelem a agy tudósokat, illetve érdekelnek a tudományok, de hagy legyen mar meg a jogom hinni valamiben...

Gyakran más hitűek a hitem "Hamis és nem igaz hitű" nek kiáltják ki, azaz nem tisztelik vallási nézeteim. Pedig alap dolog lenne a békés egymás melletti élés, ebbe pedig a kölcsönös elfogadás is beletartozna.

Ezek mellett "Középkorban leragadt majom", s "Beszűkült látókörű naiv pancser" kedves jelzőket is megkaptam mar mastól... A válaszom erre ugyanaz, nem érzem ebben az elfogadást életstílusom iránt.

Egy kissé mar kezd idegesítő lenni, s kezd betelni a poharam...

2012. júl. 1. 00:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nagyon rossz társaságban vagy, vagy olyasmit is kipakolsz a kirakatba, amit nem kellene. A vallás mindenkinek a magánügye, ahogy neked jogod van hinni valamiben, úgy a másiknak is, de a békés együttélés egyik feltétele, hogy nem pakolja ki az ember a hitét a kirakatba.
2012. júl. 1. 00:26
 2/13 A kérdező kommentje:

00:26

Nem "pakoltam ki" céltalanul (mert ez tényleg magánügy), de rákérdeztek hogy vallásos vagyok e, gyakorlom e. Akkor viszont meg nem fogom letagadni a hitem, s feleltem kérdéseikre, amiknek az lett a következménye, amit leírtam

2012. júl. 1. 00:30
 3/13 anonim válasza:
Nem nagy pofátlanság, ha megkérdezem milyen vallású vagy? :/
2012. júl. 1. 00:36
 4/13 A kérdező kommentje:

00:36

Taoizmus

2012. júl. 1. 00:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszont tényleg elég fura társaságba jársz, mert azért nem minden beszélgetés úgy kezdődik, hogy szia, mi a vallásod? Ha pedig mégis, az ilyen megnyilvánulások nagyon ritkák.

Mondom ezt én, aki katolikusként nagyon jó viszonyban vagyok az ateista lakótársammal, a református szobatársammal (két éve lakunk együtt), a legjobb barátnőm pedig spiritualitás felé érdeklődik. És, mivel képesek vagyunk érdeklődéssel fordulni a másik nézetei felé, a vallásról is jól el tudunk beszélgetni. A helyedben másik trsaságot keresnék, ha munkahelyen zajlanak ezek az incidensek, akkor pedig elgondolkodnék a helyedben a váltáson.

2012. júl. 1. 00:40
 6/13 anonim ***** válasza:
Na, ezért végképp nem értem, miért szólnak le... Idiótákkal vagy körülvéve :P (első voltam, harmadszor :P)
2012. júl. 1. 00:42
 7/13 szerintem8 válasza:
81%
pedig a taoizmus egy szép vallás , énszerintem legalábbis emberibb sok valláshoz képest, szóval ne izgasson hogy azok a tudatlan kis senkik mit mondanak neked mert te ennél bölcsebb vagy. És ha valaki emiatt bánt az szégyen. Sok erőt és kitartást kívánok a sok idiótához
2012. júl. 1. 00:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem értem ezt. Minden vallásban vannak emberi értékek, ha másért nem legalább azért tiszteljük az összeset, mert értékrendet fektet le. Emellett rengeteg történetet hordoznak, legendákat, mítoszokat, amik sok művészt ihlettek meg, és nagyon gyönyörű dolgok születtek vallási alapon, minden kultúrában. Az ember sosem azért választ világnézetet, mert az neki rossz, tehát valahol mindenkinek igaza van, bármiben hisz. Vakok azok akik nem látják ezt be, és nem biztos, hogy fel tudod nyitni a szemüket. keress értelmes embereket. :)
2012. júl. 1. 00:59
 9/13 anonim ***** válasza:
3%
Az emberek nem szeretik maguk körül az idiótákat, és ennek sokszor hangot is adnak. Ez van.
2012. júl. 1. 01:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem már számtalanszor kiírtad ezt a kérdést, ha nem, akkor elnézést, már találkoztam kísértetiesen hasonló problémával egy hindu és egy egyiptomi többistenhívő szemszögéből. Akkor nem válaszoltam, most fogok.

Engem nem szoktak bántani a hitem miatt. Pedig az enyém sem éppen népszerű, hit gyülis vagyok. Tudod, mi ennek az oka? Hogy nem kötöm boldog-boldogtalan orrára. Még soha nem fordult elő, hogy bárki így egyenesen megkérdezte volna, hogy mi a vallásom. Elég furcsa körökben mozoghatsz, ha tőled folyamatosan ezt tudakolják ismeretlenek.

A közeli ismerősök, régi barátok természetesen tudják, szoktunk is néha hitbeli dolgokról beszélgetni a világi barátaimmal is. Nem mindenben értünk egyet, ezt nem érzem bántásnak. De ha megismerkedem valakivel, nem ezzel indítok, és mások hitéről sem érdeklődöm. Ez alapvető illemszabály.

Ne haragudj, de nem tudom elképzelni, hogy alig ismert emberek a vallásod felől tudakozódjanak. Itt kicsit más lehet a helyzet, mint Te leírod. Bocs.

Szóval ne haragudj, de nem

2012. júl. 1. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!