Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogyan magyarázzák, akik...

Ezt hogyan magyarázzák, akik a háromságban hisznek?

Figyelt kérdés

A számozott kérdésekre írjatok biblikus választ. Off, illetve témakerülő kérdés nem érdekel. Kíváncsian várom válaszaitokat.

1. János 17:21

"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy TE KÜLDTÉL engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.

Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

2. Jézus kihez imádkozott, ha ő maga az Atya? Ráadásul azt mondta Atyjának, hogy "ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:42)

3. Mikor tanítványai megkérdezték Urunkat, hogy mikor jön el a vég, azt mondta, hogy azt senki sem tudja, csak az Atya. Tehát ha az Atya tudja, ő viszont nem, hogyan lehetnének egyazon személy?

2013. dec. 15. 12:37
1 2 3 4 5
 41/43 anonim válasza:

Köszönöm, elolvastam és szép írás.

De igazából később olvastam erről pont azt, amit leírtam utána...

2014. jan. 20. 19:06
 42/43 anonim ***** válasza:

Vannak akik hisznek és vaanak akik nem hisznek,az utóbbik a hitetlen vallásos emberek.

A Biblia azért van meg írva ,hogy higyük el ami le van írva ,akkorv is ha az hihetetlen és a józan észnek ellent mond.

A biblia nem midíg a racionális gondolkodásra épít ha nema teljes bizalomra ,hitre.

2014. jan. 20. 19:20
 43/43 anonim ***** válasza:

Kedves 42-es válaszoló! Ezzel nem értek egyet. Isten alapból sohasem vár el hiszékenységet, vagyis meggyőződés nélküli hitet. Ha figyelmesen olvasod az Írásokat, akkor meg kell látnod, hogy a Bibliaírók tök racionális emberek voltak. Sokan persze eleve összeegyeztethetetlennek tartják a hitet és racionalitást, pedig a józan ész alapvetően jellemzi a bibliát.

Pl. gyakran az embereket eltaszítja Isten keresésétől az, amikor sok vallásos ember azt mondogatja, hogy Isten egy axióma, akinek a létezését nem kérdőjelezhetjük meg, van és kész, el kell fogadni, higgy benne, 'oszt jó van'. Nos, sajnos az ilyen híveket lehet igazán vezetni, és sajnos vezetik is, hiszen sok más teológiai, társadalmi kérdésekben is ezt az elvet követik. És ami a legszomorúbb, az ilyen hívekből van a legtöbb a világban.

Persze az tény, hogy fizikai eszközökkel Isten létezését közvetlenül vizsgálni nem lehet, HIT kell ahhoz, hogy elfogadd a létezését, de ennek a hitnek nem szabad megalapozatlannak lennie. Ahogy a Biblia mondja:

"Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra" (Róma 1:20)

Tehát az igazi hit és a hiszékenység két nagyon különböző dolog. :)

2014. jan. 20. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!