Hogy lehet, hogy nem rendül meg a hited?
Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy tanulsz. Minél több könyvet elolvasol és nem hagyod, hogy ezzel a vallás hókusz-pókusszal átmossák az agyad.
Olvass valláskritikát is. Az egyház és az Istenben való hit a szegény ember pszichológusa. Arra már magadtól is rájöttél, hogy senki nem segít, hiába fohászkodsz.
Nagyon egyszerű, a dolog miért van az hogy ezek a kérdések minden emberben felmerülnek? És miért nem kap rá senki választ ezer és ezer éve?
Lehet hogy baromság az egész? Ennyi.
Ha voltak is Istenek, mondjuk ők telepítették be a Földet, akkor is itt hagytak, céltalanul. Minek és kihez kéne fohászkodni?
Itt egy a lényeg, a világ olyan amilyennek elhiszed. Sokszor fog változnia világkép a fejedben, mindig kételkedj, ne higgy el mindent, a saját tapasztalataidnak higgy.
Amúgy a tudományban akarsz hinni vagy az áltudományban mint a vallás?
Még sok ezer év kell, hogy kigyomlálják a szegénység vámszedőit, az egyházat.
Pénzt tudnak beszedni, de cserébe semmi bizonyítékot nem tudnak felmutatni.
Az egyház arra jött létre, hogy a sok ostoba embert kordában lehessen tartani mint az állatokat. Isten bárányai Agnus Dei
Ha egy ismeretlen felsőbbrendű hatalommal riogatod az embereket, akkor kordában tudod őket tartani. Fizetnek mint a katonatiszt, és nem mernek rosszat tenni, mert a pokolba kerülnek.
Annyi szerepe volt régen a vallásnak mint ma a törvényeknek.
A megrendül nem oltja ki a nem rendült meg:)
Mi a baj, tudok valamiben segíteni?:(
Szia!
Kérdezed:
"Isten miért nem gyógyította meg Őt? És sok jó embert?"
Ha a saját gondolataimat írnám le, egészen biztos egy téves istenkép felé lyukadnék ki, így inkább azt írom amelyet az Úr megértetett velem a Bibliából és magam is reálisnak látok, és elfogadok. Isten az üdvösség szemszögéből szemléli a dolgokat, és ennek alapján cselekszik. Én helytelennek tartom azt a gondolkodást, hogy Istent szinte kényszeríteni akarják bizonyos dolgokra, hogy tegyen ezt/azt, mert emberi gondolkodás szerint az a jó. Az imádság nem akaratátvitel, hanem akaratátvétel. Amikor Istenhez szólunk, nem a saját gondolatainkat próbáljuk érvényesteni mindenáron, hanem keressük az Isten útját, hogy szerinte az adott helyzetre mi lenne a megoldás. Természetesen el lehet mondani, hogy mi hogy látjuk a helyzetet, de olyankor mindig hozzá kell tenni, hogy legyen meg az Ő akarata, ahogy Jézus tette, és akkor hagyja jóvá a mi terveinket, ha az összhangban van az övével.
A gyógyításról: Isten megenged az ember életében betegséget, szenvedést, de ezt mindig okkal teszi. Az egyik ilyen eset például az, hogy tisztításként használja. Az ember a szenvedésben/nehézségben ugyanis közelebb kerülhet Istenhez, és elhagyhatja a bűnt. Ha hittel fogadjuk a szenvedést, a betegséget, akkor javunkra válik, mert Pál apostol mondja ki azt az alaptételt, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van.
Nekem nem rendül meg a hitem, mert amikor Jézusra nézek, és nem lázadok ellene, akkor a legnagyobb szenvedésekben is megkapom az erőt, és előbb-utóbb mindig kijövök a bajból. Volt úgy, hogy hónapokig szenvedtem, de belátom, hogy a javamra vált, és ma már hálás vagyok érte.
Első! Köszönöm, hogy írtál, de ezzel most nem segítesz. Talán számtalan példát tudnék felhozni arra, hogy miért nem létezik Isten és csak keveset arra, hogy miért igen, mégis szeretném hinni, hogy az utóbbi az igazság. Ha biztos leszek egyszer majd abban, hogy nincs Isten és a halál után semmi sem vár, abba bizonyosan bele fogok őrülni, ha erre gondolok, a tegnap, a ma és a holnap elveszíti az értelmét.
Második! Nem tudsz, azt hiszem. Sírok most is és minden este, minden esti imánál. Tudom, bűn, de minden nap megkérdezem az Istent, hogy ugye létezik. Még csak 19 éves vagyok, nem akarok ezzel foglalkozni, de úgy félek.
Harmadik! Köszönöm, hogy írtál! Bátor és boldog ember lehetsz!
Miféle hitem?
Léteznek már felnőtt emberek is. Már az ókorban is volt néhány, és a tudomány fejlődésével egyre több.
Üdvözöllek a felnőttkor küszöbén!
"ha erre gondolok, a tegnap, a ma és a holnap elveszíti az értelmét. "
Nagyon rosszul állsz hozzá, de ez a vallásos neveltetésed eredménye sajnos. Pontosan az a tudat adja meg az életed értelmét, amiről te azthiszed elveszi azt.
Egyetlen életed van, nincs létezés a halál után, ezért ezt a kevés időt amit kaptál, nagyon becsűld meg és maximálisan élvezd ki. Hidd el nagyon sokat vezíthetsz ha abban bízol, hogy van egy túlvilág, ahol örökké élni fog lelked. Ez a gondolkodás nagyon destrúktív, hiszen leértékeli a jelenlegi életed. Nem mondom, hogy az igazságot, miszerint nincs egy felsőbb hatalom, és nincs örök lelki élet könnyű elfogadni, de ha ez sikerűl, sokkal szabadabban élhetsz. Megszűnnek a hited álltal állított korlátok, tudni fogod, hogy bármit megtehetsz, hiszen nem leszel elszámoltatva és nem fogsz senki előtt felelni halálod után semmiért. Hihetetlenül felszabadúlt egy érzés :)
Remélem segítettem.
Vidiripi
"Megszűnnek a hited álltal állított korlátok, tudni fogod, hogy bármit megtehetsz, hiszen nem leszel elszámoltatva és nem fogsz senki előtt felelni halálod után semmiért. Hihetetlenül felszabadúlt egy érzés :)"
Ez természetesen nem igaz. A hited általi korlátok lehet hogy megszűnnek. De akkor sem tehetsz meg mindent. Ugyan is vannak törvények amelyeket be kell tartani persze megszegheted ezeket is de annak következményei lesznek.
Van felsőbb hatalom a nemhívőknek az állam az. Persze kilehet játszani meg meglehet úszni de vajon pont te leszel az akinek sikerül. Mert mindenkinek nem sikerülhet ahhoz túl nagy a konkurencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!