Vajon dohányozni bűn? (keresztény hit szerint)
Eredetileg nem szerettem volna válaszoni erre a kérdésre, de ez a válasz... : azért kicsit önző dolog nemde? itt papol mindenki az öngyilkosságról, arról meg, hogy a családban a gyerekek szívják be mondjuk a füstöt ami miatt évekkel korábban fognak meghalni arról már nem ír senki, és még azt mondják, hogy a keresztény hit mennyire szép és jó.
Az első felével egyet értek, bár a kérdés nem erre vonatkozott (én is passzív dohányos voltam gyerekkoromban..), ám az a megállapítás, hogy "és még azt mondják, hogy a keresztény hit mennyire szép és jó." ---hogy jön ez ide?????? Mint ha a keresztények direkt föstölnének a gyerekek orra alá....
A kérdésre válaszolva: én hitoktató vagyok (római katolikus) és ha ezt kérdeznék a kamaszaim, akkor azt mondanám, hogy aki dohányfüggő, az valószínüleg számon lesz kérve majd azért, hogy kárt tett az egészségében. Napi 1-2 cigi nem hiszem, hogy bűn volna. Én nem sorolnám a halálos bűnök közé. Az egyház hivatalos álláspontját nem ismerem e téren... még..
Akik felhozták a papokat példának, buta példa, ők is emberek, és igaza volt az egyik válaszolónak, aki a pedofiliát említette, az attól még bűn, bárki is követi el.
30/N
Annak érdekében, hogy tiszták maradjunk fizikailag, kerülnünk kell azokat a szokásokat és gyakorlatokat, melyek beszennyeznek, például a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást és a függőséget okozó vagy tudatmódosító szerek nem orvosi célra történő használatát. A Biblia nem nevezi meg konkrétan a ma elterjedt összes tisztátalan és visszataszító szokást meg gyakorlatot, ellenben tartalmaz alapelveket, melyek segítenek, hogy megértsük, hogyan érezhet Isten az ilyen dolgokkal kapcsolatban.
„Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében” (2Korintusz 7:1). Isten azt szeretné, ha távol tartanánk magunkat az olyan gyakorlatoktól, melyek beszennyezik a testünket, és károsítják a szellemünket, vagyis az uralkodó elmebeli hajlamunkat. Tehát óvakodnunk kell attól, hogy olyan szenvedélyek rabjaivá váljunk, melyekről köztudott, hogy károsak a fizikai és mentális egészségre.
„[Jehova] ad mindenkinek életet, leheletet és mindent” (Cselekedetek 17:24, 25). Az élet ajándék Istentől. Szeretjük azt, aki adta, ezért tiszteletet akarunk mutatni az ajándék iránt. Kerülünk minden olyan szokást vagy gyakorlatot, amely káros az egészségünkre, mivel felismerjük, hogy ezek durva tiszteletlenséget mutatnak az élet ajándéka iránt (Zsoltárok 36:9).
ma 14:25
"Isten azt szeretné, ha távol tartanánk magunkat az olyan gyakorlatoktól, melyek beszennyezik a testünket, és károsítják a szellemünket, vagyis az uralkodó elmebeli hajlamunkat"
a vallások is beszennyezik az szellemiséget.
isten mikor kérdezte meg tőled, hogy TE mit szeretnél?
"Eredetileg nem szerettem volna válaszoni erre a kérdésre, de ez a válasz..."
üdv, én írtam amit beidéztél.
Mint kiolvashattad a mondatomból, nem vagyok hívő, igazából ebben a kérdésben nem azért szóltam meg a kereszténységet mert hülyeségnek tartom vagy akármi, ilyen is szokott lenni de azért a nagyon elfuserált kérdéseket kivéve igyekszem tiszteletben tartani mások vallását. Azt nem szeretem amikor térítenek meg meg akarnak győzni az igazukról, stb. Mind1 ez off volt.
Azért jegyeztem meg, hogy "és még azt mondják, hogy a keresztény hit mennyire szép és jó. " kicsit gúnyosan, mert ide többnyire keresztények írtak, és mindegyik arról beszél, hogy öngyilkosság meg nem gáz, stb, miközben más embereknek ártanak vele, kivéve persze ha nem egy kis lukban szívja a cigit és egy füstelszívóba fújja ki. Tehát keresztény létükre mennyire szarnak a többi emberre, valahol ide akartam kilukadni. De persze ez is olyan dolog mint bármelyik vallásban. Amikor a muszlim azt mondja piálás közben, hogy Allah nem lát most meg elfordítja a fejét, stb...
Ha dohányozni bűn, akkor az édesség fogyasztása is bűnözés, mivel kb semmi nincs benne ami a szervezetnek kell, inkább káros.
Ez a kérdéskör a "Bort iszik és vizet prédikál." szólás határait karcolja.
ma 00:00
erre próbáltam én is felhívni a figyelmet 11-20 23:17 - kor.
majd téged is szépen lepontoznak a szentfazékok. :)
Mielőtt elsőáldozó voltam, ilyen hittanórára kellet járnunk, kaptunk hozzá könyveket és munkafüzeteket is...később vmikor beleolvastam, és hát amiket ott írtak omfg Pl, igen a dohányzás is bűn, mert roncsolod vele a szervezetedet, meg lassú öngyilkosság stb de azt már előttem leírták.De ha úgy vesszük, akkor már szinte minden bűn, ha túl sokat eszel torkoskodsz, ha mittudomén nem turbó-gyorsan fürdesz, akkor vizet pazarolsz stb. így nem lehet élni :D
Amúgy az egyik közeli falu plébánosa úgy halt meg, h amúgy is láncdohányos volt, de (nem tudom mi vezette rá erre) egy éjszaka alatt elszívott vmi 2 karton cigit, vagy többet, aztán reggelre meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!