Téged szoktak bántani hited miatt? 20F
Engem elég sokszor, s nagyon kezd elegem lenni... Az alábbi dolgokat szoktak a fejemhez vágni
Intolerancia, hitem lenézése, becsmérlése, semmibe vevése ("Valótlan, hazug massza") stb... Felőlem mindenki annak hívja aminek akarja, illetve (magában) "hamis illúziónak" is nevezheti, de ne akarjon meggyőzni a maga materialista elveivel, mert bar érdekel és el tudom fogadni, az én világképem nem ilyen. Tisztelem a agy tudósokat, illetve érdekelnek a tudományok, de hagy legyen mar meg a jogom hinni valamiben...
Gyakran más hitűek a hitem "Hamis és nem igaz hitű" nek kiáltják ki, azaz nem tisztelik vallási nézeteim. Pedig alap dolog lenne a békés egymás melletti élés, ebbe pedig a kölcsönös elfogadás is beletartozna.
Ezek mellett "Középkorban leragadt majom", s "Beszűkült látókörű naiv pancser" kedves jelzőket is megkaptam mar mastól... A válaszom erre ugyanaz, nem érzem ebben az elfogadást életstílusom iránt.
Egy kissé mar kezd idegesítő lenni, s kezd betelni a poharam...
Tisztelt Kérdező!
Úgy gondolom az emberek többségének meg kéne tanulni azt, hogy azért, mert valaki más vallású, még nem kéne elítélni, főleg olyan durva jelzőkkel sem, amelyeket sajnálatos módon kaptál. Jómagam, például keresztény ember vagyok, és nem azonosulok a taoizmussal, viszont ez nem jelenti azt, hogy a másik ember az én szememben rosszabb ember lenne, mert nem így van. Én maximálisan tiszteletben tartom mindenki vallását. Úgy vélem, hogy azok az emberek akik szidnak téged a műveletlenségükről tesznek bizonyságot, illetve lejáratják a saját felelekezüket is.
Javaslom ne foglalkozz ezekkel az emberekkel. Vannak, akik csak szándékosan provokálni akarnak, mert valamiért ebben lelik az örömüket. Eléggé sajnálatos, hogy emberek idejutottak.
Minden jót!
"Úgy vélem, hogy azok az emberek akik szidnak téged a műveletlenségükről tesznek bizonyságot, illetve lejáratják a saját felelekezüket is."
Ez nagyon igaz!
Én nem vagyok vallásos egyáltalán, de sosem értettem azokat, akik így mutogatnak és szidják egymást...
Tisztára mint az oviban...
Kitartást, jó vallás az.
(Nekem személy szerint sokkal szimpatikusabb a taoizmus, mint a többi vallás.)
13:44
Köszönöm szépen biztatásod és a többieknek is! :) Máris sokkal jobban érzem magam
09:26
"Szerintem már számtalanszor kiírtad ezt a kérdést, ha nem, akkor elnézést, már találkoztam kísértetiesen hasonló problémával egy hindu és egy egyiptomi többistenhívő szemszögéből."
Nem tudom mi közöm lehetne egy egyiptomi többistenhívőhöz vagy hinduhoz, lévén hogy nincsenek kapcsolatban hitemmel, de hát te tudod... Biztosíthatlak róla hogy nem én írtam azokat a kérdéseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!