Ezt hogyan magyarázzák, akik a háromságban hisznek?
A számozott kérdésekre írjatok biblikus választ. Off, illetve témakerülő kérdés nem érdekel. Kíváncsian várom válaszaitokat.
1. János 17:21
"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy TE KÜLDTÉL engem. "
Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.
Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "
2. Jézus kihez imádkozott, ha ő maga az Atya? Ráadásul azt mondta Atyjának, hogy "ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:42)
3. Mikor tanítványai megkérdezték Urunkat, hogy mikor jön el a vég, azt mondta, hogy azt senki sem tudja, csak az Atya. Tehát ha az Atya tudja, ő viszont nem, hogyan lehetnének egyazon személy?
Akkor nem egyenrangúak? Értelmét veszti így az egész tan.
A 3 főnök pedig 3 különböző személy, tehát ezért nem tudnak egymás dolgairól. Ők nem háromság.
Akkor mi értelme a háromságnak, ha hárman nem egy személy?
te nem tudod értelmezni az írásomat??
"mindegyik egyenrangú" - ezen nem tudom mit nem lehet érteni
" nem 100%-osan tükrözi a háromságtant." - gondolom ez is teljesen érthetetlen
akkor mondok egy jobb példát, H2O - jég, víz, vízpára - mindegyiknek mások a tulajdonságai, de mégis ugyanabból az összetevőkből áll
Szia!
A magyarázat nagyon egyszerű. Három isteni személy van - az Atya, a Fiú és a Szentlélek - akik tökéletesen egyek jellemükben, szándékukban és minden munkájukban. Az isteni tulajdonságokban és a hatalomban is egyenlőek.
Üdv. Péter
13-as válasz: "te írtad, hogy egyenrangúak(mármint szerinted szerintünk)."
Mintha azt sugalltad volna ezzel, hogy nem így van, csak szerintem.
Jég meg víz megint nem jó, mert nincs jelen egyszerre (kivéve, ha lassan olvad).
Ha viszont egyek a hatalomban, akkor még mindig nem érkezett válasz arra, hogy mondhatta ezt az úr?
"ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."
Illetve miért csak az Atya tudta, hogy mikor jön el a vég?
Kedves Kérdező! gondolom már nem vagy valami tizenéves ha ilyen teológiai kérdésekkel foglalkozol. de ha már nem vagy tizenéves akkor ez azt jelenti, hogy már befejezted az alapiskolát. és ha befejezted akkor tudnod kéne hogy 0 foknál a H2O mind három formájában elérhető. de sebaj ma is tanultál valamit.
hogy a kérdésedre is válaszoljak:
1. amikor azt mondta, hogy legyen meg a te akaratod, akkor tudtommal egyik tanítvány se volt Jézussal, vagyis egy másik helyen aludtak, tehát egyikőjük se volt fültanúja annak amit mondott
2. ami nincs benne a bibliában azt nemtudhatjuk 100%ra, tehát erre/ezekre a kérdésekre soha nem fogsz választ kapni az emberektől
most én is kérdezek tőled valamit:
1. el tudsz képzelni egy olyan helyet ahol nincs idő??
2. Isten honnan van, miből keletkezett?
ezek olyan kérdések amiket nem lehet megválaszolni(mármint a második), az elsőre pedig a válasz a nem, pedig tudod hogy van, így a háromságtant se fogod teljesen megérteni
Utolsó!
De, tizenéves vagyok! :)
1. amikor azt mondta, hogy legyen meg a te akaratod, akkor tudtommal egyik tanítvány se volt Jézussal, vagyis egy másik helyen aludtak, tehát egyikőjük se volt fültanúja annak amit mondott
De ettől függetlenül megtörtént, hiszen benne van a Bibliában, ami Isten ihletett Szava.
Kedves Kérdező!
Amikor Jézus Krisztus - a Fiú - itt járt a Földön emberként, akkor letette mindazt ami Istenné teszi azért, hogy halandó legyen, és meghaljon értünk. Ez a magyarázata annak, hogy ekkor azért imádkozott, hogy az Atya akarata legyen meg és ne az övé, aki bűn által megrontott emberi természetben volt. Logikusan ekkor nem tudhatta azt sem, hogy pontosan melyik nap és melyik óra lesz a visszajövetelének a napja, csak annyit tudhatott, amit erről akkor az Atya kijelentett számára.
Én azt gondolom helytelen az isteni hatalmát letett Fiút hasonlítani az Isteni hatalmával rendelkező Atyához. Értelemszerűen az előbbi ekkor nem rendelkezett azzal a hatalommal és dicsőséggel, amivel jelenleg rendelkezik, illetve a Földre jövetele előtt rendelkezett a mennyben.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!