Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogyan magyarázzák, akik...

Ezt hogyan magyarázzák, akik a háromságban hisznek?

Figyelt kérdés

A számozott kérdésekre írjatok biblikus választ. Off, illetve témakerülő kérdés nem érdekel. Kíváncsian várom válaszaitokat.

1. János 17:21

"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy TE KÜLDTÉL engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.

Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

2. Jézus kihez imádkozott, ha ő maga az Atya? Ráadásul azt mondta Atyjának, hogy "ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:42)

3. Mikor tanítványai megkérdezték Urunkat, hogy mikor jön el a vég, azt mondta, hogy azt senki sem tudja, csak az Atya. Tehát ha az Atya tudja, ő viszont nem, hogyan lehetnének egyazon személy?

2013. dec. 15. 12:37
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

"bűn által megrontott emberi természetben volt. "

Nem, Jézus tökéletes, bűntelen volt emberként is.

2013. dec. 17. 17:22
 22/43 anonim ***** válasza:
Jézus tökéletes, de a teste(fizikai-hús,vér) nem volt az. Ennie kellett, amikor éhes volt, innia, amikor szomjas, pihennie, amikor fáradt. A fizikai teste csak a feltámadás után vált tökéletessé.
2013. dec. 17. 17:49
 23/43 anonim ***** válasza:

Én meg azt látom kedves kérdező,hogy figyelmen kívül hagytad válaszomat.

-Kérlek ne haragudj,hogy figyelmeztettelek de nagy a gyanúm,hogy te is tudatában vagy azzal,hogy tévedésben vagy csak valahogy ezt nem akarod elhinni és inkább a hibát keresed a Szentháromságban mint,hogy elfogadd azt.

Lelked rajta,te tudod de azért azt ajánlom,hogy vizsgálj meg több fordítású Bibliát és ne ragadj le egy olyan bibliánál amely nem igazán hiteles keresztény szempontból nézve.

Ne vedd készpénznek figyelmeztetésem mert én nem téríteni akarlak,csak figyelmeztetni.

" És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok; a miképen a mi szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint. Szinte minden levelében is, a mikor ezekről beszél azokban; a melyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, a miket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére." (2Pét.3:14-15)

"Mindaz, a mi az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti nékte"(Jn.16:15)

Ne vesd el magadtól az Istent az Istent mert Ő sem vetett el mikor meghalt a kereszten érted.

Keresd a választ és biztos vagyok benne,hogy ha megnyitod a szíved akkor megkapod a választ.

2013. dec. 17. 18:10
 24/43 A kérdező kommentje:

"Kérlek ne haragudj,hogy figyelmeztettelek de nagy a gyanúm,hogy te is tudatában vagy azzal,hogy tévedésben vagy"

Dehogy haragszom. Egyébként nem vagyok tévedésben és nem is gondolom úgy.

"vizsgálj meg több fordítású Bibliát"

Igen, több fordítású, sőt több nyelvű Bibliát is olvastam már.

Na, de szó mi szó, szerintem sokkal biblikusabb és logikusabb az, hogy nem 3 egyenlő isten van, hanem az Atya felette áll mindenkinek. Szó sincs arról, hogy nem ismerném él Krisztusunk hatalmát, istenségét. Viszont nem egyenlő Atyánkkal, aki mindenható.

Nos, tekintve, hogy meggyőzni nemigen tudjuk egymást, azért köszönöm a válaszokat. Az Úr dolga lesz úgyis eldönteni, hogy ki szolgálja helyesen. Bárcsak mindannyian helyeselt állapotban lennénk akkor előtte!

Minden jót a továbbiakban nektek, remélem nem sértettem meg senkit, nem volt szándékomban! :)

2013. dec. 17. 19:16
 25/43 anonim ***** válasza:
"Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, amely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére." Filippi 2,6-11
2013. dec. 29. 13:49
 26/43 anonim ***** válasza:

Haver ,ha magának Jehovának nem hiszed el ,hogy Jézusban emberekhez hasonlóvá lett,És nem hiszed el a Héberekhez írt levél kijelentéseit,akkor szánalmasan kapálózol az igaz vallásodnak mondott mocsarában.

Jehova meg csak sajnál ,hogy ennyire hitetlen vagy ,Jézusról nem is beszélve.

Haver,nyisd már ki a szemed és láss.

2013. dec. 29. 16:27
 27/43 anonim ***** válasza:
utolsó, ezt kinek címezted??
2013. dec. 29. 16:34
 28/43 anonim ***** válasza:

kérdező? ez miért fontos kérdés?

Hát nem az a lényeg,hogy hiszünk Istenben?

A háromságtan nincs benne a Bibliában.

Egyszerűen Isten kijelenti önmagát számunkra.

Ő az Alfa és az Omega.Enyi nem elég?

2013. dec. 29. 17:57
 29/43 A kérdező kommentje:
Nem. Mert Istennek sem mindegy hogyan szolgáljuk Őt. Ráadásul úgy nem lehet megismerni, ha nem tudjuk, hogy ki Ő.
2013. dec. 30. 11:15
 30/43 A kérdező kommentje:

Tisztelt 25-ös. Nem cáfolom Jézus isteni mivoltát, hiszen a Biblia szerint Isten egyszülött Fia, a világegyetem második leghatalmasabb lénye.

"az Isten is felmagasztalá őt" tehát megint csak nem lehetnek egyek. Ha Jézus lenne a Mindenható Isten, akkor hogyan tudta volna Isten felmagasztalni Jézust?

Egyébként már az is figyelemre méltó, hogy a Biblia Istent Atyának, Jézust pedig Fiúnak nevezi. Apa-gyermek kapcsolatra utal. És ahogy az írás mondja, Jézus "az egész teremtés elsőszülöttje". Tehát nem öröktől fogva létező, hanem Isten teremtménye. Fel tudtok hozni 3-4 Bibliaverset, amit a háromságtan bizonyítékának tekintettek. Ezzel szemben több száz vers cáfolja. Akkor melyik a helyes értelmezés? Melyikre van több bizonyíték?

János 14:28 "az én Atyám nagyobb nálamnál"

2013. dec. 30. 11:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!